Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παρακλήσεις των μοναχών έσωσαν το Άγιο Όρος από την πύρινη λαίλαπα


Το ότι το Ελληνικό κράτος είναι ανύπαρκτο ή μάλλον υπάρχει μόνο για να εκβιάζει οικονομικά τους Έλληνες πολίτες και να ικανοποιεί τις απαιτήσεις των οικονομικών τρομοκρατών της Ελλάδας, είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός. Το ότι αυτό το κράτος δεν μπορεί να προστατεύσει την χώρα από κινδύνους που ενδεχομένως εμφανιστούν, είναι ένα άλλο γεγονός, το οποίο όλοι απευχόμαστε. Όμως, στην περίπτωση του Αγίου Όρους και συγκεκριμένα στην ανεπάρκεια του Ελληνικού κράτους να ελέγξει και να κατασβέσει μία φωτιά, επαληθεύτηκε η επιλεκτική ανικανότητα των κυβερνώντων στο να παρέμβουν για να προστατεύσουν το Περιβόλι της Παναγίας, αφού επί ημέρες δεν μπόρεσαν τα πυροσβεστικά μέσα να ανταποκριθούν και να κατασβέσουν μία φωτιά σε μία περιοχή που περικλείεται (σχεδόν) από θάλασσα.

Ένα φυσικό γεγονός (αν και στην συγκεκριμένη περίπτωση, η πυρκαγιά ήταν πιθανότατα αποτέλεσμα κάποιων Λιθουανών εργατών που δεν μπόρεσαν να βρούνε μεροκάματο στο Άγιο Όρος) αντιμετωπίστηκε από ένα άλλο φυσικό γεγονός. Μόνο που… το απόγευμα του Σαββάτου και με το Ελληνικό κράτος στο αποκορύφωμα της ανικανότητάς του κι ενώ οι καπνοί είχαν πνίξει ολόκληρο το Άγιο Όρος, οι προσευχές μοναχών που ξεκίνησαν με μία μαζική παράκληση, κατόρθωσαν το ακατόρθωτο.

Συζητώντας με αγιορίτη μοναχό, μας είπε χαρακτηριστικά: «Τελειώσαμε την παράκληση και περιμέναμε να έρθει η βροχή». Και αυτή του η πρόταση δεν περιείχε αμφιβολία ή κάποια επιστημονική στατιστική προσέγγιση. Τα λόγια του μοναχού, ενός από τους εκατοντάδες σε ολόκληρο το Άγιο Όρος που παρεκάλεσαν την Παναγία, ήταν απολύτως φυσιολογικά. Είχε την απόλυτη βεβαιότητα πως η βροχή θα έρθει…

Και η βροχή ήρθε 3 περίπου ώρες αργότερα. Και άνοιξαν οι ουρανοί και έβρεξε ακατάπαυστα επί 40 περίπου λεπτά σε ολόκληρο το Άγιο Όρος και με ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή όπου η φωτιά κατέκαιγε στο πέρασμά της αμπέλια, ελαιόδενδρα και πεύκα (σημειώνουμε πως στην περιοχή βρίσκονται πολλά πεύκα και η φωτιά έβρισκε στο έδαφος πευκοβελόνες πάχους 20 εκατοστών).
Το ξημέρωμα του Σαββάτου βρήκε το Άγιο Όρος «πληγωμένο» και το βόρειο τμήμα του κατάμαυρο από τις στάχτες και τα αποκαΐδια που άφησε στο πέρασμά της η καταστροφική φωτιά.

Και η φωτιά σβήστηκε, αφήνοντες μερικές εστίες στα χέρια των ανθρώπων. Η Παναγία παρενέβη και έσωσε το Άγιο Όρος, το οποίο αντιμετώπισε μία πολύ επικίνδυνη πιθανότητα, δηλαδή να καεί ολόκληρο. Ναι, ήταν ένα θαύμα, το οποίο έγινε μετά από παράκληση των μοναχών, των ανθρώπων που εγκαταβιούν στο Περιβόλι της Παναγίας και προσεύχονται για όλους εμάς. Αν κι εμείς, πολίτες και πολιτεία, δεν μπορέσαμε να τους προστατεύσουμε, φαίνεται πως η «ιδιοκτήτρια» ενήργησε προκειμένου να σώσει εκείνους που της το ζητούσαν… Καλά θα κάνουμε να το θυμόμαστε αυτό…


ΥΓ: Να σημειωθεί πως είχε γίνει ήδη επαφή με την Ρωσία και τον πρόεδρο Πούτιν, ο οποίος αποφάσισε να στείλει πυροσβεστικά μέσα στο Άγιο Όρος προκειμένου να βοηθήσει στην κατάσβεση της φωτιάς. Δεν γνωρίζουμε εάν τελικά θα έρθει η Ρωσική βοήθεια, αλλά η προθυμία του Ρώσου προέδρου ήταν μία ακόμη ευχάριστη έκπληξη.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

27 σχόλια :

  1. Το Άγιο Όρος στις φλόγες - «Σκαμπίλι ἀπὸ τὴν Παναγία ἦταν» ἔλεγε ὁ Γέροντας Παΐσιος γιὰ παλαιότερη μεγάλη πυρκαγιὰ στὸ Ἅγιον Ὅρος
    http://klassikoperiptosi.blogspot.gr/2012/08/blog-post_67.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. o μεσαίωνας επιστρέφει...το ερώτημα είναι γιατί η παναγία περίμενε τόσες μέρες και δεν φρόντισε να βρέξει νωρίτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαστε τόσο ηλίθιοι, που μόνο μία Παναγία μπορεί να μας κάψει, αλλά να την αφήσουμε να κάνει το έργο της και να το τελειώσει.
      Θα ήθελα να γνωρίζω πόσές φορές έχουν προσευχηθεί οι καλόγεροι, για να γλυτώσουν το Ελληνικό κράτος από τις πυρκαγιές κάθε χρόνο.
      Αλλά να ευχαριστήσουμε και το Block news που μας δείχνουν την πραγματικότητα.

      Διαγραφή
    2. Επειδή είμαστε ελεύθερα όντα, στο να σκεφτόμαστε, στο να αποφασίζουμε και στο να πράττουμε. Και αν ήξερες (που δεν ξέρεις) θα γνώριζες πως αυτοί οι καλόγεροι προσεύχονται νυχθημερόν για το δικό μας καλό. Ψιλά γράμματα για όσους δεν γνωρίζουν τι ακριβώς σχολιάζουν

      Διαγραφή
  3. ζητω ο Θεος που ειναι η Ζωη.
    ζητω η Μητερα του και μητερα μας.
    καιρος να απαλαγουμε απο τον μεσαιωνα της επι στημης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι λες; Οπότε να αγκαλιάσουμε το σκοταδισμό των Εβραίων και να απαρνηθούμε την ελεύθερη σκέψη των αρχαίων Ελλήνων. Ωραίος! Άλλωστε γι' αυτό δε μας ετοιμάζει ο χριστιανισμός, μαθαίνοντάς μας τα ''κατορθώματα'' και την ιστορία των Εβραίων και βάζοντάς μας να γιορτάζουμε εβραϊκά έθιμα (περιτομές, εισόδια κτλ); Και μετά απορείτε που βρισκόμαστε σ' αυτήν την κατάσταση - με τέτοια σκοτεινά μυαλά καθίστε αναπαυτικά και περιμένετε το θαύμα.

      Διαγραφή
  4. σε μερικά θα συμφωνούμε και σε άλλα θα διαφωνούμε Κωνσταντίνε . ευχής έργον θα ήταν σύσσωμα τα άγια τούτα μυαλά να προσευχηθούν ώστε να πέσει φωτιά να κάψει όλους τους αλητήριους που γονάτισαν την χώρα κι όχι να διαθέτει το « ζωνάρι της »... η Παναγιά ,σε τελετές βουντού !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν βλέπεις τελετές "βουντού" είναι δικαίωμά σου και δεν μπορώ να σου το αρνηθώ. Αν διαφωνούσαμε σε όλα θα είμασταν αφύσικοι, αφού οι άνθρωποι έχουν πλαστεί ελεύθεροι στην σκέψη. Όσο για το άλλο, λίγη υπομονή σου ζητάω...

      Διαγραφή
  5. Και όμως, παλαιότερα όταν υπήρχε πυρκαιά στην περιοχή αυτή, γινόταν παρακλήσεις και λιτανείες και τελικά η Παναγία έκανε το Θαύμα της.
    Στις μέρες που ζούμε, ειλικρινά δεν γνωρίζω αν και η Αγία Παναγία μας και ο Θεός μας έχουν απομακρυθεί.....
    Έμείς έχουμε απομακρυνθεί τις εντολές του και ίσως πρέπει να δοκιμασθούμε για να καταλάβουμε την ΑΛΗΘΕΙΑ του....
    Σίγουρα ο Πανάγαθος Θεός μας ούτε εκδικητικός είναι ούτε θέλει να μας τιμωρήσει, παρόλο που το αξίζουμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οποιος ζηταει την βοηθεια και το ελεος του Θεου , τα παιρνει πλουσια .
    Εμεις να δουμε ποτε θα το αποφασισουμε , να καθαριζη σιγα-σιγα και η ηρα απο το σιταρι και να Αναστηθη το Εθνος .

    ΥΠΕΡ ΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ .

    Καλη Παναγια Κων/νε και καλη Λευτερια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δε βλέπεις ότι ο Χριστιανισμός βασίστηκε στις αρχές του ελληνικού τρόπου σκέψης και ξέφυγε από τον εβραϊκό σκοταδισμό και δογματισμό, αν θεωρείς ότι ο αυταρχικός Θεός των Εβραίων, που σκότωνε νήπια, είναι ο Θεός των Χριστιανών Ελλήνων, που δίνει ελευθερία βούλησης, δεν έχεις καταλάβει τίποτε!
      "Τω αγνώστω θεώ" του Σωκράτη, κι όχι του "ζωηρούλη" Δία, της ζηλιάρας Ήρας.

      Διαγραφή
  8. Δεν εχετε καταλαβει τι εχει γινει φετος με τα εναερια μεσα πυροσβεσης.. τα CL 215 ( εχουμε γυρω στα 15 ) ειναι παλια, δεν μπορουν να πεταξουν σε υψηλες θερμοκρασιες, αλλα και τα CL 415 ( εχουμε γυρω στα 10 ) εχουν προβλημα με τα ανταλλακτικα, σχεδον τα μισα μονο ειναι διαθέσιμα. επισης ο Παπαδημος το χειμωνα ειχε δωσει τον διαγωνισμό για τα ελικόπτερα πυρόσβεσης στην NAMSA ( μια νατοικη αρχη ) η οποια κατοχύρωσε τον διαγωνισμό για φέτος σε μια τουρκιή εταιρία... ο Φράγκος ομως ( ο υπηρεσιακός Υπουργός Αμύνης στην κυβέρνηση Πικραμένου ) ορθώς σκεπτόμενος για την πιθανότητα κατασκοπίας, απαγόρευσε σε αυτήν την εταιρία να πεταξει στην Ελλάδα.. ετσι, ελικόπτερα γιοκ.. εχουμε μονο τα Chinook του στρατού και της αεροπορίας που και δεν ενδύκνεινται αλλά και δεν είναι αρκετά.. σημειωτέον οτι υπαρχει ελληνική εταιρία που μισθώνει τα τεραστια ρώσικα Mil-24 οπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, αλλα ο Παπαδήμος δεν την προτίμησε ( εκεί τους έπιασε ο πόνος για διαφάνεια και ανοιχτούς διαγωνισμούς ).. τεσπά, και πάλι καλά να λέτε που δεν έχει καεί η Ελλάδα απ' άκρη σ' άκρη ( αλλά ας μην το γρουσουζεύουμε γιατί έχει ακόμα πολύ μέχρι να τελειώσει το φετινό καλοκαίρι ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τότε κάντε καμιά παράκληση να απαλλαγούμε απ' τους εχθρούς μας, αφού όλα τα αποδίδετε στα θαύματα και σταυρώστε τα χέρια και περιμένετε! Δηλαδή, τότε που η Πελοπόννησος που κάηκε με 70 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένης μιας μητέρας με τα παιδιά της, πού ήταν η Παναγία - δεν άξιζαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι ένα θαύμα; Κάνει κι αυτή διακρίσεις σαν το ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερά; Άντε γιατί με τα θεία και τα παραθεία πάτε να αποκοιμίσετε τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βλέπω πως δεν άντεξαν κάποιοι κι έτρεξαν να αφήσουν τα σχόλιά τους με χολή. Δεν πειράζει, σιγά-σιγά θα το συνηθίσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τίποτε και κανείς δεν θα αγγίξει ποτέ τα άγια αυτά χώματα. Η χάρη της Παναγίας ας είναι μαζί μας. Και να 'σαι καλά, Κωνσταντίνε, για το άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. George Bernard Shaw (1856-1950):
    «Κάποιοι άνθρωποι βλέπουν φαινόμενα γύρω τους και αναρωτιούνται γιατί; Κάποιοι άλλοι φαντάζονται ανύπαρκτα πράγματα και αναρωτιούνται, γιατί όχι;»

    Λουκρήτιος, 97-55 π.κ.χ.
    «Όλες οι θρησκείες φαίνονται στους αμαθείς θεϊκές, στους πολιτικούς χρήσιμες και στους φιλοσόφους γελοίες».

    Επίκουρος Νεοκλέους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ προφανώς θα είσαι αμαθής πολιτικός που φιλοσοφεί! Να γελάσω ή να κλάψω με τους φιλοσόφους του είδους σου; Μωρία τέχνας απεργάζεται...

      Διαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οπου δουν τα τσαγκανακια αναφορα στην Ορθοδοξια , χυμουν και σαν λυσσασμενα σκυλια αφριζουν .
    Τον Χριστο και την Θεοτοκο ΔΕΝ μπορειτε να μας την βγαλετε απο την ψυχη του Εθνους .
    Σαν τα αυγα ειστε , που νομιζεται οτι αν σας πεταξουν στον βραχο ...θα γρεμιστη το βουνο !
    Μωραινει ο Θεος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μπορείτε να μιλάτε ελεύθερα, αλλά όταν θίγετε το θρησκευτικό πιστεύω άλλων ανθρώπων, τότε -λυπάμαι πολύ- θα διαγράφονται τα σχόλιά σας. Η υπομονή έχει τα όριά της και το ιστολόγιο δεν επιθυμεί να γίνει ούτε αρένα θρησκευτικών διαφορών, ούτε να δώσει αφορμές για να το κλείσουν εκείνοι που περιμένουν στην γωνία. Αν έχετε διαφορές, υπάρχουν σχετικά φόρουμ, στα οποία μπορείτε να τις λύσετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενας Αληθινος Χριστιανος Κων/νε δεν θυμωνη με τους μωρους .
      Μακαρι ο Παναγαθος να τους φωτηση και να καταλαβουν .
      Παντως καλα κανεις και τους σβυνης , διοτι πρεπει να καταλαβουν οι εν αγνοια οτι ο διαλογος ειναι πολιτισμος .
      Οι βρισιες και οι προσβολες ειναι δειγμα σκοταδισμου και βαρβαροτητος και ΟΥΔΕΜΙΑ σχεση εχει με το Ελληνικο πνευμα .
      Μερικες φορες φοβαμαι να γραψω , μηπως και δωσω αφορφη σε καποιον και κολαστη βριζοντας με .
      ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ .

      Διαγραφή
    2. Δεν διαγράφω τα σχόλια επειδή βρίζουν εμένα ή το ιστολόγιο. Βρίζουν την Παναγία και αυτό δεν το δέχομαι, δεν το ανέχομαι. Εγώ δεν έβρισα ούτε τη θρησκεία τους, ούτε όλα όσα πιστεύουν. Γι αυτό διαγράφω υβριστικά σχόλια, τα οποία μπορεί να θεωρούν και ως καθήκον τους να τα κάνουν. Κι επειδή κι εγώ θεωρώ ως καθήκον μου να τα διαγράφω, ο καθείς εις το καθήκον του

      Διαγραφή
  17. When the going gets tough, the "tough" get going!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε όποια γλώσσα και να γράψεις, δεν κρύβεις το κενό της γνώσης σου ούτε την εμπάθειά σου. Και εν πάσει περιπτώσει όταν σου αναγνωρίζουν το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, τότε να σέβεσαι πως το ίδιο δικαίωμα έχουν και άλλοι εκτός από εσένα

      Διαγραφή
    2. ΑΠΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟ ΠΗΡΕΣ? Billy Ocean - When the Going Gets Tough, The Tough Get Going

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]