Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επίθεση Καρχιμάκη κατά Πεπόνη

Ολομέτωπη επίθεση προς τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, κ. Μιχάλης Καρχιμάκης.
Με ανάρτηση που ανέβασε στο λογαριασμό του σε κοινωνικό δίκτυο κατηγορεί τον κ. Πεπόνη ότι ανοίγει υποθέσεις, χωρίς ποτέ να έχει ολοκληρώσει κάποια.

«Μπορεί ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Πεπόνης να απαντήσει αν από τότε που διορίστηκε να ασκεί καθήκοντα του έχει ολοκληρώσει έστω και μια υπόθεση από αυτές που άνοιξε»;

Αναρωτιέται ο κ. Πεπόνης και δίνει την απάντηση ο ίδιος: «Απάντηση; Απολύτως καμία. Δουλεύει κανονικά την κοινωνία και το μόνο που τον απασχολεί, και αυτό είναι απολύτως ορατό από την στάση του, είναι να διοχετεύει διαρροές, στα μέσα ενημέρωσης, περί παρεμβάσεων που δεν τελειώνουν ποτέ, και που ο κόσμος που ακούει για τις παρεμβάσεις αυτές, όταν περάσει κάποιος χρόνος δεν έχει την δυνατότητα να γνωρίζει εάν ολοκληρώθηκαν.

Ο κ. Πεπόνης αναδεικνύεται στον καλλίτερο επικοινωνιολόγο του εαυτού του δουλεύοντας την κοινωνία με την αναποτελεσματικότητα και την επιλεκτικότητά του».

Εμείς, θέλοντας να μην είμαστε παραδόπιστοι, πιστεύουμε τα όσα ο κ. Καρχιμάκης δηλώνει. Όμως, επειδή θέλουμε πάντα να προτάσσουμε την λογική, θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον κ. Καρχιμάκη σχετικά με τα όσα ο ίδιος καταγγέλει κατά του κ. Πεπόνη:

- Γιατί κύριε Καρχιμάκη δεν κάνατε κάτι για τις ημιτελείς ενέργειες του κ. Πεπόνη, όσο είσασταν υπουργός; Γνωρίζουμε πως είχατε απόλυτη πρόσβαση σε κάθε είδους πληροφορία (αυτό άλλωστε ήταν πάντα το χόμπι σας) και ως εκ τούτου γνωρίζατε πολύ καλά το τι συνέβαινε. Γιατί δεν πείσατε τον τότε πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου, με τον οποίο είχατε αγαστές σχέσεις, ώστε να επιληφθεί του πολύ σοβαρού θέματος, σχετικά με δικαστικό λειτουργό ο οποίος δεν "λειτουργούσε" όπως θα έπρεπε; Μήπως η "καταγγελία" σας κύριε Καρχιμάκη, έχει να κάνει με το γεγονός πως ο κ. Πεπόνης πιέζει αφόρητα τον κ. Γ. Παπανδρέου; Και, μήπως, κ. Καρχιμάκη το παρελθόν "έργο" του κ. Πεπόνη συναντούσε πολιτικά κωλύμματα ιδιαίτερα από το κόμμα σας;

Τέλος, κ. Καρχιμάκη, η λογική συνθλίβει τα όσα δηλώνετε. Μήπως θα ήταν σωστό και πρέπον να τα δηλώσετε εγγράφως στον αρμόδιο εισαγγελέα, προκειμένου να αναλάβετε και το βάρος της νομικής ευθύνης των όσων καταγγέλετε; Το να τα δηλώνετε όλα αυτά, μέσω κοινωνικού δικτύου στο Internet, νομίζετε πως σας προάγουν ηθικά ή πως σε εμφανίζουν ως σοβαρή πολιτική προσωπικότητα; Δεν έχετε αντιληφθεί πως τα κοινωνικά δίκτυα είναι κάτι σαν τα καφενεία του χωριού; Ή επειδή δεν μπορείτε να πάτε στο καφενείο, κάνετε δηλώσεις από τα "τραπέζια του διαδικτύου" επιδιώκοντας να εξυπηρετήσετε πολιτικά σας χρέη στον πρώην πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου και την οικογένειά του;



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Και μόνο η δικογραφία για τα CDs είναι πάνω από 5000 σελίδες με τις μισές στα αγγλικά. Στον Πεπόνη, δεν έχει δοθεί όχι μεταφραστής, ούτε γραμματέας

    Ακούστε αυτά στις 2h 22min
    ή και όλη την υπόθεση των CDs (από τις 2h 7min), από τον Κυρ. Τόμπρα
    http://www.youtube.com/watch?v=ZMfzj5MhKg8

    Μακάρι να υπήρχαν και άλλοι εισαγγελείς σαν τον Πεπόνη, που δεν υποκύπτουν σε πιέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΩΝ/ΝΕ ΕΔΩ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ... ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΟΥ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΔΕΝ ΤΟΥ ΒΓΗΚΕ... ΧΑ, ΧΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αλήθεια με τη δύναμη της λογικής και των γεγονότων.

    Η ανατροπή μιας θεωρίας συνομωσίας
    =====================
    Τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα, από όταν ανέλαβε Πρωθυπουργός, ο Γιώργος Παπανδρέου κυκλοφόρησαν, κυρίως στο διαδίκτυο, απίστευτες θεωρίες συνομωσίας, που ήθελαν τον πρώην Πρωθυπουργό, από απλά ,,προδότη,, μέχρι μέρος ενός σχεδίου καταστροφής της χώρας από ξένες δυνάμεις, στο οποίο εντολοδόχος ήταν ο Γ. Παπανδρέου.
    Επειδή, ιδιαίτερα, η εποχή της κρίσης ήταν πρωτόγνωρη για την ελληνική κοινωνία, οι διάφορες θεωρίες δεν περνούσαν απαρατήρητες και μέρος των αδαών πολιτών αναρωτιότανε για την ορθότητά τους. Το πρώτο πλήγμα, το δέχτηκαν αυτές οι θεωρίες της συνομωσίας, όταν ο Παπανδρέου ανακοίνωσε τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

    Εκεί οι συνομωσιολόγοι βρέθηκαν στη πολύ δύσκολη θέση να εξηγήσουν πως είναι δυνατόν ο ,,εντολοδόχος,, να βρίσκεται αντιμέτωπος με όλους αυτούς που σύμφωνα με τις θεωρίες σχεδίαζαν το τέλος της χώρας. Περιορίστηκαν στο ότι ήταν κίνηση ,,μπλόφας,, αλλά βρέθηκαν για πρώτη φορά σε δυσχερή θέση, αφού το δημοψήφισμα είχε βρει σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας θετική ανταπόκριση.

    Πρόσφατα, η προσφυγή της Κύπρου στο μηχανισμό στήριξης της ΕΕ είχε ως αποτέλεσμα την ανατροπή μιας από τις πλέον διαδεδομένες θεωρίες «συνωμοσίας», οι οποίες ευδοκίμησαν όλο το διάστημα της διετούς διακυβέρνησης Παπανδρέου.

    Ας θυμηθούμε ότι όλη η θεωρία των συνομωσιολόγων , όλων αυτών που έβλεπαν πίσω από την προσπάθεια διάσωσης της χώρας, σενάρια εξόντωσής της από ξένες δυνάμεις του κακού, είχαν στηρίξει τη θεωρία τους στο γεγονός ότι η κυβέρνηση είχε προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης, ενώ υπήρχαν άλλες δυνατότητες αυτόνομης λύσης, όπως Ρωσία και Κίνα.

    Όταν αποδείχθηκε ότι η αριστερή κυβέρνηση του ΑΚΕΛ δεν είναι σε θέση να βρει λύση μέσα από τους συντρόφους της Ρωσίας και της Κίνας, όταν αυτές οι δυνάμεις δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν ώστε να βοηθήσουν την Κύπρο, η οποία φυσικά, παρουσιάζει και λιγότερα οικονομικά και διαθρωτικά προβλήματα, είναι προφανές ότι αυτή η θεωρία συνομωσίας κατέρρευσε.

    Βέβαια, το θέμα μας δεν είναι μόνο η ανθρώπινη και πολιτική δικαίωση του Γ. Παπανδρέου, αλλά ότι ιστορικά θα αποδειχτεί πως σε μια κρίσιμη ιστορική στιγμή για τη χώρα, σε μια χρονική στιγμή που αποτελούσε ουσιαστική ευκαιρία για την ανάταξη της χώρας, οι εύκολες θεωρίες συνομωσίες την καθυστέρησαν, την υπονόμευσαν, και ίσως μάλιστα, την ματαίωσαν οριστικά

    Και το ερώτημα που εμφανίζεται να ζητά απάντηση είναι ποιοι και γιατί επεδίωξαν αυτή την συνομωσιολογία που φαλκίδεψε την αξιοπιστία των πολιτών, καλλιέργησε υποψίες και αδιαφανείς διαδικασίες, και τέλος είχε σαν αποτέλεσμα τόσο την αναστολή και ανάκαμψη προγραμματισμένων κρατικών εσόδων και την δημιουργία μιας δίχρονης και πλέον κυβερνητικής δυσπραγίας;
    Ίσως θα έπρεπε να αναζητήσουμε αυτούς που ..κέρδισαν από την πρωτόγνωρη συνομωσιολογία και εκτέλεση του… προγράμματος;
    Μήπως θα έπρεπε να ακολουθήσουμε την..οσμή του ΑΙΜΑΤΟΣ;
    Λέμε ..μήπως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάρα πολύ καλή δουλειά. Στοχευμένη ανάλυση, με μοναδικό σκοπό την αθώωση ενός πρώην πρωθυπουργού που βρίσκεται υπό πλήρη αμφισβήτηση. Γιατί άραγε δεν απεκδύεται την ασυλία που έχει, προκειμένου να δικαιωθεί και να μην σπιλώνεται το όνομά του; Πολύ καλή και η τελευταία πρόταση. Να ακολουθήσουμε την οσμή του... αίματος! Τι θα έλεγες να ακολουθούσαμε την οσμή του... χρήματος; Follow the money που λένε και οι αμερικανοί. Γιατί, λοιπόν, ο ΓΑΠ εμμένει να κρύβεται πίσω από μία ασυλία; Θα μας πει ο ΓΑΠ τι έλεγε με τον Νταβούτογλου στις συζητήσεις που δεν κατέγραφε Έλληνας πρακτικογράφος; Θα μας πει ο ΓΑΠ τι έλεγε με τον Νετανιάχου, όταν του πρόσφερε κρουαζιέρα στο Αιγαίο και στο Καστελλόριζο; Θα μας πει ο ΓΑΠ τι ήθελε να κάνει στο Καστελλόριζο η Κλίντον; Θα μας πει ο ΓΑΠ γιατί είχε κρυφές συναντήσεις με τον Σόρος; Θα συνεχίσω τις ερωτήσεις όταν απαντηθούν αυτές που πρόχειρα μου ήρθαν στο μυαλό. Εκτός και αν θέλεις να αρχίσω να ρωτάω για καμένες κορυφογραμμές βουνών για τις οποίες είχε ενδιαφερθεί η οικογένεια Παπανδρέου να επενδύσεις πράσινης ανάπτυξης... Περιμένω τις απαντήσεις.
      ΥΓ: Οσο για το δημοψήφισμα, άστο. Δεν είναι το θέμα να κάνεις δημοψήφισμα, αλλά τι θα ρωτάς σε αυτό. Αν και στην τελική, το θέμα είναι να μην το λες, αλλά να το κάνεις κιόλας αυτό το δημοψήφισμα. Ο ΓΑΠ όμως είχε μία φοβερή -οικογενειακή- συνήθεια... Έλεγε και δεν έκανε. Ενώ έκανε όσα δεν έλεγε (για την ακρίβεια, έκρυβε).

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]