Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι πυλώνες του συστήματος και τα ειδικά μισθολόγια…


Όπως κατ’ επανάληψη έχει εξηγηθεί, έχουμε ένα κατοχικό κράτος το οποίο αντί να είναι στην υπηρεσία της κοινωνίας, η οποία αποτελεί και την αιτία ύπαρξης του κράτους, απεναντίας το τελευταίο έχει πλήρως αυτονομηθεί και καταπιέζει και εκμεταλλεύεται την κοινωνία, προκειμένου να συντηρείται σε βάρος της κοινωνίας, ένα ολόκληρο κρατικοδίαιτο, ολιγαρχικό και διαπλεκόμενο πολιτικοοικονομικό σύστημα που κρύβεται πίσω του. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της άσκησης της κρατικής εξουσίας, επικεφαλής της οποίας είναι το πολιτικό σύστημα.

Το πολιτικό σύστημα όμως δεν μπορεί να δράσει (είτε για καλό είτε για κακό) από μόνο του. Χρειάζεται την άμεση συμβολή ορισμένων μηχανισμών που αποτελούν και τους πυλώνες στους οποίους στηρίζεται. Αν λοιπόν κάποιος (ή κάποιοι) από αυτούς τους πυλώνες το εγκαταλείψει, τότε…. το πολιτικό σύστημα θα καταρρεύσει.

Οι πυλώνες του πολιτικού συστήματος είναι κυρίως οι:
1) Στρατός,
2) Αστυνομία,
3) Δικαιοσύνη,
4) Δημόσια Διοίκηση,
5) Πανεπιστημιακό κατεστημένο,
6) Συνδικαλιστικές Ηγεσίες και
7) Καθεστωτικά ΜΜΕ κ.λ.π..
Αν προσέξετε, μερικοί από τους πυλώνες τους Συστήματος, καλύπτονται από τα λεγόμενα «ειδικά μισθολόγια» (ή και από άλλα προνόμια). Είναι αμοιβές, μεγαλύτερες των συνηθισμένων, που καταβάλλονται στους απασχολούμενους σ’ αυτούς τους πυλώνες, προκειμένου να είναι πρόθυμοι στην υπηρεσία του Συστήματος.

Τώρα όμως ήρθε η δύσκολη ώρα για το πολιτικό σύστημα να «βάλει χέρι» στα εισοδήματα αυτών των μηχανισμών ελέγχου της κοινωνίας και προστασίας του ίδιου. Τώρα επομένως δημιουργούνται και οι πρώτες ρωγμές στο κέλυφος του σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος.

Θα πρέπει λοιπόν, εκείνοι που επανδρώνουν τους πυλώνες στήριξης του πολιτικού συστήματος, να αντιληφθούν ότι δεν πρέπει πλέον να αγωνίζονται κατά της μείωσης των αποδοχών τους και να έρχονται σε σύγκρουση με την κοινωνία, αλλά θα πρέπει να ταχθούν με το μέρος της δοκιμαζόμενης κοινωνίας με όραμα ένα άλλο δημοκρατικό πολιτικό σύστημα, στην υπηρεσία μιας ελεύθερης, οικονομικά ανεπτυγμένης και δίκαιης κοινωνίας.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Τώρα όμως ήρθε η δύσκολη ώρα για το πολιτικό σύστημα να «βάλει χέρι» στα εισοδήματα αυτών των μηχανισμών ελέγχου της κοινωνίας και προστασίας του ίδιου."
    Ψέμματα! Τίποτε τέτοιο δε θα γίνει. Όπως πάντα θα τα πάρουν από τη μια τσέπη για να καθησυχάσουν τα υπόλοιπα κορόιδα και θα τα επιστρέψουν με άλλη μορφή στην άλλη τσέπη. Έχει γίνει άπειρες φορές αυτό το κόλπο. Πώς νομίζετε ότι καθιερώθηκαν εκατοντάδες απίστευτης έμπνευσης επιδόματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]