Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οδηγός αντιμετώπισης ελληνικής χρεοκοπίας από το Focus


Η ανθελληνική προπαγάνδα του Focus… δεν πηγαίνει διακοπές. Σε ένα ακόμη προκλητικό δημοσίευμα, το γερμανικό περιοδικό εξέδωσε «οδηγό αντιμετώπισης μιας ελληνικής χρεοκοπίας», για τους Γερμανούς τουρίστες. Η καθηγήτρια τουριστικής οικονομίας, Σόνια Μινζ, καλεί τους συμπατριώτες της να πάρουν μαζί τους «αρκετά μεγάλα ποσά σε μετρητά», αφού δεν θα μπορούν να πραγματοποιούν αναλήψεις από ΑΤΜ, αν «υπάρξει μετατροπή του νομίσματος, κάποιο Σαββατοκύριακο». Τους καθησυχάζει ωστόσο ότι δεν θα πληγούν οι πιστωτικές τους κάρτες. Πάλι καλά που η κ. Μινζ δεν θεωρεί πιθανή μια επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή πριν από τον Σεπτέμβριο, όταν «οι περισσότεροι Γερμανοί τουρίστες θα έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους». Στο ίδιο ρεπορτάζ ο εκπρόσωπος του μεγάλου πρακτορείου TUI καλεί επίσης τους Γερμανούς να πάρουν μαζί τους στην Ελλάδα «περισσότερα μετρητά από ό,τι συνήθως».

Προτείνουν προσωρινή έξοδο από το ευρώ

Μια ΟΝΕ-περιστρεφόμενη πόρτα, με κράτη που θα μπορούν να μπαινοβγαίνουν στο ευρώ, πρότειναν ο πρόεδρος του γερμανικού ινστιτούτου Ifo, Χανς-Βέρνερ Ζιν και ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Μονάχου, Φρίντριχ Σελ. Σε άρθρο στους Financial Times, οι δύο Γερμανοί οικονομολόγοι προτείνουν να δοθεί στις προβληματικές χώρες του ευρωπαϊκού Νότου η δυνατότητα προσωρινής εξόδου από το ευρώ, για να διορθώσουν τις αδυναμίες τους και στη συνέχεια να επιστρέψουν στο κοινό νόμισμα.

Η ελεγχόμενη, προσωρινή επιστροφή π.χ. της Ελλάδας ή της Ισπανίας στη δραχμή και στην πεσέτα αφενός θα αποτρέψει μια ανεξέλεγκτη υποτίμηση και αφετέρου θα θωρακίσει την ευρωζώνη, υποστηρίζουν οι Γερμανοί οικονομολόγοι. Εκτιμούν, εξάλλου, ότι η προσδοκία επανένταξης στο ευρώ θα βοηθήσει ψυχολογικά λαούς και κυβερνήσεις να ανεχθούν τις απαραίτητες «επώδυνες μεταρρυθμίσεις».

Από τον Ελεύθερο Τύπο



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. 2000 χρόνια παρακμής: άρθρο του Focus μεταφρασμένο...
    http://www.toufexis.gr/greeceandgermany/179/

    Εύχομαι να βρεθούν αυτοί που θα δώσουν τις κατάλληλες απαντήσεις στους απόγονους του ΦΑΛΜΕΡΑΫΕΡ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]