Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αντωνάκη, όλα εδώ πληρώνονται...


Μετά και τη δημόσια μεταμέλειά του στο πλάι της Άνγκελα Μέρκελ στο Βερο­λίνο, όπου ο Αντώνης Σαμαράς είπε απολογούμενος τη φοβερή φράση «ουδείς αναμάρτητος», διαγράφο­ντας με αυτόν τον τρόπο την «αντιμνημονιακή» ρητορική που είχε ακο­λουθήσει τα προηγούμενα χρόνια και όλα τα οικονομικά προγράμματα που είχε παρουσιάσει στο... Ζάππειο, τώ­ρα πλησιάζει η μεγάλη ώρα.

Δηλαδή έρχεται η στιγμή που ο πρωθυπουργός θα βρεθεί απέναντι στους πολίτες και θα τους ζητήσει νέ­ες αιματηρές περικοπές στο όνομα της επιμήκυνσης της εφαρμογής του Μνημονίου και μιας γενικόλογης... «ανάπτυξης».

Ο Σαμαράς κατάφερε να παρου­σιάσει στους εταίρους μας, και ιδιαί­τερα στη Γερμανίδα καγκελάριο, την εικόνα του καλού παιδιού που είναι πρόθυμο και υπάκουο στις έξωθεν εντολές. Ήταν τόσο καλός, ώστε η Άνγκελα Μέρκελ αποφάσισε να του το ανταποδώσει με μερικές δηλώσεις καλών προθέσεων, οι οποίες όμως στο «διά ταύτα» ήταν κενό γράμμα, αφού για την επιμήκυνση τον παρέ­πεμψε στην τρόικα.

Έτσι, τις επόμενες ημέρες ο πρω­θυπουργός θα κληθεί να αντιμετωπί­σει μια σειρά προβλήματα, που έχουν όλα την αφετηρία τους στο νέο πακέ­το μέτρων, το οποίο μέρα με την ημέ­ρα όλο και αυξάνεται, τη στιγμή που εξαντλούνται τα όρια και οι αντοχές του ελληνικού λαού.

Νέος μονόλογος

Ο μεγάλος γρίφος τον οποίο καλεί­ται να λύσει τα επόμενα εικοσιτετρά­ωρα ο πρωθυπουργός είναι το πώς θα αιτιολογήσει στους Έλληνες γιατί θα πρέπει ακόμη μια φορά να περι­κοπούν οι μισθοί και οι συντάξεις και γιατί θα πρέπει να πληρώσουν ακόμη περισσότερους φόρους, χωρίς πα­ράλληλα να μπορεί να τους διαβεβαι­ώσει ότι ο εφιάλτης που ζουν πλησιά­ζει, έστω, στο τέλος του.

Οι πληροφορίες θέ­λουν τον Σαμαρά να σκέπτεται να ακο­λουθήσει το μοντελάκι των προκατό­χων του και να απευθύ­νει διάγγελμα- κοινώς... μονόλογο - προς τον ελληνι­κό λαό, εκμεταλλευόμενος τη συγκυρία του ταξιδιού και την - με το... αζημίωτο φυσικά - απεριόριστη στήριξη των μεγαλοεκδοτών.

Πάντως, τα πράγ­ματα δεν είναι πολύ απλά. Μπορεί στα χαρτιά ο σχεδιασμός να «βγαίνει», αλλά τα μηνύματα που φτάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου από βουλευτές και κομματικά στελέχη είναι δραματι­κά. Όσοι γύρισαν από την επαρχία μετέφεραν με τα πιο μελανά χρώματα την κατά­σταση που επικρατεί, καθώς και την απελπισία στην οποία έχει περιέλθει ο κόσμος, αφού οι περισσότεροι είτε δεν έχουν να πληρώσουν τα απανω­τά χαράτσια είτε δεν αντέχουν άλλες μειώσεις.

Πώς λοιπόν θα μπορέσει ο Αντ. Σα­μαράς να απευθυνθεί στους Έλληνες και να τους ζητήσει νέες θυσίες; Πώς θα τους ζητήσει να στηρίξουν την πο­λιτική του όταν όλοι θυμούνται τι έλε­γε πριν από έναν χρόνο;

Όμως, έτσι είναι η ζωή: σκληρή. «Ουδείς αναμάρτητος» μεν, αλλά... όλα εδώ πληρώνονται!

«Φύγετε τώρα!»

Όμως τα προβλήματα του πρωθυ­πουργού δεν τελειώνουν εκεί. Αρκε­τοί από τους βουλευτές της Ν.Δ. εμ­φανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμέ­νοι με τις κοινωνικές συνέπειες από την εφαρμογή του νέου πακέτου μέ­τρων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι όλα είναι ανοικτά γι’ αυτούς. Θεωρούν δε βέβαιο ότι από το φθινόπωρο και με­τά θα υπάρξει τέτοια κοινωνική έκρη­ξη, η οποία δεν θα μπορεί να ελεγ­χθεί.

Ο προβληματισμός των στελεχών της Ν.Δ. γίνεται θηλιά γύρω από τον λαιμό των συνεργατών του Σαμαρά, αφού θυμούνται πολύ καλά ότι και η προηγούμενη κρίση στη Ν.Δ., με τη διαγραφή 20 βουλευτών, κάπως έτσι είχε αρχίσει και κατέληξε στη δημι­ουργία των Ανεξάρτητων Ελλήνων, του κόμματος του Πάνου Καμμένου. Έτσι αποφάσισαν να κρατήσουν σκλη­ρή γραμμή, ξεκαθαρίζοντας ότι όποι­ος διαφωνεί δεν έχει θέση στη Ν.Δ. και θα πρέπει να φύγει πριν από την ψήφιση του πακέτου στη Βουλή.

Η λογική τους στηρίζεται στο ότι οι ψήφοι είναι οριακές και γι’ αυτό δεν πρέπει να φτάσουν στο «παρά πέντε» για να υπάρ­ξει μια διαγραφή ή αποχώρηση. Φυσικά υπάρχουν και οι εκ­φραστές της σκληρής γραμμής - Κ. Χατζη­δάκης, Κ. Αρβανιτόπουλος, Κ. Μουσουρούλης, Ν. Δένδιας- που λένε ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο, διότι κάθε μέρα που περνάει κά­νει τα πράγματα χει­ρότερα.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ο ΝΕΟΚΛΗΣ ΣΑΡΡΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ...
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=X29bh8n-9js

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]