Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λάβρος ο Τσίπρας στη Βουλή για τη Siemens: Ο Σαμαράς χάρισε στη Μέρκελ 2 δισ. ευρώ


Σκληρή επίθεση στη κυβέρνηση για την υπογραφή της συμφωνίας συμβιβασμόυ του ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγόρησε τα τρία κόμματα ότι χάρισαν 2 δισ. ευρώ στη γερμανική εταιρεία.

«Ορισμένες φορές η αλληλουχία και μόνο των γεγονότων φανερώνει βαθιά κρυμμένα και ύποπτα μυστικά. Το μεγαλύτερο και συμβολικότερο σε ό,τι αφορά το εξόφθαλμο της διακομματικής διαπλοκής σκάνδαλο της μεταπολίτευσης. Το σκάνδαλο Siemens που δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι τα δύο κόμματα που εναλλάσσονταν στην εξουσία έχουν ακέραιη την ευθύνη για το που κατάντησε η χώρα» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «κουκούλωμα» του σκανδάλου με την γερμανική εταιρεία από την προηγούμενη κυβέρνηση Παπαδήμου που κατέληξε στο συμβιβασμό και στην νυν κυβέρνηση για την υπογραφή της συμφωνίας. «Και πότε υπεγράφη αυτό το όνειδος; Μα φυσικά μία μέρα πριν ο πρωθυπουργός συναντήσει την κυρία Μέρκελ. Θα πουν κάποιοι έτσι με άδεια χέρια θα πήγαινε ο πρωθυπουργός να συναντήσει τη Γερμανίδα καγκελάριο;» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο λαός μας λέει μία σοφή παροιμία: χέρι που σε ταΐζει δεν το δαγκώνεις. Τη χώρα την πτώχευσε μία διακομματική συμμορία διαπλεκομένων που οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή γιατί δεν έχει το σθένος να διεκδικήσει για τον ελληνικό λαό έναντι αυτών που την χρηματοδοτούσαν όλα αυτά τα χρόνια» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό και υπογράμμισε ότι κατά την επίσκεψη του στο Βερολίνο χάρισε τα 2 δισ. ευρώ στην γερμανική εταιρεία και δεν μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

«Χάρισμα τα 2 δισ. ευρώ χάρισμα και η επαναδιαπραγμάτευση. Δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς την σπουδή του πρωθυπουργού στη συνάντηση του με την καγκελάριο να μην πει απολύτως τίποτα από όλα αυτά τα αυτονόητα που αυτά και που ο ίδιος προεκλογικά εκφωνούσε ότι δηλαδή το πρόγραμμα αυτό δεν είναι βιώσιμο. Δεν τόλμησε να πει και το ακόμη πιο αυτονόητο νέα σκληρά μέτρα λιτότητας σε βάρος του ελληνικού λαού θα επιτείνουν την ύφεση» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι είτε πάσχει από σύνδρομο «θυματοποίησης» είτε κάποιες «αμαρτίες» δεν επιτρέπουν στην κυβέρνηση να πει τα αυτονόητα. Στρεφόμενος προς τον υπουργό Οικονομικών ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η απόφαση του να υπογράψει τη συμφωνία είναι μία πράξη καθόλα επιζήμια για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. «Όλα όσα μας παρουσιάζετε ως κέρδη δεν είναι παρά καθρεφτάκια για ιθαγενείς. Μας περνάνε για ιθαγενείς. Βρίσκουν και τα κάνουν» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν είναι μόνο το τι έκανε ο υπουργός Οικονομικών. Η απόφαση αυτή είναι απόφαση των τριών κομμάτων που στηρίζουν τη κυβέρνηση είναι απόφαση συνενοχής. Τα κροκοδείλια δάκρυα δεν αρκούν. Και το θέμα είναι τι κάνει ο πρωθυπουργός αυτής της χώρας; Που έχει να εμφανιστεί σε αυτή την αίθουσα από τις προγραμματικές δηλώσεις. Που δεν τολμά να δώσει συνέντευξη στην ΔΕΘ όπως γίνεται εθιμοτυπικά κάθε χρόνο. Όταν ρωτήθηκε στη Γερμανία για το αντιμνημονιακό θέατρο που έπαιζε απάντησε: ουδείς αναμάρτητος» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]