Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: H Oλυμπιακή Φλόγα είναι… τουρκική !!!


Φανταστείτε τη… Σιλά, τη γνωστή ηθοποιό στο τουρκικής προέλευσης σαπούνι να είναι ντυμένη με αρχαιοελληνική χλαμύδα, να ανάβει την ολυμπιακή φλόγα κάπου κοντά στην Αττάλεια και να την δίνει στον Ταγίπ Ερνογάν ο οποίος δε θα φορά σαρίκι αλλά ένα δάφνινο στεφάνι και επίσης αρχαιοελληνικό ένδυμα.

Δεν είναι ταινία επιστημονικής φαντασίας, οι Τούρκοι εν μέσω τρελής ζέστης αποφάσισαν να μας τρελάνουν και να αλλάξουν ιστορία 3.000 χρόνων.

Σε συνάντηση που είχε ο Τούρκος πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζαγκ Ρογκ, ούτε λίγο ούτε πολύ του είπε ότι η Ολυμπιακή Φλόγα, το σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων, της ανήκει και θα πρέπει να της επιστραφεί.

Οι Τούρκοι που διεκδικούν τους Ολυμπιακούς του 2020 έχουν τρελαθεί τελείως με τον Ερντογάν να υποστηρίζει ότι σε κοντινή απόσταση από την Αττάλεια, υπάρχει ένα βουνό με το όνομα Όλυμπος, στην περιοχή της αρχαίας Λυκίας, όπου το έδαφος πυρακτώνεται με φυσικούς τρόπους, λόγω ύπαρξης μεθανίου στο υπέδαφος κι ανάβουν για χιλιάδες τώρα χρόνια. Μάλιστα αναφέρουν πως σύμφωνα με τον τοπικό μύθο αυτή είναι η περιοχή είναι η αρχική πηγή της Ολυμπιακής Φλόγας, που καίει στην Αρχαία Ολυμπία.

Ο υπουργό της Τουρκίας για την Νεολαία και τον Αθλητισμό, Σουάτ Κίλιτς σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη (1/8) από το Λονδίνο μίλησε για τη συνάντηση Ερντογάν με τον Ζαγκ Ρογκ και έκανε ειδική αναφορά στο αίτημά τους για την Ολυμπιακή Φλόγα.

“Ο πρωθυπουργός εξήγησε στον Ζαγκ Ρογκ ότι η Τουρκία είναι η ρίζα της Ολυμπιακής Φλόγας και θέλουμε πίσω στη χώρα μας. Ανέφερε επίσης, ότι ο ίδιος ο Ζακ Ρογκ και τα μέλη της ΔΟΕ έχουν δικαίωμα να φέρουν πίσω την Ολυμπιακή Φλόγα στις ρίζες της. Η Ανατολία περιμένει τη Φλόγα της”, ήταν οι προκλητικές δηλώσεις του.

Φυσικά, όλοι γνωρίζουμε από μυθολογία η οποία λέει ότι η Φλόγα είναι αναπαράσταση της κλοπής της φωτιάς του Δία από τον Προμηθέα και οι ρίζες της βρίσκονται στην αρχαία Ελλάδα, όπου μια φωτιά κρατούνταν άσβεστη κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τώρα, τι να πούμε εμείς. Η ψυχιατρική επιστήμη θα αποφανθεί. Βέβαια, ο κ. Ρογκ άκουγε και δε μίλαγε. Άλλωστε ο ίδιος λίγες ημέρες πριν είπε ότι οι Ολυμπιακοί επέστρεψαν στην πατρίδα τους εννοώντας τη Μ. Βρετανία.

Αλλά ο πρόεδρος των Αθανάτων, του κονκλάβιου που κάθε τέσσερα χρόνια κάνει γερή μπάζα, λέει ότι θέλουν να ακούσουν αυτοί που τον πληρώνουν. Τα ίδια έλεγε και στην Αθήνα το 2004.

Θα μας πουν εθνικιστές αν ξαναθυμίσουμε ότι αυτοί έτρωγαν βελανίδια όταν οι αρχαίοι Έλληνες έκαναν Ολυμπιακούς Αγώνες; Όσο για τους Τούρκους; Εκείνη την περίοδο ζούσαν ακόμη σε σπηλιές.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Η αλήθεια είναι πως υπο μία μορφή όως είπε και ο Ρόγκ στην τελετή έναρξης ο Ερντογάν έχει δίκαιο.
    Μιάς και είναι ο ίδιος Ποντιακής άρα Ελληνικής καταγωγής απο το χωριό Ποταμιά τις Σαμψούντας!!!
    Ας μήνξεχνούμε πως ο πολιτικός του αντίπαλος Μπαχτσελί Γιαούρι τον ανέβαζε,Ρωμιό τον κατέβαζε κατα την εκλογική περίοδο στην Τουρκία.
    Το μήνυμα όμως είναι άλλο όπως το καταλαβαίνω εγώ και είναι το εξής:
    Η Ελλάδα και ο Ελληνισμός ώς έννοια βάλετε απο τότε που ο Χριστιανισμός εξαπλώθηκε στον τότε γνωστό κόσμο.
    Σήμερα βλέπουμε μιά γενικότερη κρίση σε πολιτικό,οικονομικό,πολιτιστικό επίπεδο και σε όλες τις μορφές τις κοινωνικής συγκρότησης.
    Ο εθνικισμός αφού γέννησε τον φανατισμό μέσο του Φασισμού και του Ναζισμού πτώχευσε στο χρηματιστήριο τις παγκόσμιας εξουσίας,την ίδια κατάληξη είχε και ο Μαρξισμός.
    Η μόνη σταθερή πηγή μίσους πλέον ήταν είναι και όπως φένετε θα είναι ο Θρησκευτικός Φονταμεταλισμός.
    Ο Ερντογάν είναι λοιπόν ο υποεργολάβος ελένχου ενός βασικού τμήματος του Μουσουλμανικού τόξου στο υπογάστριο του ομφαλού τις Γής.
    Οι κάτοικοι του Ομφαλού που είναι οι Ελληνες και ο Ελληνισμός πάντα ήταν ιδεαλιστικό εμπόδιο στους σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις του κάθε ισχυρού στην περιοχή.
    Προσεχώς η κρίση που θα μας βρεί θα είναι μάλλον στην Δυτική Θράκη,εκεί θα πρέπει να αποδείξουμε την σχέση μας με τους προγόνους μας.
    Αυτά και ευχαριστώ.

    Π.Τ.
    ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ 2012

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι και αυτος ο λογος που αναφερεις , μεσα στα χιλια κακα που μας επεσαν στο κεφαλι μας , δικαιως .
      Αλλα ας μην ξεχναμε οτι ετσι ακριβως ξεκινησε και το Μακεδονικο ΜΑΣ προβλημα .
      Στην αρχη , ολοι γελουσαν και απαξιωναν καθε αναφορα στις ΓΕΛΟΙΕΣ Θεωριες των αμορφωτων Σλαβων και γενιτσαρων .
      Αλλα ο "πολιτισμενος" κοσμος της δυσης τους πιστεψε !

      Αλλα και λασπολογουν και ξεφτιλιζουν καθε τι Ελληνικο , για να μην παθει σοκ η ανθρωποτης απο τα προσχεδιασμενα τους . Και οτι , δεν χαθηκε και ο κοσμος αν ΔΙΑΛΥΘΗ και η Ελλαδα !

      Προσεχως η κριση που θα μας βρει θα ειναι σε ολη την επικρατεια και οχι μονο στην Θρακη .
      Καλη δυναμη .

      Διαγραφή
  2. Δείτε κι άλλα τούρκικαα, αποβλακωμένοι, και σε λίγο θα σας παρουσιάσουν και κοράνι γραμμένο στα αρχαία ελληνικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]