Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τελικά πόσοι είναι ο “νόμιμοι” και πόσοι οι “παράνομοι” μετανάστες;

Όπως μας έχουν πληροφορήσει οι αρμόδιες αρχές, στην Ελλάδα ζουν 1,3 με 1,5 εκατ. νόμιμοι και παράνομοι μετανάστες. Ουσιαστικά, οι μισοί από αυτούς, ίσως και περισσότεροι, δεν διαθέτουν κανένα χαρτί, έχουν έρθει στη χώρα μας μέσω κυκλωμάτων που περνούν κόσμο ελεύθερα από τα… ξέφραγα σύνορα.

Επομένως, όπως κι αν πας, όπου κι αν κοιτάξεις θα δεις κάποιον μη νόμιμο μετανάστη. Και το λέμε αυτό διότι, αν πιστέψουμε τις ανακοινώσεις του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, 1 στους 4 που συνελήφθησαν στην επιχείρηση Ξένιος Ζευς, ήταν παράνομος, δηλαδή οι υπόλοιποι τρεις επομένως είναι καθ’ όλα νόμιμοι. Σύμφωνα με τα στοιχεία, προσήχθησαν 6.690 αλλοδαποί και συνελήφθησαν 1.555 γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στην χώρα.

Επομένως, θα πρέπει να συμπεράνουμε με τον πιο επίσημο τρόπο ότι η Ελληνική Αστυνομία και ο κ. Δένδιας, έχουν τον… μαγνήτη που μαζεύει μόνο νόμιμους μετανάστες και ελάχιστους παράνομους σε πλήρη αντίθεση με τα στοιχεία που δείχνουν ότι όλη η Ελλάδα έχει γεμίσει με αλλοδαπούς που δεν έχουν ούτε χαρτιά, ούτε όνομα, ούτε προέλευση.

Και πολύ φοβόμαστε ότι, καλές οι προθέσεις αλλά ο Ξένιος Ζευς θα καταλήξει σε φιάσκο και θα μείνει μόνο στο επίπεδο της επικοινωνίας και του εντυπωσιασμού. Ίσως και στην προσπάθεια του κ. Δένδια να φτιάξει το προφίλ του με ένα θέμα που «πουλάει».

Αναμφισβήτητα απαιτούνται επιχειρήσεις για να συμμαζευτεί το πρόβλημα που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Όταν όμως βγαίνουν και μας λένε ότι 3 στους 4 που προσήχθησαν ήταν νόμιμοι τότε κάτι περίεργο τρέχει.

Ή βλέπουν με διαφορετικό τρόπο την έννοια της νομιμότητας και της παρανομίας ή οι παράνομοι μετανάστες έχουν κρυφτεί και περιμένουν πότε θα περάσει ο Ξένιος Ζευς για να ξαναβγούν. Που κρύφτηκαν, άραγε πάνω από 700.000 και δε μπορεί να τους βρει η αστυνομία;

Εν πάση περιπτώσει ας μας πουν τι σημαίνει παράνομος και τι νόμιμος μετανάστης, έτσι για να ξέρουμε που βαδίζουμε κι εμείς.

Κι από την άλλη, δεν είναι ανάγκη να μαθαίνουμε καθημερινά τι έκανε η ΕΛ.ΑΣ. Δε χρειάζονται δελτία τύπου και ανακοινώσεις και κομπασμοί για το… σπουδαίο έργο που επιτελεί ο Ξένιος Ζευς. Ούτε να υπερηφανεύεται ο κ. Δένδιας ότι πλέον τα σύνορα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι επειδή είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση στην Αθήνα και αλλού. Επικοινωνιακοί χειρισμοί σε τόσο πολυσύνθετο και ακανθώδες θέμα δε χωράνε.

Έχουμε, ωστόσο, κι ένα άλλο φαινόμενο που χρήζει… ψυχιάτρου. Είναι η ερώτηση 12 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι καταγγέλλουν πογκρόμ κατά των μεταναστών κι ότι η κυβέρνηση παραβιάζει διεθνείς συμβάσεις. Σύμφωνα τη δήλωση των βουλευτών, «χιλιάδες άνθρωποι έχουν προσαχθεί στο σωρό, εκατοντάδες στοιβάζονται σε άθλιες συνθήκες και σε ακατάλληλους χώρους, ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι πολλοί από τους προσαχθέντες έχουν υποστεί ξυλοδαρμό και την ίδια στιγμή, η ΕΛ.ΑΣ δεν έχει δώσει κανένα στοιχείο για τους κρατούμενους που, βάσει συμβάσεων, δικαιούνται διεθνή προστασία».

Δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ κόπτεται για το πογκρόμ που δήθεν γίνεται σε βάρος των μεταναστών, αλλά δεν ασχολήθηκε ποτέ με αυτά που γίνονται στα γκέτο της Αθήνας. Δε μας είπε ποτέ για το… πογκρόμ κατά των Ελλήνων πολιτών ούτε μας ανακοίνωσε ποτέ μια κάποια λύση για το πρόβλημα. Μόνο καταγγελίες, εντυπωσιασμοί και δήθεν αριστερή ευαισθησία σε ένα θέμα που δεν είναι για κομματική εκμετάλλευση.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Νομιμος ειναι αυτος που εκανε τα χαρτια του , περασε απο γιατρους κτλ , πριν πατηση σε Ελληνικο χωμα .
    Αρα ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ειναι νομιμος .
    Παρανομες "κυβερνησεις" εδωσαν παρανομα χαρτια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νόμιμος είναι αν πήγε με σημαιούλα σε συγκέντρωση πολιτικού κόμματος;
    Πώς είναι παράνομος αφού "άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα εις τας εκλογάς";

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]