Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία και ΗΠΑ σχεδιάζουν για την Συρία και... απειλούν την Ευρώπη


Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία θα διευρύνουν τον επιχειρησιακό σχεδιασμό τους για την Συρία, τόνισε η αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον, μετά την συνάντηση της με τον τούρκο ομόλογό της Αχμέτ Νταβούτογλου.

"Συνεργαζόμαστε στενά για την κρίση στη Συρία. Όμως τώρα πρέπει να περάσουμε στις πραγματικές λεπτομέρειες αυτό του επιχειρησιακού σχεδιασμού", επισήμανε η Κλίντον στους δημοσιογράφους.

"Οι υπηρεσίες πληροφοριών μας, οι στρατιωτικές μας δυνάμεις έχουν αναλάβει σοβαρές ευθύνες και έναν σημαντικό ρόλο, για το λόγο αυτό θα πρέπει να δημιουργήσουμε μια ομάδα εργασίας για να κάνει ακριβώς αυτό", πρόσθεσε.

Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών επισήμανε επίσης πως "η Συρία δεν πρέπει να γίνει καταφύγιο των ανταρτών του ΡΚΚ" και πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ συμμερίζονται τις ανησυχίες της Τουρκίας για το θέμα αυτό.

Η Κλίντον είπε ακόμα πως υπάρχουν "σχέσεις" ανάμεσα στην Χεζμπολάχ, το Ιράν και την Συρία, οι οποίες "παρατείνουν τη ζωή του καθεστώτος Ασαντ".

Και φυσικά, οι έμμεσες απειλές προς την Ευρώπη

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποίησαν σήμερα ότι η λιβανική Χεζμπολάχ μπορεί να πραγματοποιήσει επιθέσεις "ανά πάσα στιγμή" στην Ευρώπη ή αλλού στον κόσμο.

"Πιστεύουμε ότι η Χεζμπολάχ μπορεί να πραγματοποιήσει επιθέσεις στην Ευρώπη ή αλλού, ανά πάσα στιγμή και (...) χωρίς καμίας μορφής προειδοποίηση", δήλωσε ένας αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
"Η Χεζμπολάχ και το Ιράν θα διατηρήσουν μια έντονη τρομοκρατική δραστηριότητα στο εγγύς μέλλον", πρόσθεσε.

Κύρια δύναμη της κυβέρνησης του Λιβάνου, το σιιτικό κίνημα υπό την ηγεσία του Σεΐχη Χασάν Νασράλα συνδέεται στενά με το Ιράν και έχει εμπλακεί σε μια "εντατικοποίηση της τρομοκρατικής του εκστρατείας" σε όλον τον κόσμο, δήλωσε ο Ντάνιελ Μπέντζαμιν, συντονιστής του αντιτρομοκρατικού αγώνα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Σύμφωνα με τον Μπέντζαμιν η Χεζμπολάχ "ενδιαφέρεται" επίσης για την πραγματοποίηση τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ταϊλάνδη, όπου μια προηγούμενη απόπειρά της είχε αποτύχει στις αρχές του 2012.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε παντως ότι δεν έχει πληροφορίες σχετικά με τις προγραμματιζόμενες επιθέσεις σε αμερικανικό έδαφος.

Σήμερα οι αμερικανικές αρχές κατηγόρησαν τη Χεζμπολάχ για τον "κεντρικό ρόλο" που παίζει στη Συρία βοηθώντας τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ να καταστείλουν την εξέγερση που συγκλονίζει τη χώρα από τον Μάρτιο του 2011.





Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]