Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ψάξε - ψάξε δεν θα τα βρεις...


Τελικά, ποιο είναι το ακριβές ποσό το οποίο ψάχνει να «κλείσει» η κυβέρνηση με την τρόικα, κανείς δεν γνωρίζει. Την περασμένη Κυριακή, αμέσως μετά την τελευταία συνάντηση που είχαν οι επικεφαλής της τριμερούς με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, πέρα από το πολύ καλό κλίμα που υπήρξε στις συνομιλίες, διέρρευσε ότι, για να κλείσει το πακέτο των 11,6 δισ. ευρώ, ψάχνουμε 1 - 2 δισ. ευρώ.

Αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε όμως, προχθές, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι ψάχνει περί τα 4 δισ. ευρώ! Και ο απλός φορολογούμενος πολίτης, ο οποίος έχει συνηθίσει να πληρώνει το... μάρμαρο και πάντα με καχυποψία ακούει τέτοιου είδους δηλώσεις, καθώς γνωρίζει ότι τον τελικό λογαριασμό σε αυτόν θα τον στείλουν, διερωτάται γιατί δεν βγαίνει κανείς από την κυβέρνηση να ενημερώσει επίσημα τον ελληνικό λαό.

Γιατί άραγε υπάρχει τέτοια μυστικότητα; Μήπως γιατί το πακέτο δεν κλείνει με τίποτα; Μήπως γιατί φοβούνται τα κυβερνητικά στελέχη ότι θα περιληφθούν κι άλλα μέτρα εκτός αυτών του μνημονίου; Μήπως γιατί, επί της ουσίας, το μαρτύριο της σταγόνας επικοινωνιακά αποδίδει περισσότερο;

Το σίγουρο, όμως, είναι ότι το πακέτο δεν θα είναι 11,6 δισ. ευρώ, όχι γιατί σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν τα 3,5 - 4 δισ. ευρώ που αναμένει η τρόικα ότι θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία από τη φοροδιαφυγή, δηλαδή από νέα μέτρα, αφού η σύλληψή της παραμένει όνειρο θερινός νυχτός, αλλά πολύ απλά γιατί, όποια μέτρα κι αν αποφασιστούν να εφαρμοστούν, κυρίως το 2013, θα αποδώσουν λιγότερα του αναμενομένου, λόγω φυσικά της παρατεταμένης ύφεσης.

Αρα για ποια 11,6 δισ. μιλάμε ή συνολικά 15 δισ. ευρώ, καθώς, συνυπολογιζομένης και της φοροδιαφυγής που θα «συλληφθεί», ο «λογαριασμός» είναι πολύ μεγαλύτερος. Ισως γι' αυτό άρχισαν πάλι να ψελλίζουν για εφεδρείες και να ανοίγουν το φάκελο των απολύσεων, τις οποίες προς το παρόν ξορκίζουν. Ισως γι' αυτό και κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να μιλήσει ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό, δείχνοντας φυσικά για μια ακόμη φορά ότι δεν υπολογίζουν στο ελάχιστο τις θυσίες που έχει κάνει.

Ομως, κάποια στιγμή, η νοοτροπία αυτή πρέπει να αλλάξει. Το δικαιούνται οι πολίτες αυτής της χώρας, που τα τελευταία χρόνια διασύρονται διεθνώς. Διαφορετικά, πώς θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στην πολιτική και στους πολιτικούς αυτού του τόπου; Και αν αυτό είναι από τα ζητούμενα της συγκυβέρνησης, θα πρέπει οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ να γνωρίζουν ότι δεν φτάνει να πρεσβεύεις νέα ήθη, γιατί ο κόσμος από λόγια χόρτασε. Αλλωστε, όπως έλεγε κι ένας Ιρλανδός πολιτικός ηγέτης, «τίποτε δεν μπορεί να είναι πολιτικά ορθό, αν είναι ηθικά λάθος».


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]