Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γύρος πέστα με όλα (για την Ελλάδα πότε θα εγγυηθείς Αντωνάκη μου;)


Φυσικά τα μάθατε τα νέα αν και τρέχουν γρήγορα και καλύπτονται από άλλα. Ο Αντώνης Σαμαράς, αυτός που είναι ωσεί πρωθυπουργός, εγγυήθηκε στους Γερμανούς πως θα αποπληρωθούν όλα τα δάνεια της Ελλάδας. Μπορεί να είναι λεπτομέρεια, αλλά ο Σόιμπλε είχε πει πριν από λίγο καιρό, πως η Γερμανία δεν δίνει χρήματα στην Ελλάδα, αλλά εγγυήσεις και πως γι αυτές τις εγγυήσεις κερδίζει δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ. Τώρα, ο Αντώνης Σαμαράς έρχεται να εγγυηθεί σε τοκογλύφους (γιατί περί τοκογλυφίας πρόκειται) πως θα πάρουν όλα τα λεφτά τους (αυτά που δεν έδωσαν) πίσω! Καλό ανέκδοτο κι έχει και δράκο: ο Αντώνης δεν θα κινδυνέψει να πέσει από «κοινωνική έκρηξη» (αφού είναι γνωστό πως όλες οι «κοινωνικές εκρήξεις» είναι ελεγχόμενες, από αρμόδιες υπηρεσίες του εξωτερικού και εγχώριους «χρήσιμους ηλίθιους» του εσωτερικού).
Μήπως, όμως, θα έπρεπε ο Αντωνάκης μας να εγγυηθεί πρώτα από όλα για όσα προεκλογικά έλεγε στους Έλληνες για την Ελλάδα; Μήπως θα έπρεπε να εγγυηθεί την ανεξαρτησία, την αυτοκυριαρχία και την αυτοδιαχείριση της χώρας από τους Έλληνες προς τους Έλληνες και όταν «περισσέψει» κάτι να δώσει και στους τοκογλύφους;
Αλλά, Αντώνης είναι αυτός, ειδικός σε κυβιστήσεις και άλλα παρεμφερή, έχει προτεραιότητες ιδιαίτερης ελαστικότητας και ενίοτε για επικοινωνιακούς λόγους πετάει και καμιά φωτοβολίδα (π.χ. θα σταματήσουν οι διορισμοί συγγενών πολιτικών).

***

Ο Στουρνάρας, από την άλλη, παλεύει ο άνθρωπος να δώσει όλα τα εχέγγυα του προσκυνήματος του πρωθυπουργεύοντα Σαμαρά. Πριν ανέβει στο αεροπλάνο ο Αντώνης, ο χρήσιμος στούρνος (περί αυτού πρόκειται και ας αφήσουμε τις ωραιοποιήσεις) φρόντισε να υπογράψει συμφωνία συμβιβασμού με τη SIEMENS, αντί να την σύρει στα δικαστήρια για χρηματισμό κρατικών λειτουργών και δημιουργία ζημίας του Ελληνικού δημοσίου. Αλλά, θα μου πείτε, αν έστελνε τη SIEMENS στα δικαστήρια, είτε θα του συνέβαινε κάποιο ατύχημα, είτε θα έφευγε άμεσα από υπουργός, είτε θα εξαναγκαζόταν η SIEMENS να δηλώσει με αποδείξεις τα ονόματα όλων όσων τα πήραν… Και το τελευταίο μάλλον είναι επικίνδυνο για όλους τους πρώην και νυν εμπλεκόμενους σε προμήθειες του Ελληνικού δημοσίου…

***

Αχ αυτός ο Δένδιας! Πριν χρόνια είχε βάλει στόχο τα ιστολόγια και τώρα είπε να αναβαθμιστεί και βάζει στόχο ολόκληρη την Ελλάδα! Αυτή τη φορά με αντιρατσιστικό νόμο και ειδική αντιρατσιστική αστυνομία που θα κυνηγάει όσους τολμήσουν να διαμαρτυρηθούν για τους χρήσιμους λαθρο-εποίκους. Βέβαια, ο ίδιος φαίνεται πως έχει ξεχάσει ότι ο πρωθυπουργός του προεκλογικά είχε υποσχεθεί πως θα καταργήσει το νόμο Ραγκούση. Μάλλον ο Δένδιας δεν είναι ενήμερος και αποφάσισε να ενισχύσει έναν κατάπτυστο νόμο. Αλλά, είπαμε, οι χρήσιμοι λαθρέποικοι δεν πρέπει να πληγούν, ούτε φυσικά να μειωθούν. Και είναι απολύτως άσχετο αν μειώνεται ο Έλληνας πολίτης… Αυτός τα θέλει και τα παθαίνει. Αυτός πληρώνει τον λογαριασμό που οι πολιτικοί δημιούργησαν. Αυτός πληρώνει τις τράπεζες που λειτουργούν τοκογλυφικά… Αυτός πληρώνει τους νταβατζήδες, εισαγόμενους και μη… Ο Έλληνας θα γίνει λαθρο-πολίτης, για να μην διαμαρτύρονται τα παραμάγαζα του Σόρος και οι ερωτευμένοι με τον πολυπολιτισμό.

***

Κλείνοντας, και για να είμαι ειλικρινής, θα προτιμούσα έναν (ας ήταν κι ο Αντωνάκης ο σουβλατζής) να πήγαινε στη Μέρκελ και να της έλεγε. «Πήρες το μήνυμα με τη SIEMENS στα δικαστήρια; Αν όχι, σε πληροφορώ πως επειδή ξέρεις πως η Ελλάδα έχει ορυκτό πλούτο, θα τον δώσω και με ρήτρα θα σε αποκλείσω όχι μόνο από την εκμετάλλευσή του, αλλά και από την χρήση όλων των παραγώγων του». Δεν χρειάζονται και πολλές κουβέντες. Αλλά, ο δικός μας ο Αντωνάκης ο πρωθυπουργός, δεν μπορεί να φτάσει τον σουβλατζή, ούτε τον μπετατζή, ούτε τον εργάτη ενός εργοστασίου. Βλέπετε, όλοι οι άλλοι πληρώνουν και ο Αντωνάκης πληρώνεται για να εγγυάται πως αργά ή γρήγορα θα στείλει στον αγύριστο όλα τα κορόιδα που είτε τον πίστεψαν είτε πληρώνουν αδιαμαρτύρητα ένα χρέος που δεν έχει ελεγχθεί.
Ακούς Αντώνη, δήθεν πρωθυπουργέ; Αν ήσουν πρωθυπουργός των Ελλήνων αυτά θα έλεγες και δεν θα μυξόκλαιγες να πάρεις «αέρα», για να πάει καλά η χώρα. Και για να στο πω λιανά: «Με πορδές αυγά δεν βάφονται» Αντωνάκη μου… Κατάλαβες; Με πορδές καμιά δουλειά δεν γίνεται, πέρα από την βρώμα που αναδύει ο πισινός που τις «διαχέει»…

Μάκης ο Γυρολόγος




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]