Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βρετανικές τράπεζες ξεπλένουν χρήμα, κάνουν λαμογιές και έχουν κυρώσεις!

Πρώτα έσκασε το σκάνδαλο με τη Barclays που κατηγορείται ότι χειραγωγούσε το libor, κάτι το οποίο οδήγησε στο «ξήλωμα» της διοίκησης.

Μετά το σκάνδαλο με την HSBC, που η γερουσία των ΗΠΑ κάνει λόγο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χρηματοδότηση τρομοκρατών και εμπόρων ναρκωτικών.

Τώρα, έρχεται και η Standard Chartered, που οι ρυθμιστές αρχές του τραπεζικού τομέα της Νέας Υόρκης απειλούν να αφαιρέσουν την άδεια λειτουργίας, κατηγορώντας τη βρετανική τράπεζα ότι απέκρυψε συναλλαγές αξίας 250 δισ.δολ με το Ιράν, κατά παράβαση της αμερικανικής νομοθεσίας.

Το Τμήμα Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Πολιτείας της Νέας Υόρκης (DFS) ανακοίνωσε ότι η τράπεζα «συνωμότησε» με την ιρανική κυβέρνηση και απέκρυψε από τις αμερικανικές αρχές περίπου 60.000 συναλλαγές που της απέφεραν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε προμήθειες μέσα σε διάστημα δέκα ετών, εκθέτοντας το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα σε τρομοκράτες, εμπόρους ναρκωτικών και διεφθαρμένα κράτη.

Οι αθώες τραπεζούλες που θέλουν πανευρωπαϊκή διάσωση…


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]