Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αποσύρουν το ενδιαφέρον τους για έρευνες στις νότιες ακτές της Τουρκίας 11 διεθνείς πετρελαϊκές

Καμία από τις 11 διεθνείς πετρελαϊκές που είχαν δείξει αρχικό ενδιαφέρον για έρευνες υδρογονανθράκων στις νότιες ακτές της Τουρκίας στη Μεσόγειο δεν κατέθεσαν, τελικά, αίτηση αδειοδότησης. Έτσι, σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους που επικαλείται το Ρώυτερς, η Τουρκία θα ξεκινήσει μόνη της εξορύξεις το 2013 στην περιοχή ανάμεσα Κύπρο και Συρία.

Αιτία της ματαίωσης του διεθνούς ενδιαφέροντος είναι η ανησυχία που προκαλεί η περιφερειακή ένταση λόγω της κλιμακούμενης συριακής κρίσης, αλλά και η στασιμότητα στο Κυπριακό, τη στιγμή, μάλιστα, που οι έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας προχωρούν ήδη με δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων. Το ενδιαφέρον τους αφορούσε έρευνες πετρελαίου σε συνεργασία με την τουρκική κρατική ΤΡΑΟ στην περιοχή ανάμεσα στην Μερσίνα και την Αλεξανδρέττα, κοντά στα σύνορα με την Συρία.

Οι εταιρείες οι οποίες είχαν δείξει ενδιαφέρον για συμμετοχή στις έρευνες που είχε προαναγγείλει η Άγκυρα από τον περασμένο Μάρτιο, αλλά τώρα αποσύρονται είναι οι: Chevron, Total, Petrobas, Statoil, Conoco Phillips, OMV, RWE, Perenco, Genel Energy και η BG and Kuwait FPE.

"Οι εταιρείες ανησυχούν για τη σταθερότητα στην περιοχή. Γι΄αυτό και δεν ακολούθησαν τη διαδικασία που ξεκίνησε η ΤΡΑΟ. Ωστόσο, όταν αποκατασταθεί η ηρεμία στην περιοχή, θα εκδηλωθεί το ίδιο ενδιαφέρον", δήλωσε ένας εκ των Τούρκων αξιωματούχων που επικαλείται το Ρώυτερς. "Η TPAO θα ξεκινήσει έρευνες το 2013. Η TPAO σχεδιάζει δύο ξεχωριστές γεωτρήσεις στον κόλπο" της Αλεξανδρέττας, συμπλήρωσε ο ίδιος αξιωματούχος, θέλοντας να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]