Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Σαμαράς πουλάει τα πάντα... έως και βραχονησίδες


Blooberg: Η Ελλάδα μπορεί να πουλήσει νησιά καθώς ο Γιούνκερ ζητάει ώθηση στις κρατικές πωλήσεις…

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, πρότεινε ότι η κυβέρνησή του θα μπορούσε να πουλήσει ή να μισθώσει κάποια από τα νησιά της χώρας, για να βοηθήσει να αναβιώσει το σχέδιο πωλήσεων κρατικών περιουσιακών στοιχείων σχεδιάζοντας στη λήψη διεθνών κεφαλαίων .
Είπε ο κ. Σαμαράς στην εφημερίδα Le Monde σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε σήμερα ότι: ακατοίκητα ελληνικά νησιά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία εσόδων, απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα θα πουλήσει κάποια από τα νησιά της.
“Υπό την προϋπόθεση ότι αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα εθνικής ασφαλείας, κάποιες από τις βραχονησίδες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για εμπορικούς σκοπούς,” είπε ο Σαμαράς, όπως ανέφερε η εφημερίδα.

Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ξεπουληθούν, αλλά να μετατραπεί ένα άγονο (που δεν χρησιμοποιείται) έδαφος, σε ένα κεφάλαιο το οποίο μπορεί να αποδώσει έσοδα, σε μία δίκαιη τιμή”

Ερωτηθείς για το εάν η κυβέρνηση εξετάζει την πώληση νησιών, ο κ. Σαμαράς δήλωσε πως η Ελλάδα δεν διαθέτει ιδιωτικά νησιά, παρά μόνο μερικές ιδιωτικές νησίδες, η πλειονότητα των οποίων είναι ακατοίκητη




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]