Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

90 Xρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Επιστροφή στη Σμύρνη


Στο πλαίσιο της συμπλήρωσης φέτος 90 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, η Ένωσις Σμυρναίων και οι εκδόσεις Κέδρος διοργανώνουν ειδική θεματική Ημερίδα και Έκθεση για τη μεγαλύτερη εθνική συμφορά στην ιστορία του σύγχρονου Ελληνισμού. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 στις 6.30 το απόγευμα με ελεύθερη είσοδο στους χώρους του Μουσείου στην Πλατεία Κλαυθμώνος (Παπαρρηγοπούλου 5-7).
Αφορμή η ομώνυμη μυθιστορηματική τριλογία του Ευάγγελου Μαυρουδή που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος.

Στην Ημερίδα, με τίτλο «Κερδισμένες Μάχες, Χαμένος Πόλεμος: Ζητήματα Στρατηγικής και Τακτικής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Μικρασιατική Εκστρατεία 1919-1922» θα εξεταστούν η στρατηγική του ελληνικού στρατού στη Μικρά Ασία.
Θα μιλήσουν ο αντιστράτηγος ε.α. Γεώργιος Λιάκουρης για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην ξηρά, ο αντιναύαρχος ε.α. Ιωάννης Παλούμπης για τις αεροπορικές επιχειρήσεις, καθώς και για τις επιχειρήσεις του Πολεμικού Ναυτικού, και ο πλοίαρχος (ΥΓ) Αριστείδης Διαμαντής για το Υγειονομικό κατά τη Μικρασιατική Εκστρατεία 1919-1922. Τις ομιλίες θα συντονίσει ο πρόεδρος της Ενώσεως Σμυρναίων, αντιστράτηγος Ευάγγελος Τσίρκας.

Τον δημιουργό του έργου «Επιστροφή στη Σμύρνη», Ευάγγελο Μαυρουδή, και τη ζωγράφο Σταυρούλα Βελισσαροπούλου, της οποίας τα έργα-σκίτσα που πλαισίωσαν την τριλογία θα προβληθούν στην έκθεση, θα παρουσιάσουν ο πρόεδρος του Ιδρύματος Βούρου-Ευταξία, Αντώνιος Βογιατζής, και η διευθύντρια του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών, Αγλαΐα Αρχοντίδου-Αργύρη. Για την τριλογία θα μιλήσει η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Ερασμία-Λουίζα Σταυροπούλου-Αλεξίου.

Θα ακολουθήσει ξενάγηση στον χώρο της Έκθεσης.
Η ‘Εκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Οκτωβρίου 2012.

Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα
Παρασκευή 09:00-16:00
ΣάββατοΚυριακή 10:00-15:00
Τρίτη Κλειστά.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]