Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρόσω ολοταχώς για εξέγερση!


Το καλοκαίρι μπορεί να καλύπτει προσωρινά με το πέπλο του τα προβλήματα τους ελληνικού λαού. Η βαρυχειμωνιά όμως έρχεται. Η ανεργία συνεχίζεται, τα κάθε λίγους μήνες νέα μέτρα είναι πάλι προ των πυλών. 11 δις, 14 δις, 7 δις, λες και είναι αέρας, λες και δεν αφορούν τη βίαιη υποβάθμιση της ζωής των συνανθρώπων μας.

Του Στρατή Μαζίδη

Αν το φιλοσοφίσουμε ζούμε με τα μισά από όσα ζούσαμε πριν δύο χρόνια. Ο υψηλός φόρος εισοδήματος, οι έκτακτες εισφορές, τα χαράτσια, η ακρίβεια σε μια σειρά βασικών αγαθών, τα καπέλα στις χρεώσεις των ΔΕΚΟ και ένα σωρό άλλες επιβαρύνσεις που όπως το σαράκι έχουν ροκανίσει τα χρήματα των Ελλήνων.

Επίσης το παραπάνω ισχύει για τους μισούς ενεργούς Ελληνες αφού οι άλλοι μισοί είναι απλά άνεργοι.

Δουλειές δεν υπάρχουν. Η παιδεία διαλύεται. Η υγεία σε χρεώνει ήδη από το τηλεφώνημα για ένα ιατρικό ραντεβού.

Η λαθρομετανάστευση και η εγκληματικότητα είναι απλά ανεξέλεγκτες.

Σε μια εποχή που όλα μειώνονται, το μόνο που αυξάνεται είναι η απελπισία.

Δε χρειάζεται να διαθέτει κανείς ιδιαίτερες μαντικές ικανότητες για να προβλέψει πως οδεύουμε πρόσω ολοταχώς για λαϊκή εξέγερση.

Το πότε θα ξεσπάσει δεν μπορεί να το ορίσει κανείς. Είναι όπως η βροχή. Τα σύννεφα όμως μαζεύονται.

Το δε χειρότερο είναι πως αυτό το κάτι, το μόρφωμα, αυτό το πράμα που λέγεται κυβέρνηση δεν κάνει καμία προσπάθεια, απέλπιδα έστω, να αποφύγουμε τα χειρότερα. Μοιραία ανθρώπακια που η ματαιοδοξία και η δίψα για εξουσία τους τύφλωσε τόσο ώστε να μη τους νοιάζει πως βυθίζουν την Ελλάδα.

Αυτή τη στιγμή όπως έχουν τα πράγματα, μόνο δύο τρόπους μπορώ να δω για να αποφύγουμε μια εξέγερση με απρόβλεπτες συνέπειες. Ο πρώτος είναι να γίνει ένα θαύμα. Ο δεύτερος είναι ο επικείμενος πόλεμος στη Συρία σε μια γενικευμένη μορφή του που θα εμπλέξει τη χώρα μας. Κάποιοι άλλωστε εργάζονται μεθοδικά να το πετύχουν αυτό.

Όπως και να χει, ας είμαστε ενωμένοι. Το μέλλον προβλέπεται πολύ δύσκολο. Τουλάχιστον όταν ξημερώσουμε κάποια στιγμή, να χαράξει μια καλύτερη μέρα.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Καλησπέρα, για να γίνει θαύμα θα πρέπει σύσσωμο το έθνος να προσεύχεται νυχθημερόν, λίγο δύσκολο όμως αυτό..τα κλαμπάκια-μπουζουκάκια-μια ζωή την έχουμε, δε μας το επιτρέπουν για την ώρα. Άστα, η Παναγιά μαζί μας εύχομαι και ελπίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ δεν περιμένω σε θαύματα.Αν το καθήκον μου και το χρέος μου,είναι να τους εξαφανίσω,θα το κάνω και δε θα διστάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]