Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όργιο νεο-οθωμανισμού στα περίχωρα της Ξάνθης από το «Καραβάνι της Αφθονίας»…


Δερβίσηδες, γενίτσαροι, παιάνες, μπλουζάκια με οθωμανικά οικόσημα, ομιλίες γεμάτες μηνύματα τουρκισμού και έτερα…θαυμαστά, σε μια εκδήλωση όπου παρέστη ο Τούρκος πρόξενος, αλλά και πολλοί επώνυμοι τουρκόφρονες της Θράκης (ενίοτε και…ελληνόφωνοι, σαν τον δήμαρχο Αβδήρων Τσολακίδη)…

Γράφαμε πριν από λίγες μέρες για την έλευση στα μέρη μας του λεγόμενου «Καραβανιού της Αφθονίας» του δήμου Μπαϊράμπασα της Κωνσταντινούπολης, που κάθε χρόνο τέτοια εποχή περιοδεύει τα Βαλκάνια επιδεικνύοντας θρησκευτικά και πολιτιστικά δρώμενα, επί της ουσίας δε εξάγοντας τουρκισμό και νεο-οθωμανισμό στους μουσουλμανικούς πληθυσμούς της Αλβανίας, των Σκοπίων, του Κοσόβου, της Σερβίας, της Βοσνίας, της Κροατίας, της Βουλγαρίας και φυσικά της ελληνικής Θράκης.

Την Κυριακή λοιπόν 12 Αυγούστου ήταν η σειρά του Σελέρου της Ξάνθης για τη στάση του Καραβανιού και το γλέντι που ακολούθησε το βράδυ της ίδιας μέρας (1η φωτογραφία). Ένα γλέντι στο οποίο συμμετείχαν Τούρκοι χορευτές, έτεροι καρνάβαλοι ντυμένοι γενίτσαροι (βλ. και τη 2η φωτογραφία με τους…περιστρεφόμενους δερβίσηδες, αλλά και τον…γενίτσαρο στη μέση) και τραγουδιστές, αλλά και σχεδόν 2000 άτομα από την Ξάνθη και τα γύρω χωριά. Παρών φυσικά ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Ιλχάν Σενέρ, παρόντες και μερικοί Τούρκοι μουσαφίρηδες (όπως ο συντονιστής του δήμου Μπαϊράμπασά Γιουξέλ Αϊντίν και ο δήμαρχος Ιψάλων Μεχμέτ Καραγκιόζ), ενώ συμμετείχε βεβαίως και μέγα μέρος της τουρκόψυχης ηγεσίας της μειονότητας, όπως ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο βουλευτής Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο αντιδήμαρχος Μπιρόλ Ιντζεμεχμέτ, ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, ο δήμαρχος Αρριανών Ιμπραήμ Σερήφ, το γνωστό…μπουμπούκι της «Μιλλέτ» (και πρόεδρος του τουρκο-συλλόγου «Πλάτανος») Τζεγκίζ Ομέρ, ο πρώην βουλευτής Τσετίν Μάντατζη, ο πρόεδρος της ΤΕΞ Αχμέτ Καρά, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Ερκάν Ρουσέν, ο υπεύθυνος του κόμματος DEB-Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου, ο αντιπεριφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Ιρφάν Ουζούν, ο αντιπρόεδρος του εμπορικού επιμελητηρίου Ξάνθης Ιρφάν Χατσιγγενέ. Παρών όμως και ένας…ελληνόφωνος, ο σεσημασμένος δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης!

Όπως μας ενημερώνει η ιστοσελίδα του τουρκο-ραδιοσταθμού της Ξάνθης Τσινάρ FM «στο ιφτάρ αυτό (σ.σ. ιφτάρ ονομάζεται το δείπνο αμέσως μετά τη λήξη της ημερήσιας νηστείας κατά το Ραμαζάνι) που οργανώθηκε στην αυλή του σχολείου, τον θαυμασμό κέρδισε η νεολαία του χωριού για τις υπηρεσίες που πρόσφερε. Όλοι οι νεολαίοι εξυπηρέτησαν τον κόσμο φορώντας λευκά μπλουζάκια με το οθωμανικό οικόσημο τα οποία έγραφαν ¨Εγγόνια Οθωμανών¨ (βλ. τη διπλανή φωτογραφία). Επίσης προσέφεραν στο ιφτάρ και οι εργάτες καθαριότητας του δήμου. Το δεύτερο ιφτάρ του Καραβανιού της Αφθονίας παρατίθεται στις 13 Αυγούστου στα Αρριανά του νομού Ροδόπης. Θα γίνει στο γήπεδο ποδοσφαίρου των Αρριανών (σ.σ. περισσότερες λεπτομέρειες προσεχώς στο «Προξενείο-Στοπ») με τη συμμετοχή και μιας επιτροπής 70 ατόμων από την Τουρκία μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Αδριανούπολης Μεχμέτ Μουεζίνογλου, καθώς και ο δήμαρχος του Μπαϊράμπασά Ατίλα Αϊντινέρ». Όπως βλέπουμε λοιπόν, το ίδιο το κείμενο αποκαλύπτει τους σκοπούς του «Καραβανιού της Αφθονίας», που φυσικά δεν είναι άλλοι από την προώθηση των νεο-οθωμανικών σχεδίων των Ερντογάν-Νταβούτογλου στα Βαλκάνια.

Από τις ομιλίες που ακούστηκαν αρκούμαστε να σας παραθέσουμε τμήμα εκείνης του Τούρκου προξένου Ιλχάν Σενέρ (στην παρακείμενη φωτογραφία τον βλέπετε στο βήμα της εκδήλωσης, με φόντο τους…γενίτσαρους), όπως τη μετέφρασε από την προξενοφυλλάδα «Μπιρλίκ» το αδελφό ιστολόγιο tourkikanea.gr). Ο λεγάμενος αναφέρθηκε μάλιστα και στο μικροεπεισόδιο που σημειώθηκε στις 6 Αυγούστου μπροστά στη λεγόμενη «Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής» (κατά το συλλαλητήριο για τους λαθρομετανάστες) και στο οποίο βεβαίως η τουρκόφρων πλευρά (ποιούσα, όπως πάντα, την…τρίχαν τριχιάν) έδωσε πρωτόγνωρα μεγάλες διαστάσεις. Όπως τόνισε λοιπόν ο Σενέρ «το καθήκον για το οποίο αισθάνθηκα ιδιαίτερη περηφάνια είναι αυτό του πρόξενου στην Κομοτηνή, διότι εδώ ζει η Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης που συμβάλει στις σχέσεις φιλίας μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Πριν λίγες μέρες υπήρξε στην Κομοτηνή ένα ατυχές γεγονός. Εγώ εκείνη την ώρα ήμουν σε ιφτάρ που είχε παραθέσει η Τουρκική Ένωση Ξάνθης, μου τηλεφώνησαν και αμέσως υποχρεώθηκαν να αποχωρήσω. Όταν πήγα εκεί, τους είδα όλους εκεί. Ο κύριος βουλευτής Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο πρόεδρος της ΤΕΞ Αχμέτ Καρά, οι μουφτήδες μας, ο πρόεδρος μας του συλλόγου «Πλάτανος» Τζεγκίζ Ομέρ και άλλοι, που δεν μέτρησα, ήταν εκεί. Αυτό δείχνει τι σημαντική είναι η ενότητα και η ομοψυχία. Αντιληφθήκαμε πως δεν επρόκειτο για άτομα από την περιοχή. Άλλωστε άτομα που ζούνε για αιώνες εκεί, δεν τα κάνουν αυτά. Είστε Έλληνες πολίτες. Οι λύσεις για τα θέματα σας βρίσκονται στην Αθήνα. Γι αυτό αναζητήστε πρώτα τη λύση των θεμάτων σας στην Αθήνα».

Η πιο εντυπωσιακή απ’ όλες ήταν όμως αναμφίβολα η ομιλία του δημάρχου Αβδήρων Βασίλη Τσολακίδη. Σε ένα απερίγραπτα περίλαμπρο μνημείο κενολογίας, γελοιολογίας και τιποτολογίας, ο εν λόγω ελληνόφωνος είπε τα εξής άκρως…βαθυστόχαστα (στα ελληνικά πάντως – ακόμη): «Καλησπέρα σε όλους. Αγαπητοί προσκεκλημένοι, αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες της ευρύτερης περιοχής του πρώην δήμου Σελέρου, θα ήθελα καταρχάς να ευχαριστήσω τον δήμαρχο του Μπαϊράμπασα, ο οποίος σε συνεργασία εδώ με τον αντιδήμαρχο της περιοχής μας, πρότειναν να διοργανωθεί η ωραία αυτή εκδήλωση. Πριν ένα μήνα περίπου πραγματικά αποδεχτήκαμε αυτήν την πρόσκληση. Γιατί νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει συνεργασία μεταξύ των λαών και βέβαια μεταξύ της Τουρκίας και της περιοχής μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές-εκπροσώπους του δήμου Μπαϊράμπασα. Θα ήθελα ακόμη να χαιρετίσω την παρουσία των συναδέλφων δημάρχων της περιοχής, του δημάρχου Μύκης, του δημάρχου από την Κομοτηνή (σ.σ.: Ιμπραήμ Σερήφ τον λένε, βρε, πότε θα τον μάθεις; Μια παρέα είστε! Μα τόσο ανεπίδεκτος πια;) του βουλευτή μας, να καλωσορίσω την παρουσία του νέου προξένου, να του ευχηθώ καλή επιτυχία και καλή διαμονή στην περιοχή μας και άριστη συνεργασία. Δεν θα πρέπει να ξεχάσω ότι υπάρχουν και πολλοί τοπικοί και δημοτικοί σύμβουλοι, τους καλωσορίζω. Θα ήθελα να χαιρετίσω έναν πολύ καλό μου φίλο, τον βουλευτή, τον πρώην βουλευτή Μάντατζη Τσετίν (σ.σ. πες μου τον φίλο σου, να σου πω ποιος είσαι!), με τον οποίον δώσαμε πολλούς κοινούς αγώνες (σ.σ. οι μόνοι αγώνες που έχει δώσει στη ζωή του ο Μάντατζη είναι οι υστερικές ανθελληνικές εκστρατείες, οπότε βγάλτε σεις τώρα συμπέρασμα) και βέβαια επιτρέψτε μου να κάνω μια ειδική αναφορά. Ο δήμος Αβδήρων έχει τη χαρά να έχει σήμερα κοντά του και τρεις δημάρχους που καλέσαμε από την περιοχή της Ανατολικής Θράκης. Είναι ο φίλος μου ο δήμαρχος ο Μεμέτ Καραγκιόζ, είναι ο δήμαρχος του Χατζηκιόι, που είναι φίλος (σ.σ. πολλή…φιλία έπεσε, ρε παιδιά) και βέβαια ο δήμαρχος του Αχμέτ Μπέη, τους οποίους θα φιλοξενήσουμε αυτές τις μέρες. Θα ήθελα να τους ευχηθώ καλή διαμονή και βέβαια να τους έχουμε και άλλες φορές κοντά μας (σ.σ. ε πώς, αλλοίμονο, μια φορά ίσον καμμία). Δεν ήθελα να μακρηγορήσω, να μην σας κουράσω. Να ευχηθώ σε όλους το Μπαϊράμι να περάσετε καλά, υγεία και καλά για όλο τον κόσμο. Κι επιτρέψτε μου επειδή δεν ξέρω την γλώσσα να κάνω μια ειδική αναφορά: Μπαϊράμ κουτλού ολσούν (σ.σ. ουπς, του ξέφυγε και κάτι από τη…μητρική του γλώσσα)! Προτού κατέβω από το βήμα, θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον αντιδήμαρχο κύριο Μπιρόλ, τους δημοτικούς συμβούλους, την πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας, και όλους όσους δούλεψαν για να διοργανωθεί αυτή η υπέροχη βραδιά. Γεια σας, καλή διασκέδαση σε όλους κι ευχαριστώ».

Τέτοιο βεβαίως εμετικό γλείψιμο προς οτιδήποτε το τουρκοφανές κινείται ή απλώς προβάλλει ολόγυρα, εμείς δυσκολευόμαστε πραγματικά να ξαναθυμηθούμε. Ανάλογά του μόνο σε κάτι παλιές ομιλίες του (νυν) περιφερειάρχη Γιαννακίδη στο Αλάντεπε ή των βουλευτών του Έβρου Λάκη Φωτιάδη και Σταύρου Κελέτση στο Χίλια μπορούμε να εντοπίσουμε. Ενώ όμως από τότε πέρασαν πια αρκετά χρόνια και η τουρκική απειλή έχει πολλαπλασιαστεί, φαίνεται ότι ακόμη υπάρχουν δημαρχίδια, βουλευτίδια κλπ, που δεν καταλαβαίνουν…τίποτε. Έτσι και εδώ μάλλον, λοιπόν. Την ώρα που βοούσε γύρω του ο τουρκισμός και ο νεο-οθωμανισμός, την ώρα που παιάνιζαν ύμνους οι γενίτσαροι και φορούσαν οθωμανικά εμβλήματα οι νεολαίοι (ακριβώς πίσω του, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία), ο αξιότιμος δήμαρχος Αβδήρων έβλεπε απλώς μία υπέροχη εκδήλωση, για την οποία έσπευδε ασθμαίνων να συγχαρεί και να ευχαριστήσει τους πάντες και τα πάντα. Εμείς τι άλλο να πούμε; Άφεριμ μπρε!

ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΠΑΝΗΓΥΡΗ

1. Δεύτερος από δεξιά ο Τζεγκίζ Ομέρ της εφημερίδας “Μιλλέτ” και στη συνέχεια: Μουσταφά Τσουκάλ (δήμαρχος Μύκης Ιμπραήμ Σερήφ (δήμαρχος Αρριανών), Αχμέτ Μέτε (ψευδομουφτής Ξάνθης), Ιλχάν Σενέρ (πρόξενος Τουρκίας), Χουσεΐν Ζεϊμπέκ (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ) και ο δήμαρχος Αβδήρων Τσολακίδης.

2. Πάλι οι Σερήφ, Τσουκάλ και Ομέρ.

3. «Η αδελφοσύνη σύνορα δεν γνωρίζει» μας λέει το πανό με το εμβληματικό σύνθημα του Καραβανιού. Ειδικά βέβαια αν είναι και οθωμανικού τύπου, όπως μας δείχνουν και τα παλικάρια από τον νομό Ξάνθης, με τα χέρια στη θέση της…καρδιάς (εκεί ακριβώς που βρίσκονται και τα οθωμανικά οικόσημα).

4. Χειραψία του Β.Τσολακίδη με τον Τούρκο πρόξενο, υπό το χαμογελαστό βλέμμα του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ. Αν κρίνουμε από το…βλοσυρό ύφος του δημάρχου, προφανώς του διαμαρτύρεται έντονα για την ανελέητη προπαγάνδα τουρκισμού που υπέστη. (Ε καλά, ντάλα κατακαλόκαιρο είναι πια, βρε παιδιά! Να μην πούμε δηλαδή και καμμία μαλ…, να περάσει και η ώρα;)




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. τι ειναι αυτα τα χαλια ρεεεε,μαζεψτε τους ειναι νροπη!!ειρηνικη εισβολη...παρτε ολοι απο ενα ματσουκι και χωστε το τους εκει που κλανουν τα μεμετια,αι στον αγυριστο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]