Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αλβανία, η χώρα πράκτορας του ΝΑΤΟ


Στις αρχές Ιανουαρίου 2010, ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών Λίμπερμαν σε μια δήλωση του κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης του στα Σκόπια, επεσήμανε τον «σοβαρότατο κίνδυνο επέκτασης των Ισλαμιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων στα Βαλκάνια και της στρατολόγησης πολιτών από αυτές τις οργανώσεις».

Το 2010 αποκαλύφτηκε ότι πύραυλοι με αρχική προέλευση την Αλβανία κατέληξαν εντέλει στα χέρια της Χεζμπολάχ που σύμφωνα με όλες τις τότε πληροφορίες αυτό προκάλεσε την έντονη ανησυχία των Ισραηλινών αξιωματούχων. Η συγκεκριμένη πληροφορία είδε ωστόσο το φως της δημοσιότητας αρχές του 2011.

Οι σχετικές καταγγελίες της αλβανικής αντιπολίτευσης το Νοέμβριο του 2010, ότι η Αλβανική κυβέρνηση διοχέτευσε μέχρι και απόρρητες ΝΑΤΟϊκές πληροφορίες σε Ρωσία και Σερβία έφερε αναστάτωση στη γείτονα χώρα, πόσο μάλλον στο ίδιο το ΝΑΤΟ. Ο επικεφαλής των αλβανικών μυστικών υπηρεσιών (SHISH), Bahri Shaqiri, τόνισε τότε απλά πως όλοι στο ΝΑΤΟ δηλώνουν θορυβημένοι από το γεγονός. Οι αλβανικές μυστικές υπηρεσίες ουδέποτε διέψευσαν τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης. Μάλιστα η υπόθεση χαρακτηρίστηκε ως …μπερδεμένη και ουσιαστικά έτσι και έκλεισε ο κύκλος των αποκαλύψεων!

Σε σχετική ερώτηση πως είναι δυνατόν τέτοιου “υψηλού” ενδιαφέροντος πληροφορίες απλά να …διανέμονται αλλά και το πως εξασφαλίζεται το γεγονός πως κάποιες από αυτές δεν θα διαρρεύσουν… η απάντηση ήταν ότι η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ ΝΑΤΟ και Αλβανίας ήταν τότε συνεχόμενη, ενώ όλα αυτά συνέβαιναν βασιζόμενα στο νομικό πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Στην ερώτηση ποιοι είναι αυτοί που έχουν πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες καθώς και ποιες είναι οι διαδικασίες που διέπουν τη διαδικασία η απάντηση ήταν, ότι υπάρχει ένας αριθμός ανθρώπων που έχουν πρόσβαση σε αυτές τις απόρρητες πληροφορίες αλλά και πως η διαδικασία έχει θεσπιστεί από τα σχετικά θεσμικά όργανα.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Στη σύντομη ιστορία της η Αλβανία παίζει συνεχώς το ρόλο του τυχοδιώκτη ρουφιάνου, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του "χρήσιμου ηλίθιου" που τον εκμεταλλεύονται όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]