Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γλοιώδη, δουλόφρονα αλλά ταυτόχρονα αδίστακτα ανθρωπάκια


Γράφει ο Αίας

Σε αυτή την οριακή για τη χώρα περίοδο, που τα «γλοιώδη, δουλόφρονα αλλά ταυτόχρονα αδίστακτα ανθρωπάκια, τα οποία συναπαρτίζουν τη συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη», όπως έγραψε ο γνωστός αρθρογράφος Γ. Δελαστίκ, ρυθμίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες για μια ακόμη επιδρομή, μέσω της συλλογής 11,5 δισεκ. ευρώ, αφού βεβαίως έχουν φροντίσει να περισώσουν τους στυλοβάτες του συστήματός τους, μια «απαγορευμένη», από τα κυρίαρχα καθεστωτικά Μέσα, φωνή υπενθυμίζει τα αυτονόητα: «Για άλλη μια φορά το κάρο μπαίνει μπροστά από το άλογο».

Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη, σε συνέντευξή τηςστον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA, επισημαίνει ότι ο πρωθυπουργός και οι δύο αρχηγοί των κομμάτων της συγκυβέρνησης είναι εγκλωβισμένοι στην αδιέξοδη Μνημονιακή πολιτική, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα σε χρεοκοπία. «Αποδέχονται ότι οι αποκλίσεις των δημοσιονομικών στόχων είναι αποτέλεσμα της δικής μας μη συμμόρφωσης, αγνοώντας το βασικό, ότι, δηλαδή, την κύρια ευθύνη έχει η ύφεση, που προκαλούν τα ίδια τα μέτρα».

Η Λούκα Κατσέλη, τονίζει ότι η στρατηγική, που έχουν επιλέξει οι τρεις αρχηγοί «δεν αντιμετωπίζει το βασικό πρόβλημα που είναι η μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, το οποίο, ακόμα και μετά το κούρεμα, δεν έχει καταστεί διαχειρίσιμο και βιώσιμο». Για το λόγο αυτό, η Λ. Κατσέλη, εκτίμησε ότι, ακόμα και μετά τις περικοπές των 11,5 δισεκ. ευρώ, όχι μόνο δεν θα υπάρξει λύση αλλά η ύφεση θα βαθύνει, τα πράγματα θα χειροτερεύσουν και το «κινέζικο μαρτύριο» θα συνεχισθεί.

Αν και οι πολιτικοί στις μέρες μας, που διαθέτουν συγκροτημένη εναλλακτική πολιτική πρόταση, αποτελούν είδος εν ανεπαρκεία, η Λ. Κατσέλη, με το κύρος της διεθνώς αναγνωρισμένης οικονομολόγου, προτείνει:

Πρώτον, να υποβάλει η Ελληνική Κυβέρνηση αμέσως -πριν την πληρωμή του ομολόγου προς την ΕΚΤ που λήγει στις 20 Αυγούστου- αίτημα προς το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Ε.Ε. ζητώντας την κατάθεση και δημοσιοποίηση έκθεσης για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους στη βάση αναθεωρημένων εκτιμήσεων για την ύφεση και ρεαλιστικού χρονοδιαγράμματος επίτευξης πρωτογενών πλεονασμάτων. Η Ελληνική Κυβέρνηση από τη δική της πλευρά θα πρέπει να συγκροτήσει Επιτελείο Ειδικών για την υποβολή Εθνικής Πρότασης για τη Βιώσιμη Διαχείριση του Χρέους και την Ανασυγκρότηση της Οικονομίας.

Δεύτερον, με βάση τα πορίσματα των εκθέσεων αυτών να αξιολογηθεί, σε τεχνικό και πολιτικό επίπεδο, τόσο το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους όσο και των

προοπτικών εξόδου από την ύφεση. Στη βάση αυτών των σεναρίων, να ληφθούν αποφάσεις είτε για νέο κούρεμα, είτε για ρύθμιση, είτε για αγορά χρέους από τη δευτερογενή αγορά, είτε για διαγραφή χρέους ή συνδυασμό των ανωτέρω και να προσδιορισθεί ο ρυθμός ανάπτυξης που είναι αναγκαίος ώστε να καταστεί το υπόλοιπο χρέος βιώσιμο και διαχειρίσιμο.

Τρίτον, μόνο σ’ αυτό το πλαίσιο, να προσδιορισθεί το μέγεθος των δημοσιονομικών μέτρων που πρέπει να ληφθούν και ο αναγκαίος χρονικός ορίζοντας της δημοσιονομικής προσαρμογής.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ορε εχει να πεσει λαδοτυρι με το πουλημα αφου ξερουμε οτι πουλουν και οτι αγοραζουν υποτηθετε για το καλο τις ελλας και του ελληνα πεφτουν και λαδοτυρια ποσα να ειν αι αραγε τα λαδοτυρια το φτιαχουν στα αγραφα και με πεπονι και ψωμι ειναι παιδια αλο πραγμα και να πινεις νερακι κρυο φυσηκο απο την πηγη ορε φαει που εχει να κανει ο τσιρημοκος ο πολντο και ο σεραφηνο ολα για το καλομας και την σωτηριαμας οχι ορε αλοι σωτηρες μας ξεπατοσατε στο σωσειμο οχι αλο καρβουνο σωτηρες αφηστεμας και ξεκουμπιστητε θα σωθουμε μονιμας σωτηρες ορε γινανε ολοι καόι ανθρωποι αγνοι καλοπροερετοι δεν γουσταρουν το λαδοτυρι σωσων κυριε το λαο σου κωννος αγραφιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]