Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η φωτιά στη Χίο γεννά υποψίες...


Είναι άραγε κάποια παρόμοια επιχείρηση όπως εκείνη που έκαψε τον Έβρο και απείλησε την αποκάλυψη στρατιωτικών εγκαταστάσεων;

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει η μεγάλη φωτιά στη Χίο, την οποία ενισχύουν οι ισχυροί άνεμοι. Η πυρκαγιά κατακαίει την κεντρική Χίο σε τρία μέτωπα. Το ένα βρίσκεται στην μοναδική εστία δάσους στην περιοχή του Προβατά. Περισσότερα από τρεις χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους έχουν γίνει στάχτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πολιτικής Προστασίας, μόνο το 30% του πευκοδάσους του Προβατά παρέμεινε άθικτο, ενώ για ανεπανόρθωτη ζημιά που θα αργήσει να αποκατασταθεί κάνει λόγο ο δήμαρχος Χίου, κ. Λαμπρινούδης.

Περικυκλωμένο από τις φλόγες είναι το Ναυτικό φυλάκιο στον Προβατά, ενώ χωρίς ρεύμα είναι τα χωριά Αυγώνυμα, Ανάβατος και Σιδερούντα.

Το άλλο μέτωπο είναι στα χωριά Λιθί και Βέσσα, τα οποία σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους. Ο περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου, Νάσος Γιακαλής, κύρηξε μεμονωμένους οικισμούς στα Μαστιχοχώρια σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ισχυρή έκρηξη στην περιοχή της Βέσσας, ενδεχομένως από καύσιμα του στρατοπέδου"ΠΑΠ".

Νέο μέτωπο στην περιοχή από Δαφνώνα προς Αρβανίτισσα, ενώ στο κάστρο των Απολίχνων η πυρκαγιά απειλεί περιουσίες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας τα χωριά που "απειλούνται" από τις φλόγες είναι: Ανάβατος, Αυγώνυμα, Ελάτα, Βέσσα, Ολύμποι, Λιθί, Δαφνώνας, Αγ. Γεώργιος Συκούσης, Πυργί και Μεστά.

"Αδύνατον να ελεγχθεί η φωτιά σε μια μέρα", υποστηρίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Κ. Γανιάρης.


Σχόλιο ιστολογίου: Επειδή η φωτιά μαίνεται σε μία πολύ συγκεκριμένη περιοχή, εμείς θέλουμε να ρωτήσουμε: Πόσα στρατόπεδα υπάρχουν σε αυτή την περιοχή; Πόσες στρατιωτικές αποθήκες και πόσες θέσεις πυροβολικού απειλούνται από την φωτιά; Η ερώτηση δεν είναι ρητορική, αλλά έχει συγκεκριμένο σκοπό. Ευελπιστούμε πως δεν θα βρεθεί κάποιος που κινούνταν με τρακτέρ και η εξάτμισή του στάθηκε αφορμή για να τυλιχτεί η Χίος στις φλόγες και να απειλούνται έως και κατοικημένες περιοχές και χωριά... Και ρωτάμε, γιατί η Τουρκία έχει παραδεχθεί έμμεσα την εμπλοκή της με παλαιότερες πυρκαγιές εντός της Ελλάδας...


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Τα εχουμε πει... οι φωτιες σβηνουν με φωτιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από σχόλιο στο olympia κάποιες χρήσιμες πληροφορίες για την φωτιά (copy-paste)

    Aρμονία (M.F.) είπε
    Αυγούστου 18, 2012 στις 9:57 μμ
    .....
    Οι τούρκοι που έβαλαν την φωτιά την ξεκίνησαν από την Νεα Μονή κ τον Άγιο Μάρκο,2 μοναστήρια Βυζαντινά.Εκεί φυλάσσουν τα οστά των Χιωτών που έσφαξαν οι τούρκοι το 1822.
    Το πιο όμορφο δάσος της Χίου είναι αυτό που καίγεται τώρα.Στο Λιθί οι κάτοικοι βρίσκονται στην παραλία,στη Βέσσα,στα Αρμόλια στον Άγιο Γιώργη το δάσος είναι πυκνό.Τα μαστιχόδενδρα έχουν καεί και η φωτιά πηγαίνει προς το Πυργί.
    Μεγάλη καταστροφή φίλε μου.Ο γιός μου με άλλα παληκάρια έχουν κάψει τα πόδια τους να περπατάνε μέσα στα κάρβουνα.Όμως ο αέρας είναι δυνατός και η κατάσβεση δύσκολη.
    Ο Θεός μαζί τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]