Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Κοριοί» σε 50.000 πολίτες από την ΕΥΠ - Με ή χωρίς τα βαλιτσάκια;

Υπό στενή παρακολούθηση βρέθηκαν πέρυσι από το… «Μεγάλο Αδελφό» της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ τα τηλέφωνα περισσότερων από 50.000 πολιτών για λόγους «εθνικής ασφάλειας». Μόνο τον τελευταίο χρόνο -σύμφωνα και με την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ)- οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις αυξήθηκαν κατά 70%.

Η έκθεση της ΑΔΑΕ είναι αποκαλυπτική. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η «κατασκοπεία» στις τηλεπικοινωνίες από τα συστήματα «νόμιμων συνακροάσεων» της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ αυξάνονται εντυπωσιακά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι εκδόθηκαν 3.472 διατάξεις που αφορούσαν νέες περιπτώσεις άρσης επικοινωνιών για λόγους «εθνικής ασφάλειας» (υποθέσεις τρομοκρατίας και κατασκοπείας), ενώ το 2010 2.281.

Οσο για τις εισαγγελικές παραγγελίες με τις οποίες παρατείνονταν προγενέστερες διατάξεις, πέρυσι αριθμούσαν 4.061 έναντι 2.950 που ήταν το 2010. Αυτό σημαίνει ότι σε αυτές τις περιπτώσεις συνεχιζόταν η παρακολούθηση τηλεφώνων.

Ενα άλλο στοιχείο είναι ότι το 2011 εκδόθηκαν 1.743 βουλεύματα δικαστικών συμβουλίων, (1.169 το 2010) για τη διακρίβωση εγκλημάτων όπως φόνοι, ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών. Πέρυσι, εκδόθηκαν συνολικά 9.276 δικαστικές αποφάσεις για παρακολούθηση τηλεφώνων έναντι 6.400 το 2010, σημειώνοντας αύξηση μεγαλύτερη από 69%).

Την ίδια στιγμή, επτά εταιρίες επικοινωνιών έχουν καταθέσει αναφορές σχετικά με προβλήματα ασφαλείας που παρουσιάστηκαν στο δίκτυό τους.

Η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών αναφέρει ότι έλαβε 37 καταγγελίες παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών. Δεκατρείς αφορούσαν συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, 14 σταθερής, δύο για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και δύο για συνδέσεις μέσω Ιντερνετ. Πάντως, η ΑΔΑΕ έχει αποστείλει επιστολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου «με προτάσεις και παρατηρήσεις που προκύπτουν από τα βουλεύματα και τις διατάξεις που κοινοποιούνται στην Αρχή». Ακόμη έχει επισημάνει «την ανάγκη της απαρέγκλιτης τήρησης της προβλεπομένης διαδικασίας άρσης του απορρήτου με σκοπό να διασφαλιστεί η πλήρης εφαρμογή των διατάξεων της ισχύουσας νομοθεσίας κατά τη διαχείριση των σχετικών υποθέσεων…».

Βάλια Νικολάου στον Ελεύθερο Τύπο


Σχόλιο ιστολογίου: Εμείς, από την πλευρά μας κι επειδή παρακολουθήσαμε το συγκεκριμένο θέμα επί σειράς ετών, αναρωτιόμαστε: Αυτές οι παρακολουθήσεις έγιναν από το σταθερό σύστημα επισύνδεσης ή χρησιμοποιήθηκαν και τα γνωστά βαλιτσάκια; Και μιάς και ο λόγος για τα περίφημα αυτά φορητά μέσα παρακολούθησης, θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον σημερινό διοικητή κ. Δραβίλα: Πόσα βαλιτσάκια παραλάβατε από τον προκάτοχό σας (και σημερινό πρέσβη της χώρας μας στην Αγγλία); Για πόσα βαλιτσάκια έχουν γίνει προμήθειες με διαγωνισμό; Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, πέρυσι στην έκθεση της Θεσσαλονίκης η ΕΥΠ μετέφερε 7 ή 8 βαλιτσάκια για να καλύψει τις ανάγκες ασφάλειας του τότε πρωυθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Τόσα είναι συνολικά τα βαλιτσάκια ή όχι;
Και κάτι ακόμη -σαν απορία- προς την ηγεσία της ΕΥΠ: Οι παρακολουθήσεις που γίνονται αφορούν αποκλειστικά Έλληνες πολίτες που αντιμετωπίζονται ως εν δυνάμει τρομοκράτες ή κατάσκοποι και αν όχι, σε ποιόν αριθμό βρίσκονται οι παρακολουθήσεις των Ελλήνων και σε ποιόν αριθμό αυτές των λαθρομεταναστών; Απορία θα μας λύσετε κύριε Δραβίλα για το πως ακριβώς αντιμετωπίζει τους Έλληνες η κυβέρνηση Σαμαρά...


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. ΚΩΝ/ΝΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΗΣΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΒΑΛΙΤΣΑΚΙΑ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To έθεσα έμεσα. Αλλά αν δεν άφησαν θα πρέπει να γίνει έρευνα, όχι μόνο για κλοπή υλικού από την ΕΥΠ, αλλά και για παράνομη πιθανή χρησιμοποίησή του για άγνωστους σκοπούς, πιθανότατα βλαπτικούς για τα εθνικά συμφέροντα. Εάν, όπως έγραφαν τα ΜΜΕ, υπάρχουν 7-8 βαλιτσάκια, τότε αύριο το πρωί ο κύριος Δραβίλας θα πρέπει να τα έχει στο γραφείο του, να τα ελέγξουν ειδικοί και να παραπέμψει αρμοδίως όλους τους εμπλεκόμενους με την αγορά, την χρήση και την κατοχή τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΚΩΝ/ΝΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΚΑΤΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΑΝ ΤΑ ΑΦΗΝΑΝ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ... ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΤΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασικά, θα πρέπει να κληθούν άμεσα από τον διοικητή της ΕΥΠ ή τον αρμόδιο Εισαγγελέα, όλοι εκείνοι οι δημοσιογράφοι που έγραφαν πέρυσι στις εφημερίδες τους για 7-8 βαλιτσάκια που κουβάλησε η ΕΥΠ στην συμπρωτεύουσα για την φύλαξη του Παπανδρέου. Θα πρέπει να κληθούν και να καταθέσουν από που -ποιός τους το είπε- γνώριζαν πως υπήρχαν τόσες συσκευές (βαλιτσάκια), τη στιγμή που με μία μικρή έρευνα μπορούσαν να βρουν ότι -επισήμως- τα βαλιτσάκια δεν ήταν 7-8. Αν ήταν ανεπισήμως, τότε τίθεται θέμα σοβαρό για διαδικασίες που δεν τηρήθηκαν και αγοράστηκε το συγκεκριμένο υλικό από την ΕΥΠ. Τώρα, αν υπάρχουν -όπως έγραφαν οι δημοσιογράφοι- και δεν αγοράστηκαν με σύννομες διαδικασίες και με διαγωνισμό προμήθειας υλικού, αλλά και με χρήματα τα οποία εγγράφησαν για την αγορά του υλικού, τότε έχουμε ένα μεγάλο ζήτημα. Αυτό της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος. Το ζητούμενο, σε κάθε περίπτωση είναι: πόσα είναι τα βαλιτσάκια, ποιοί και πως γνώριζαν την ύπαρξή τους, που βρίσκονται σήμερα τα βαλιτσάκια αυτά (αν δεν βρίσκονται στην ΕΥΠ). Νομίζω, ότι φυσιολογικά στο θέμα πρέπει να δοθεί έμφαση, να γίνει έρευνα από την διοίκηση της ΕΥΠ, η οποία πιθανόν να εμπλακεί αναίτια σε παλαιότερες υποθέσεις. Όλα αυτά, φυσικά, εάν ισχύουν τα γραφόμενα των δημοσιογράφων και εάν δεν έγιναν οι νόμιμες διαδικασίες για την προμήθεια των συγκεκριμένων συσκευών. Αλλά, κάτι μου λέει πως τα βαλιτσάκια υπάρχουν, αλλά δεν βρίσκονται μέσα στην ΕΥΠ...

      Διαγραφή
  4. Ο μπαρδης της ευδαπ εχει καμμια σχεση με την ευπ
    Και το νικολακη παπανδρεου;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι ηθελε ο νικολακης παπανδρεου με μπικα
    Και τον επισκεπτοταν στην ευπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΩΠΑ, ΩΠΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ... ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΚΕΛΑΗΔΟΥΝ ΤΑ ΑΗΔΟΝΙΑ... Ε, ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ...

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]