Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Νταβούτογλου βάφει γκρίζο το Αιγαίο, απαγορεύοντας στην Αθήνα την πώληση βραχονησίδων


Αν και έχουμε ήδη γράψει πως το μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου έχει γκριζοποιηθεί μέσα από τις κρυφές συζητήσεις Παπανδρέου - Ερντογάν, έρχεται σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, μέσα από μία δήλωση που ξεπερνάει τα όρια της προκλητικότητας και θέτει φραγμούς στην περίπτωση που η Ελλάδα πάρει απόφαση να πουλήσει βραχονησίδες της!
Ποιός θα το περίμενε πως ο μεγαλύτερος υπερασπιστής των βραχονησίδων του Αιγαίου, θα ήταν ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, αφού η Ελληνική κυβέρνηση φέρεται να έχει την πολιτική βούληση να εκμεταλλευθεί την ύπαρξή τους...

Έτσι «γκριζάρουν» εκ νέου οι ελληνικές βραχονησίδες και τα νησιά στο Αιγαίο, καθώς ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου θέτει με έμμεσο τρόπο θέμα κυριαρχίας για το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι και ξεκαθαρίζει ότι υπάρχουν θέματα με την κυριότητα ορισμένων νησίδων και βραχονησίδων (γενικώς και αορίστως, απλώνοντας έτσι το εύρος των τουρκικών απαιτήσεων και στο υπόλοιπο Αιγαίο και όχι μόνο).

Μάλιστα ο κ. Νταβούτογλου δήλωσε πως απαιτείται διάλογος με την Αθήνα γι αυτό και γίνονται εργασίες σχετικά με το θέμα, εννοώντας προφανώς τις υποβαθμισμένες και "παγωμένες" διπλωματικές επαφές, εκτός και εάν κάποιες επιτροπές σοφών συνεχίζουν να συνδιαλέγονται με την Άγκυρα γύρω από τα θέματα του Αιγαίου (συζητήσεις οι οποίες άνοιξαν και πάλι με την έλευση του Γιώργου Παπανδρέου στην εξουσία, αλλά είναι άγνωστο πότε, με ποιούς, με ποιά ατζέντα και που πραγματοποιούνται)...

Το συγκεκριμένο θέμα αναδεικνύει η τουρκική εφημερίδα "Star" με τον τίτλο «Η γειτονική χώρα έβγαλε στρατό στο Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι» όπου γράφει ότι προέκυψε θέμα με την… απόβαση στρατού από τους Έλληνες στα νησιά Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι. Προφανώς η τουρκική εφημερίδα ενοχλείται με την ύπαρξη Ελληνικού στρατού σε ειδικά νησιά ή ενοχλείται γενικώς με την ύπαρξη του Ελληνικού στρατού στο Αιγαίο...

Αφορμή για την τοποθέτηση του κ Νταβούτογλου με τις ανιστόρητες και προκλητικές αναφορές –που βεβαίως έχει ξαναπεί- έδωσε νέα ερώτηση του εθνικιστή βουλευτή του MHP κ. Ερκάν Ακτσάϊ που έχει ξαναπεί τις… τρέλες του επικαλούμενος και τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή.

Να σημειωθεί, πάντως, πως μέσα από την συγκεκριμένη δήλωση ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών βρίσκει θαυμάσια ευκαιρία να επαναποκτήσει το χαμένο (διαλυμένο για την ακρίβεια) κύρος του, μετά τις γενικότερες εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική της Άγκυρας. Και θεωρείται ουσιαστική και δυναμική επάνοδος ο τρόπος που ο Αχμέτ Νταβούτογλου επέλεξε να επιστρέψει στην πολιτική σκηνή -φυσικά εκ του ασφαλούς, αφού η Αθήνα δεν φημίζεται για τις τάσεις αντίδρασής της στις τουρκικές προκλήσεις- προκαλώντας ευθέως την Ελλάδα για την κυριότητά της στο τόσο πολύτιμο Αιγαίο.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Aυτά θα τα λένε όσο τους παίρνει τα τσιράκια της CIA. Θα τα λένε γιατί έτσι λέει το σχέδιο που σύντομα θα δούμε να εκτελείται. Έχουν υπογράψει τον αφανισμό της χώρας τους και συνεχίζουν να κοροϊδεύουν όσους Τούρκους δεν ξύπνησαν ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα μας ελευθερωσουν οι...πατριωτες με τις ερωτησεις ...
    Και ομως υπαρχουν ακομη γραικυλοι που πιστευουν οτι το σκυλοβουλιο ειναι κοινοβουλιο .
    Οσο για τους Τουρκους , ηλθε ο καιρος να τσακιστουν και να πανε στις στεπες τους .
    Ανελαβε ο Θεος τα Εθνικα μας , διοτι εμεις κιοτεψαμε και ξεφτιλισαμε καθε τι Ελληνο-Ορθοδοξο μας παραδωσαν οι προγονοι μας , οχι για μας , αλλα για τα παιδια μας .
    Αλλος τουρλωνει μπρος σε υπανθρωπους και αλλος κανει διακοπες , την στιγμη που το Εθνος λιμοκτοναει και αιμοραγει , και οι σκλαβοι παρακολουθουν τα...δρωμενα της εξαφανισεως των .
    ΝΕΜΕΣΙΣ σε ΟΛΟΥΣ μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]