Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Σουηδοί μας εγκαλούν γιατί… βιάζουμε και μηνύουμε τουρίστριες!


«Δε φτάνει που βιάζετε τις Σουηδέζες τουρίστριες, τις μηνύετε κι από πάνω»! Αυτό είναι το ζουμί των ρεπορτάζ της σουηδικής τηλεόρασης κατά της Ελλάδας, για τα οποία ενημέρωσε με εμπιστευτικό έγγραφο η ελληνική πρεσβεία της Στοκχόλμης το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως καθώς έχει δημιουργηθεί θέμα στη σκανδιναβική χώρα μετά από τελευταίες καταγγελίες!

Το έγγραφο, το οποίο παρουσιάστηκε, φέρει την υπογραφή της ελληνικής πρεσβείας στη Σουηδία και ενημερώνει για την εκπομπή σε ημι-ιδιωτικό σταθμό της σουηδική τηλεόρασης, η οποία ασχολήθηκε με το θέμα της καταγγελίας για βιασμό 18χρονης Σουηδής τουρίστριας στη Σκιάθο από 5 άνδρες.

Όπως ενημερώνει το έγγραφο, η εκπομπή αφιέρωσε 11 λεπτά στο θέμα, ενημερώνοντας τόσο για το περιστατικό όσο και την… τάση των Ελλήνων να μη σέβονται τις τουρίστριες με αποτέλεσμα -όπως αναφέρουν οι συντελεστές της εκπομπής- να υπάρχουν πολλά περιστατικά βιασμών στα οποία, μάλιστα, οι γυναίκες-θύματα όχι μόνο δε δικαιώνονται αλλά δέχονται επιπλέον και μυνήσεις και γίνονται θύματα εις διπλούν!

Ο παρουσιαστής του προγράμματος αφού καλωσόρισε τους καλεσμένους του, τη δικηγόρο Γκανίλα βον Γουάκενφέλντ και τον ελληνικής καταγωγής Σουηδό και πρώην βουλευτή του Αριστερού Κόμματος Τάσο Σταφιλίδη, ξεκίνησε την… επίθεση.

«Συνέβη για τρίτη φορά, μια Σουηδή να κατηγορείται για συκοφαντία μετά που η ίδια κατήγγειλε στην αστυνομία ότι είχε πέσει θύμα βιασμού. Και αυτό έχει συμβεί αρκετές φορές» αναφέρει ο παρουσιαστής της εκπομπής.

Δείχνοντας ένα ρεπορτάζ που θυμίζει αυτές τις τρεις περιπτώσεις με τις καταγγελίες των τουριστριών από τη Σουηδία, με μαρτυρίες των ίδιων των γυναικών αλλά και ατόμων του οικογενειακού και φιλικού τους περιβάλλοντος, οι Σουηδοί στέκονται στο γεγονός ότι οι φερόμενοι ως θύτες αντιμήνυσαν τις Σουηδές τουρίστριες για συκοφαντία όταν οι έκλεισαν οι υποθέσεις τους λόγω ελλείπων ή ανίσχυρων στοιχείων.

Στη συνέχεια, ο παρουσιαστής δίνει το λόγο στη δικηγόρο Γουάκενφέλντ, η οποία επισημαίνει ότι θα καταγγείλει τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: «Το γεγονός των αντιμηνύσεων συμβαίνει και εδώ. Σε αυτό το σημείο οι χώρες δεν διαφέρουν. Το θέμα είναι πως συμπεριφέρονται στα θύματα του εγκλήματος. Όπως αυτή η 18χρονη κοπέλα που πήγε στην αστυνομία για να καταγγείλει έναν ομαδικό βιασμό και τέθηκε υπό κράτηση» τονίζει η Σουηδή δικηγόρος και συνεχίζει το… φαρμάκι: «Η γνώμη μου είναι ότι έχουν χαμηλή εκτίμηση για τις γυναίκες στην Ελλάδα. Έχουν πάρα πολλές προκαταλήψεις κατά των τουριστριών και κυρίως κατά των γυναικών από τη Σκανδιναβία. Τις προσβάλλουν»!

Και εκεί έρχεται ο ελληνικής καταγωγής Σουηδός (οι γονείς του είναι Έλληνες και ο ίδιος γεννήθηκε στη Σουηδία) Τάσος Σταφιλίδης να «θάψει» την Ελλάδα: «Μπορεί να πει κανείς ότι η Ελλάδα βρίσκεται 30-40 χρόνια πίσω από τη Σουηδία κυρίως σε θέματα δικαιωμάτων. Έχουν γίνει πολλά και οι Ελληνίδες είναι πολύ πιο δυνατές σήμερα. Σπάνια πέφτουν θύματα βιασμού. Έχουν όμως (σ.σ: εννοεί οι Έλληνες) χαμηλή εκτίμηση για τις ξένες γυναίκες: τουρίστριες, πρόσφυγες, όλες αυτές που εργάζονται στην Ελλάδα»! Ο ίδιος, επισημαίνει στη συνέχεια ότι οι Έλληνες έχουν τρομερές προκαταλήψεις με τις ξανθές και ότι «οι Αρχές στην Ελλάδα έχουν σάπια αντίληψη και επηρεάζονται από τις προκαταλήψεις»!

Η συζήτηση στη συνέχεια πηγαίνει σε ένα περιστατικό του 2008 όπου μια Σουηδή τουρίστρια ονόματι Άννα είχε καταγγείλει βιασμό. Η ελληνική εισαγγελική αρχή, ωστόσο, έκλεισε την υπόθεση και ασκήθηκε μήνυση στην τουρίστρια γιατί κρίθηκε ότι είπε ψέματα επιδιώκοντας να λάβει αποζημίωση από ασφαλιστική εταιρεία.

Μιλώντας για το περιστατικό, η Γουάκενφέλντ σημειώνει ότι έχει ήδη απευθυνθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη χώρα μας και αφήνει υπόνοιες ότι οι ελληνικές αρχές ήθελαν να κουκουλώσουν το θέμα.

Εκεί έρχεται ο αγαπητός κ. Σταφιλίδης να… αποθεώσει για ακόμη μία φορά την πατρίδα των γονέων του: «Εκεί υπάρχει καθημερινά υποκρισία. Η κοινωνία είναι διαποτισμένη από τη διαφθορά. Το πρόβλημα είναι ότι όλα αυτά που συμβαίνουν με την κρίση έχουν σαν αποτέλεσμα τα θέματα αυτά να έχουν ακόμη μικρότερη προτεραιότητα». Παράλληλα, επικρίνει την ελληνική πρεσβεία που δεν παίρνει μέρος στο δημόσιο διάλογο για το θέμα στη Σουηδία, ζητώντας ενδεχομένως να απολογηθεί για τη στάση των Ελλήνων!

Το σχετικό έγγραφο κοινοποιήθηκε και στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, ενώ δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη αντίδραση από την ελληνική πολιτεία.

Εμείς, θέλοντας να ενημερώσουμε τόσο τους Σουηδούς, όσο και τους "Σουηδοποιημένους", θέλουμε να τους ενημερώσουμε πως οι τουρίστριες που έρχονται στην Ελλάδα από την Ευρώπη, το πρώτο που κάνουν μόλις προγραμματίσουν τις διακοπές τους, είναι να ασφαλισθούν για βιασμό!!! Υπάρχει πρόβλεψη εκ μέρους τους, λόγω του κακού ονόματος των Ελλήνων ή μήπως υπάρχει πρόθεση εξαπάτησης (εκ μέρους των αθώων τουριστριών) των ασφαλιστικών εταιρειών;

Τα ίδια ακριβώς συμβαίνουν και με τις Αγγλίδες τουρίστριες, οι οποίες μία ημέρα πριν να φύγουν από την Ελλάδα -για να επιστρέψουν στην Αγγλία- επισκέπτονται αστυνομικά τμήματα για να δηλώσουν ότι έπεσαν θύματα βιασμού!!! Και μόλις επιστρέφουν στην Αγγλία, καταθέτουν φωτοτυπία της μήνυσης προς αγνώστους -για βιασμό, συνήθως ομαδικό- που έχουν υποβάλει σε κάποιο Αστυνομικό Τμήμα, προκειμένου να εισπράξουν από την ασφαλιστική εταιρεία πολύ σημαντικά χρηματικά ποσά (μήπως η εμμονή στον ομαδικό βιασμό εμπεριέχει και αύξηση της αποζημίωσης; αναρωτιόμαστε).

Επειδή, προφανώς η Ελλάδα έχει στοχοποιηθεί από τον κάθε άρρωστο πνευματικά κι επειδή αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχισθεί, εμείς προτείνουμε προς τους Έλληνες που βρίσκονται στα νησιά (ή ό,που βρίσκονται ευρωπαίοι τουρίστες), να σταματήσουν τις επαφές τους με τις ευρωπαίες τουρίστριες. Τότε, είμαστε σίγουροι πως θα υπάρξουν μέχρι και "πορείες διαμαρτυρίας" εκ μέρους των αθώων νεαρών τουριστριών ή θα μας επιτεθούν ως χώρα, για ρατσισμό (άρνηση για σεξουαλική συνεύρεση) εκ μέρους των Ελλήνων και εις βάρος των ευρωπαίων τουριστριών που επισκέπτονται την Ελλάδα.

Η γελοιότητα έχει τα όριά της. Και καλά θα κάνουν να μην εκτίθενται τόσο ανόητα οι "φίλοι", οι "εταίροι" και οι "σύμμαχοί" μας Ευρωπαίοι, καθώς και τα παρελκόμενά τους... Θα είναι ανοησία να μην δεχθούμε πως υπάρχουν περιστατικά βιασμών (ατομικών ή ομαδικών) στην Ελλάδα. Αλλά, επειδή οι βιασμοί δεν γίνονται μονομερώς, ούτε πάντα από Έλληνες, ίσως κάποιοι άντρες από την Ελλάδα θα πρέπει να αρχίσουν να καταθέτουν σωρηδόν μηνύσεις για ομαδικούς βιασμούς (που υπέστησαν) από μικρές ομάδες "αθώων" τουριστριών...


ΥΓ: Όχι, δεν έχει κατατεθεί κανένα παράπονο, για Αλβανούς, Πακιστανούς, Αφγανούς και Σομαλούς που έχουν βιάσει ατομικά ή ομαδικά ευρωπαίες τουρίστριες. Απολύτως κανένα... Ή μήπως τους θεωρούν Έλληνες;


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]