Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συρία: Σκληρές μάχες και δεκάδες νεκροί


Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε σήμερα ότι οι τακτικές δυνάμεις οι οποίες παραμένουν πιστές στην κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ μπήκαν στη νότια συνοικία Σαλαχεντίν στο Χαλέπι, σκοτώνοντας την πλειονότητα των ανταρτών εκεί, ενώ εισήλθαν επίσης και σε άλλες περιοχές της πόλης, εξαπολύοντας νέα επίθεση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεκάδες «τρομοκράτες» σκοτώθηκαν στην κεντρική συνοικία Μπαμπ αλ Χαντίντ, κοντά στο αρχαίο φρούριο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας, και στην Μπαμπ αλ Νάιραμπ, στο νοτιοανατολικό τομέα. Οι αντάρτες χρησιμοποιούσαν τη Σαλαχεντίν ως βάση εδώ και τρεις εβδομάδες, ωστόσο ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς ανέφερε ότι ορισμένες θέσεις τους ήταν εγκαταλελειμμένες σήμερα.

Στο μεταξύ, περίπου 2.400 άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο ανώτατοι αξιωματικοί, εγκατέλειψαν τη Συρία για να σωθούν από τη συνεχιζόμενη αιματοχυσία και έφτασαν στην Τουρκία στην διάρκεια της νύχτας, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, στην πλειονότητά τους οι άνθρωποι που μπήκαν στο τουρκικό έδαφος είναι γυναίκες και παιδιά από τις συριακές πόλεις Χαλέπι και Ιντλίμπ, αλλά ανάμεσά τους είναι συνολικά 37 άνδρες των ένοπλων δυνάμεων της Συρίας που αυτομόλησαν.

Τουλάχιστον εννιά εξ αυτών νοσηλεύονται σε ένα νοσοκομείο στο Ρεϊχανλί στην επαρχία Χατάι, πάντα κατά το Ανατολή.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας δεν έχει ακόμα επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές. Πριν από την άφιξη των νέων προσφύγων, το τουρκικό ΥΠΕΞ είχε ανακοινώσει χθες ότι συνολικά, 47.500 Σύροι έχουν καταφύγει στην χώρα, από 44.000 στα τέλη του Ιουλίου.

Η Άγκυρα ανησυχεί για το ενδεχόμενο να μετακινηθεί στο τουρκικό έδαφος ένας πολύ μεγάλος αριθμός προσφύγων από το Χαλέπι, όπου μαίνονται οι μάχες, κάτι που θα υπερέβαινε τις δυνατότητές της να τους παράσχει βοήθεια.

Σφοδρές μάχες σημειώθηκαν σήμερα στο Χαλέπι, όπου ο στρατός προσπάθησε να ανακτήσει τον έλεγχο ενός οχυρού των ανταρτών, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το οποίο κάνει λόγο για τουλάχιστον 82 νεκρούς εκ των οποίων 41 πολίτες, 15 αντάρτες και 26 στρατιώτες.

Οι τακτικές δυνάμεις έχουν υποστεί σοβαρές απώλειες στις μάχες και οι αντάρτες καταβάλλουν σθεναρή αντίσταση, ανέφερε το Παρατηρητήριο.
Συνολικά περισσότεροι από 21.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε σχεδόν 17 μήνες συγκρούσεων.

Εν τω μεταξύ, οι κυβερνητικές δυνάμεις υποχώρησαν από κάποιες περιοχές της συνοικίας Σαλαχεντίν στο Χαλέπι έπειτα από τις σφοδρές μάχες με τους εξεγερμένους, σύμφωνα με πηγές των ανταρτών. Η Σαλαχεντίν βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, δήλωσε αντάρτης στο Reuters.

Ωστόσο, νωρίτερα η κρατική τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις ελέγχουν τη Σαλαχεντίν και έχουν σκοτώσει τους περισσότερους αντάρτες που βρίσκονταν εκεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]