Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΟΤΕ: Ροζ κλήσεις "καίνε" τον Πάλλη


Γράφει ο Εκνευριστικός,

Ολοκληρώνεται η δικογραφία που εμπλέκει σε μια από τις μεγαλύτερες τηλεπικοινωνιακές απάτες τον εφοπλιστή και μεγαλομέτοχο εφημερίδας, Αναστάσιο Πάλλη και την οποία έχει στα χέρια της η 5η τακτική ανακρίτρια, Σοφία Φουρλαρη.

Ο φάκελος φωτιά με αριθμό μητρώου Α05/0Ι.Ε/702/19.12.05 περιγράφει, σύμφωνα με πληροφορίες,το πως ο Πάλλης κατάφερε να ζημιώσει με τέσσερα εκατομμύρια ευρώ τον ΟΤΕ, σε διάστημα ελαχίστων μηνών.

Ο άνθρωπος που το 1998 κυκλοφορούσε στις τράπεζες μ´ένα "ιερό γραμμα" στο χέρι, απ´ τον Ηγούμενο Εφραίμ, ώστε να του ανοίγουν διάπλατα οι πόρτες ως οικονομικού και διαχειριστικού διευθυντή της Μονής Βατοπεδίου, διώκεται σε βαθμό κακουργήματος

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε το Δεκέμβριο του 2005, μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε σε βάρος του ο τότε διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Παναγιώτης Βουρλουμης.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της μήνυσης, ο Πάλλης εμφανίστηκε ψευδώς, μέσω της εταιρίας συμφερόντων του, ονόματι Ronda, ως δεύτερος επίσημος τηλεπικοινωνιακός παροχος του μικρού κρατιδίου της Αφρικής, Sao Tome & Principe.

Έτσι μπόρεσε το 2004, να κλείσει μια ιδιαίτερα κερδοφόρα συμφωνία και να συνάψει σύμβαση με τη θυγατρική OTEGLOBE S.A.για τη δρομολόγηση τηλεφωνικής κίνησης που παράγεται απ´τον ΟΤΕ με προορισμό το κρατίδιο της Αφρικής και παραλήπτη την εταιρία του.

Η σύμβαση, σύμφωνα με τα στοιχεία που ήρθαν στο φως, ήταν τελικά το "κλειδί" ώστε να στήσει την "απάτη των dialers". Μια κομπίνα "κακόβουλου λογισμικού", με θύματα χιλιάδες ανυποψίαστους συνδρομητές που καλούνταν να πληρώσουν ροζ κλήσεις -μέσω Διαδικτύου- που όμως δεν είχαν καλέσει ποτέ!

Το αποτέλεσμα;

Αρνούνταν να πληρώσουν τα υπέρογκα ποσά κι έκοβαν τις τηλεφωνικές συνδέσεις!

Το... πως γινόταν η "δουλειά", περιγράφεται λεπτομερώς στο πόρισμα του ΣΔΟΕ, που συντάχθηκε το 2007 και σύμφωνα με το οποίο ο Αναστάσιος Πάλλης, φέρεται ως ο εγκέφαλος για μια από τις πιο ζημιογόνες κομπίνες με "ροζ κλήσεις" που έχουν σημειωθεί ποτέ σε βάρος του ΟΤΕ. 4 εκατομμύρια ευρώ!

Τα ερωτήματα είναι πολλά

- Γιατί η υπόθεση παραμένει στα συρτάρια του ΣΔΟΕ απ´ το 2005;

- Γιατί κάποιοι αρμόδιοι της OTEGLOBE S.A. Θεώρησαν τον Παλλη "επαρκές" πρόσωπο ώστε να συνάψουν μαζί του μια τόσο σημαντική συμφωνία;

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ένα λόγω πόρισμα, τους κατηγορεί για πλημμελή έλεγχο που αγγίζει τα όρια της ποινικής ευθύνης, αφού όπως αποδείχθηκε ο Πάλλης δεν τους είχε προσκομίσει ούτε καν το ιδρυτικό καταστατικό της Ronda.

Το σίγουρο πάντως είναι, πως η γερμανική διοίκηση του ΟΤΕ, περιμένει απ´ ότι λέγεται, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εξέλιξη της υπόθεσης. Αρκεί να σκεφτεί κανείς το ύψος της ζημιάς και...την εποχή της κρίσης!

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]