Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο UCK εκπαιδεύει "Σύριους" αντάρτες


Η Ρωσία αποκάλυψε στον ΟΗΕ ότι σύριοι, αντικαθεστωτικοί αντάρτες, εκτός από την Τουρκία και τη Λιβύη, εκπαιδεύονται και στο Κόσσοβο
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει εδώ και καιρό το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για τα στρατόπεδα εκπαίδευσης των σύριων, αντικαθεστωτικών μαχητών. Είναι προφανές ότι οι "Σύριοι" αντάρτες που πολεμούν τα κυβερνητικά στρατεύματα, δεν έπεσαν ξαφνικά από τον ουρανό. Πολύ περισσότερο, δεν πρόκειται για κάποιους αυτοδίδακτους επαναστάτες. Πριν μπουν στην μάχη, έχουν διδαχθεί όλα τα κόλπα του ανταρτοπόλεμου σε στρατόπεδα εκπαίδευσης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στην Τουρκία, στη Λιβύη, και στο Λίβανο. Πρόσφατα έγινε γνωστό, ότι στο εγγύς μέλλον θα ξεκινήσει ένα νέο «σχολείο», αυτή τη φορά στην Ευρώπη. Ειδικότερα, σε ένα μικρό κομμάτι των Βαλκανίων, στο οποίο οι Ευρωπαίοι εδώ και χρόνια δεν μπορούν –ή δεν θέλουν- να βάλουν τάξη. Το Κοσσυφοπέδιο.
Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτό το μικρό κρατίδιο, το οποίο από ελάχιστα κράτη έχει αναγνωριστεί, αρνείται να εναρμονιστεί με τις αρχές του ευρωπαϊκού Δικαίου. Το 2010, για παράδειγμα, στην έκθεση του κ. Dick Marty, που διένειμε η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, αναφέρεται ότι πρόσωπα του περιβάλλοντος του σημερινού πρωθυπουργού, Χασίμ Θάτσι, ενεπλάκησαν σε εμπόριο ανθρώπινων οργάνων. Αποκαλυπτόταν μάλιστα, ότι επρόκειτο για ανθρώπινα όργανα που είχαν αφαιρεθεί από Σέρβους αιχμαλώτους. Ωστόσο, η έρευνα εμποδίστηκε και, έτσι, ο κ. Θάτσι απολαμβάνει καθεστώς ασυλίας. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τη βοήθεια των υπερατλαντικών προστατών του, οι οποίοι ανοικτά παραδέχονται ότι είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για να ανατρέψουν τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ Άσαντ. Και το κάνουν.

Τον Απρίλιο, πρώτο από όλα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Τανγιούγκ» αποκάλυψε τα σχέδια που εξυφαίνονται με επίκεντρο το Κόσσοβο, και αφορούν τη Συρία. Το σέρβικο πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε ότι η περιοχή θα γίνει κέντρο «μεταφοράς της ανεκτίμητης εμπειρίας και τεχνογνωσίας» στους σύριους αντάρτες. Η Μόσχα, αλλά και άπαντες οι ενδιαφερόμενοι έσπευσαν αμέσως να ελέγξουν το δημοσίευμα. Το θέμα αυτό, μάλιστα, συζητήθηκε σε υψηλό διπλωματικό επίπεδο. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας, Βιτάλι Τσούρκιν, δήλωσε: «Η μετατροπή του Κοσσυφοπεδίου σε κέντρο στρατιωτικής εκπαίδευσης για τους μαχητές διαφόρων ενόπλων σχηματισμών, θα μπορούσε να γίνει ένας σοβαρός αποσταθεροποιητικός παράγοντας, που η εμβέλεια του θα ξεπερνά την περιοχή των Βαλκανίων». Οι αρχές του Κοσσόβου δεν αντέδρασαν, συνειδητοποιώντας προφανώς ότι τέτοιου είδους δηλώσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας δεν γίνονται χωρίς να υπάρχουν πραγματικές αποδείξεις και τεκμήρια των όσων έχουν ειπωθεί.

Βεβαίως, ο υπουργός Εξωτερικών του κρατιδίου, Ενβέρ Χοτζάϊ, αναγνώρισε ότι η Πρίστινα έχει επαφές με τη συριακή αντιπολίτευση, αλλά ισχυρίστηκε ότι στο Κόσσοβο δεν εκπαιδεύονται αντάρτες. Από την πλευρά του, το γραφείο Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών «άδειασε» ευθέως τον κ.Χοτζάϊ: «Δεν πρόκειται απλά για ανταλλαγή εμπειριών στον τρόπο οργάνωσης αυτονομιστικού κινήματος, με στόχο την ανατροπή των υφιστάμενων καθεστώτων, αλλά για την προετοιμασία σύριων μαχητών, στο Κοσσυφοπέδιο». Η εκπαίδευση γίνεται σε περιοχές που γεωγραφικά είναι παρόμοιες με τα ανάγλυφα των επαρχιακών περιοχών της Συρίας. Δεν αποκλείεται επίσης, το ενδεχόμενο της λειτουργίας των κέντρων εκπαίδευσης στις πρώην στρατιωτικές βάσεις του «Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσόβου (UCK)».
Το πρωτότυπο άρθρο βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: RG.ru.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]