Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κυβέρνηση εκτός ορίων


Η τρικομματική κυβέρνηση που αυτή τη στιγμή «αποφασίζει» και «κυβερνά» την χώρα, κάθε άλλο παρά σε νόμιμα πλαίσια κινείται. Προσπαθεί –ματαίως- να είναι νομότυπη, όμως σε αυτή την προσπάθειά της έχει να αντιμετωπίσει το λογικό και ηθικό σκέλος των ενεργειών της μέσα από το γνωστό δίλημμα: ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό; Και εν πάση περιπτώσει, τι ακριβώς είναι το νόμιμο, έπειτα από μία διετή (τουλάχιστον) περίοδο νομοθετικών πράξεων οι οποίες υπερέβησαν, αγνόησαν ή καταπάτησαν το ισχύον Σύνταγμα της χώρας;

Είναι σαφές πως οι τρεις (τουλάχιστον) τελευταίες κυβερνήσεις (Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά) κινούνται εκτός των Συνταγματικών ορίων και στην ουσία έχουν καταλύσει το Σύνταγμα και τις βασικές υποχρεώσεις τους που πηγάζουν από αυτό. Έτσι, ενώ δεν εκπροσωπούν –πλέον- τον Ελληνικό λαό, ενώ λειτουργούν με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των «δανειστών» και οικονομικών τρομοκρατών της Ελλάδας, ενώ καταστρέφουν την οικονομία και τον κοινωνικό ιστό, εμμένουν να λειτουργούν ως ιδιοκτήτες μίας χώρας που οι δικές τους πολιτικές αποφάσεις, η δική τους πολιτική εν γένει δραστηριότητα και οι δικές τους «υποχρεώσεις», έχουν παραδώσει την εθνική κυριαρχία, διατηρούν τυπικά την εθνική ανεξαρτησία και χωρίς καμία ντροπή δέχονται αποφάσεις για την χώρα και τους πολίτες της, οι οποίες παίρνονται σε άλλες χώρες και σε κλειστές αίθουσες χωρίς καμία αντιπροσωπευτική παρουσία της Ελλάδας!!!

Κυβέρνηση εκτός ορίων, είναι αυτό το πολιτικό εκτρωματικό «σχήμα», το οποίο εμμένει να συμπεριφέρεται στην χώρα ως προσωπική ιδιοκτησία, να υπογράφει «εγγυήσεις» και να αποδέχεται ξένα δικαστήρια ως αρμόδια να κρίνουν την ιδιοκτησία της χώρας και να την παραδώσουν σε τρίτους (όποιον ενδιαφερόμενο πλειοψηφήσει στην άτυπη δημοπρασία πληρωμής του «χρέους»).
Είναι απολύτως σαφές πως οι κυβερνήσεις και οι πολιτικοί είναι διαχειριστές ευθυνών και όχι μεσίτες εκποίησης του εθνικού πλούτου, αφού ο πλούτος της χώρας ανήκει στους πολίτες του και οποιαδήποτε μεταβολή αυτής της ιδιοκτησίας ΑΠΑΙΤΕΙ την σύμφωνη γνώμη των πολιτών. Με απλά λόγια, δηλαδή, είναι καταχραστές της εξουσίας, οι σημερινοί και χθεσινοί κυβερνώντες, οι οποίοι κινούνται εκτός των πλαισίων του Ελληνικού Συντάγματος όταν παραδίδουν σε ξένους την ιδιοκτησία των Ελλήνων πολιτών.

Αυτή η συμπεριφορά δεν είναι –δυστυχώς- σημερινή. Απλά, στις ημέρες που διανύουμε έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα και αποτελεί όνειδος για θεσμικούς φορείς (όπως η Ελληνική Δικαιοσύνη), οι οποίοι επιτρέπουν την «διολίσθηση» των ανθυποκυβερνώντων σε αποφάσεις και ενέργειες που καταλύουν το Σύνταγμα και που εκθέτουν σε τεράστιους κινδύνους το αδιαίρετο της Ελληνικής Επικράτειας. Μέσα από όλα αυτά, είναι απολύτως βέβαιο πως το Σύνταγμα έχει καταλυθεί και οι υπεύθυνοι γι αυτό έχουν θέσει υποψηφιότητα για να πρωταγωνιστήσουν από την θέση του κατηγορουμένου σε μελλοντικές δίκες, αφού με δική τους ευθύνη η χώρα αυτή τη στιγμή κατασπαράσσεται οικονομικά, διαλύεται κοινωνικά και απειλείται γεωγραφικά και εθνικά.

Όσοι, λοιπόν, αποφάσισαν ή συμφώνησαν να λειτουργήσουν εκτός των ορίων που το Σύνταγμα ορίζει, θα πρέπει να αποδεχθούν (από τώρα) και τις ό,ποιες εις βάρος τους συνέπειες υπάρξουν από αυτές τους τις αποφάσεις και ενέργειες. Η χώρα έχει γίνει πεδίο πειραματισμού αλλά και πρωτοφανούς καταλήστευσης, με την δική τους ανοχή και –δυστυχώς- συμμετοχή. Η κατάχρηση της εξουσίας μέχρι σήμερα ήταν απλή έκφραση και «γράμμα κενό». Η συμπεριφορά των ελληνόφωνων πολιτικών αποτελεί εκείνο το μεταίχμιο που θα δράσει και ως καταλύτης για την επερχόμενη ανάδραση αλλά και για την επαναφορά στο Ελληνικό Σύνταγμα. Πολύ σύντομα οι Έλληνες θα παύσουν εκείνα τα πρεζόνια της εξουσίας που βίασαν την λογική, καταπάτησαν το Σύνταγμα και αποφάσισαν να ξεπουλήσουν την χώρα, προκειμένου να εξασφαλίσουν την «δόση εξουσίας» που επιθυμούν…



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ο χοντρός, ο γκαβός κι ο "πρόθυμος"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυβερνητικο εκτρωμα , τα λεει ΟΛΑ .
    Ολοι μας θα πρεπει να εχουμε στο μυαλο μας οτι ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ οι κοινοβουλευτικοι αλητες ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ .
    Δεξιοι και αριστεροι .
    Θα θερισουμε και οταν βγουμε στον ΜΥΛΟ θα παρουμε ΜΟΝΟ το σιταρι . Και ναστε ΣΙΓΟΥΡΟΙ οτι ΟΛΟ το κοινοβουλιο ΔΕΝ εχει ουτε ενα σπορο σιταριου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]