Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο ισλαμοφασισμός τώρα είναι και στο Μαλί

Χαρακτηριστικό γνώρισμα των ισλαμοφασιστών, η καταστροφή των πάντων!

Οι ισλαμιστές που έχουν καταλάβει και ελέγχουν το Τιμπουκτού, στο βορειοδυτικό Μαλί, καταστρέφουν σήμερα τα δύο μαυσωλεία του μεγαλύτερου τεμένους της πόλης, το οποίο έχει χαρακτηρισθεί παγκόσμια κληρονομιά που κινδυνεύει, έγινε γνωστό από αυτόπτες μάρτυρες.
“Αυτή τη στιγμή οι ισλαμιστές καταστρέφουν δύο μαυσωλεία του μεγάλου τεμένους του Τζινγκαρεϊμπέρ του Τιμπουκτού.

Πυροβολούν στον αέρα για να διώξουν το πλήθος, για να το φοβίσουν”, δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Ένας άλλος είπε ότι χρησιμοποιούν “τσάπες”.

“Τα δύο μαυσωλεία βρίσκονται στο δυτικό τμήμα του εξωτερικού τοίχου του μεγάλου τεμένους και ισλαμιστές έχουν τσάπες, χτυπούν δυνατά τα μαυσωλεία που είναι φτιαγμένα από ασβεστόλιθο.

Λένε πως θα τα καταστρέψουν εντελώς”, δήλωσε ένας οικείος του ιμάμη του τεμένους.
Σύμφωνα με έναν άλλο αυτόπτη μάρτυρα, οι ισλαμιστές φωνάζουν “Αλλάχ ‘Ακμπαρ” (ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος) και “επιτίθενται με μανία στα μαυσωλεία του τεμένους που είναι από τα σημαντικότερα του Τιμπουκτού”.

Πρόσθεσε πως “είναι πολλοί και έχουν αποκλείσει τους δύο κύριους δρόμους που οδηγούν στο τέμενος”.

Ο ίδιος μάρτυρας δήλωσε πως οι ισλαμιστές ζήτησαν από μια ομάδα του τηλεοπτικού δικτύου του Κατάρ Αλ-Τζαζίρα “να κινηματογραφήσει τη σκηνή”.

Στις 1 και 2 Ιουλίου, οι ισλαμιστές της ένοπλης οργάνωσης ‘Ανσαρ Ντιν (Υπερασπιστές του Ισλάμ), που ελέγχει την πόλη εδώ και περισσότερο από τρεις μήνες, είχαν ήδη καταστρέψει επτά από τα 16 μαυσωλεία μουσουλμάνων αγίων του Τιμπουκτού και έσπασαν την ιερή πύλη ενός άλλου τεμένους, προκαλώντας αγανάκτηση στο Μαλί και το εξωτερικό.

Οι καταστροφές είχαν διακοπεί στις 2 Ιουλίου, αλλά η ‘Ανσαρ Ντιν είχε υποσχεθεί πως θα συνεχίζονταν.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]