Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ντόλιος υπερασπιστής του Χατζηοσμάν!

Στην συζήτηση στην Βουλή κατάφερε να εκπλήξει αρνητικά ο πρώην νομάρχης και νυν βουλευτής Έβρου (υπό την ομπρέλα του ΠΑΣΟΚ) κ. Ντόλιος, όταν θεώρησε σωστό στον πρόλογο της ομιλίας του να αναφερθεί σε «απρέπεια» του κ. Κουίκ που έγινε κατά την διάρκεια της ομιλίας του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ντόλιος έκανε συστάσεις να μην ακολουθείται τακτική υψηλών τόνων για την Θράκη, αλλά να επιλεχθεί η τακτική των χαμηλών τόνων, προκειμένου να μην λειτουργήσουν αρνητικά για την Θράκη οι δηλώσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Επίσης, ο κ. Ντόλιος θεώρησε απρέπεια την αναφορά του κ. Κουίκ στον κ. Χατζηοσμάν, ο οποίος (με προσωπικές του δηλώσεις) ανακοίνωσε πως τοποθετήθηκε από τον κ. Βενιζέλο ως άτυπος υπουργός του υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης.

Χωρίς να έχουμε καμία απολύτως διάθεση να υπερασπιστούμε τον κ. Κουίκ, ο οποίος είμαστε βέβαιοι πως μπορεί να υπερασπισθεί τα λεγόμενά του, θέλουμε να κάνουμε μία παρέμβαση για την απρέπεια του κ. Ντόλιου προς την ανθρώπινη λογική.

Λοιπόν, θα θέλαμε να ξέρουμε τι θετικό έχει παράξει η πολιτική χαμηλών τόνων προς το τουρκικό προξενείο, προς την Άγκυρα και προς τους τουρκόφρονες (καλοπληρωμένους τούρκους πράκτορες) της Θράκης. Πώς ήταν η Θράκη όταν ο κύριος Ντόλιος ασκούσε εξουσία (έστω και αυτή του Νομάρχη) και πώς είναι σήμερα που ο κ. Ντόλιος είναι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ; Η πολιτική των χαμηλών τόνων έχει κάνει λιγότερο αισθητή την παρουσία του τουρκικού προξενείου; Μήπως η πολιτική χαμηλών τόνων του Γιώργου Παπανδρέου έχει κατορθώσει να κατευνάσει τους παραλογισμούς για εφαρμογή της τουρκικής γλώσσας στην Ελληνική Παιδεία και στις υπηρεσίες του Ελληνικού Δημοσίου; Μήπως αυτή η προτεινόμενη πολιτική χαμηλών τόνων κράτησε την Ζουράφα ακέραιη; Μήπως αυτή η χαμηλή τόνων πολιτική έκανε λιγότερο θρασείς τους τουρκόφρονες που γυρίζουν σε διεθνή φόρα και εξευτελίζουν και κατηγορούν την Ελλάδα;
Ας μας πει, λοιπόν (επειδή ο κατάλογος που μπορούμε να παραθέσουμε είναι τεράστιος σε έκταση και δεν θέλουμε να κουράσουμε κανέναν) ο κ. Ντόλιος, τι άλλο έχει δημιουργήσει αυτή η πολιτική των χαμηλών τόνων, εκτός από απαισιοδοξία στους κατοίκους της Θράκης… Ας μας πει ο κ. Ντόλιος τι άλλο παράγει η «πολιτική λογική» που ο ίδιος εξέθεσε, πέρα από ένα πνεύμα ήττας. Αυτό επιδιώκει η πολιτική που εκφράζει ο κ. Ντόλιος; Να περάσει στον Έλληνα το αίσθημα της ήττας, άρα και της μη αντίδρασης; Αν μη τι άλλο, ο κύριος Ντόλιος θα έπρεπε να είναι λιγότερο αιθεροβάμων και περισσότερο πραγματιστής, όταν αναφέρεται στην Θράκη. Γιατί, η περίπτωση της Θράκης είναι τέτοια που δεν χωράνε άλλα λόγια. Μόνο έργα μπορούν πλέον να μετατρέψουν την αρνητική –για τον Ελληνισμό- εικόνα που δημιούργησε το κόμμα του κ. Ντόλιου για την Θράκη. Βέβαια, τώρα ως συγκυβερνών, ίσως θα πρέπει να σκέφτεται διπλά και τριπλά πριν χρησιμοποιήσει τον κοινοβουλευτικό του λόγο με τόσο χαμηλή πολιτική και εθνική ποιότητα.

Η έκπληξη από την πλευρά του κ. Ντόλιου ήταν η υπεράσπιση του κ. Χατζηοσμάν, βουλευτή ΠΑΣΟΚ στο νομό Ροδόπης. Μα, ο ίδιος ο κ. Χατζηοσμάν δήλωσε περιχαρής πως είναι διορισμένος από τον κ. Βενιζέλο ως άτυπος υπουργός Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Αντί να διαμαρτυρηθεί στον αρχηγό του κόμματός του ο κ. Ντόλιος, για την επιλογή ενός μουσουλμάνου για το άτυπο χρίσμα, τόλμησε να υπερασπισθεί εκείνον που (είναι γνωστό πως εκλέχθηκε με ψήφους της Άγκυρας) τυρβάζει για το «αξίωμα» το οποίο του δόθηκε με περίσσια θρασύτητα από τον σημερινό αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.

Εν κατακλείδι, κύριε Ντόλιο, επειδή συνυπήρξατε στην καταστροφή της χώρας (όπως ο κ. Χρυσοχοΐδης ομολόγησε για την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου) ως μέλος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, μήπως θα ήταν προτιμότερο να ανασκευάσετε τους πολιτικούς σας σχεδιασμούς και να βάλετε ρότα προς εκείνη την κατεύθυνση που εκφράζει αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα της Ελλάδας;
Κι αυτό το γράφουμε, κύριε Ντόλιο, επειδή όταν κάποιος υπερασπίζεται τον κ. Χατζηοσμάν (επί χρόνια βουλευτή με την στήριξη του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής), τότε μάλλον αντιτίθεται στα συμφέροντα της χώρας την οποία υποτίθεται πως πρέπει να υπηρετεί.
Εκτός, κύριε Ντόλιο, κι αν θεωρείται πως το συμφέρον του κόμματός σας είναι υπεράνω του εθνικού συμφέροντος και δη της Θράκης… Σε αυτή την περίπτωση δεν έχουμε να πούμε τίποτε περισσότερο…


Κύριε Ντόλιο, πραγματικά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο υπήρξε μία σοβαρότατη απρέπεια. Μόνο που την απρέπεια αυτή την κάνατε εσείς προς τον Ελληνικό λαός και ιδιαίτερα προς τους αγωνιούντες κατοίκους της Θράκης.
Καλό ταξίδι, κύριε Ντόλιο, στην πολιτική σας σταδιοδρομία και στον δρόμο της κυβέρνησης της εθνικής ντροπής. Επιλεχθήκατε από τους Έλληνες του Έβρου ως εκπρόσωπός τους κι εσείς επιλέξατε να γίνετε υπερασπιστής του κυρίου Χατζηοσμάν. Δική σας η επιλογή, δική μας η μνήμη…


ΥΓ: Ευελπιστούμε στην επόμενη κοινοβουλευτική του παρέμβαση - ομιλία ο κ. Ντόλιος να μην υπερασπιστεί τον Ερντογάν και τον Νταβούτογλου, στο όνομα της Ελληνοτουρκικής φιλίας και των χαμηλών τόνων...
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]