Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι εννοούσε η Λαγκάρντ για το Μνημόνιο;


Σε μια πρώτη ανάγνωση, οι δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ για το «παράθυρο ευκαιρίας» που ανοίγει αναφορικά με την πιθανή επαναδιαπράγματευση όρων του Μνημονίου, μετά την ουσιαστικότερη προσπάθεια που καταβάλει η κυβέρνηση Σαμαρά για την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας, είναι θετικές.

Υπάρχει φυσικά και ένα «αλλά», το οποίο έχει να κάνει με την ενδεχομένως σκόπιμη επιλογή της Γενικής Διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να προκαλέσει σύγχυση σχετικά με το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

Σε αντίθεση με τον Ντομινίκ Στρος-Καν, η Κριστίν Λαγκάρντ δεν έχει το αναγκαίο για την περίσταση πολιτικό εκτόπισμα, που θα της επέτρεπε να διαχειριστεί περισσότερο μεθοδικά την ελληνική κρίση.

Βρίσκεται σε μια θέση όπου εκ των πραγμάτων είναι υποχρεωμένη να ασκεί πολιτική διπλωματία, και να επιχειρεί να κρατήσει ισορροπίες, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν πολιτικές ηγεσίες σε όλο τον κόσμο, που κάθε άλλο παρά υποδέχονται με ενθουσιασμό την εκταμίευση πόρων από τα αποθεματικά του ΔΝΤ, ώστε να δοθούν εν συνεχεία προς στήριξη των πλέον αδύναμων και προβληματικών οικονομιών του πλανήτη, μέσω των Μνημονίων που έχουν υπογραφεί.

Πλέκοντας το εγκώμιο της κυβέρνησης Σαμαρά, η Κριστίν Λαγκάρντ αφήνει ανοικτή την προσδοκία αλλαγών στο Μνημόνιο. Την ίδια στιγμή ωστόσο, θέτει προαπαιτούμενα. Με κυριότερο όλων την τήρηση του προγράμματος που… τρέχει. Δηλαδή, του Μνημονίου.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι το Μνημόνιο αποδείχτηκε εξαρχής λάθος συνταγή. Γι’ αυτό ήρθε το Μνημόνιο ΙΙ και σήμερα συζητείται ένα Μνημόνιο ΙΙΙ. Γι’ αυτό κερδίζει έδαφος η συζήτηση περί επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του. Πως λοιπόν να ακολουθήσεις μια λάθος συνταγή;

Είτε η Λαγκάρντ δεν καταλαβαίνει, είτε δεν θέλει να… στενοχωρήσει τους συντάκτες του Μνημονίου. Μπορεί βέβαια απλώς να ζητά συμβολικές κινήσεις από την Αθήνα. Ώστε να έχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την ευχέρεια να προχωρήσει μετά με τη σειρά του, στη… χαλάρωση του ζωναριού.

Πηγή


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Βαση πολυετους μελετης και με παρα πολυ προσεκτικη σχεδιαση , προχωρησαν μεχρι σημερα στην διαλυση των Εθνων .

    Τα εργα τους μιλανε και τους αποκαλυπτουν .

    Διαλυσαν το Εθνικο Κρατος και τωρα ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ με χιλιους τροπους τους Ελληνες απο την Γη των Πατερων μας , που με χιλιους κοπους και ΠΟΤΑΜΙΑ αιμα , μας παραδωσαν να φυλαξουμε και να παραδωσουμε τους απογονους τους καλυτερη Πατριδα .
    Δεν ειναι ευκολο να εισαι Ελληνας . Ειναι βαρυ το φορτιο . Αυτη ειναι και η αιτια , πιστευω , οτι στην χιλιετη παρουσια μας , ΠΑΝΤΑ 300 ηταν αυτοι που εβαζαν ΠΡΩΤΟΙ την Πατριδα πανω απο ΟΛΑ .

    Τα λογια τους ειναι ψευτικα .

    Και λαοπλανουν αυτους που τους δινουν σημασια και προσπαθουν να αναλυσουν τα ψευτικα τα λογια τα μεγαλα .
    Δεν υπαρχει μνημονιο 1,2,3 κτλ .
    Η σωστη λεξη ειναι ΕΠΙΘΕΣΗ 1,2,3... στο Γενος των Ελληνων .
    Με ανιχνευτες το κοινοβουλιο . Οι διαταγες ερχονται ΠΙΛΟΤΙΚΑ και εκτελουνται ΚΑΤΑ γραμμα .
    Τα θυματα ; Αμετρητα .

    Αυτο συμβαινει στην Πατριδα μας .
    Αυτη ειναι η Αληθεια .

    ΕΑΛΩ Η ΕΛΛΑΣ και μονο η Αληθεια ελευθερωνει .
    Αυτα τα δυο ας εχουμε στο μυαλο μας , στους ωμους μας την Γαλανολευκη , και το φορτιο της διαπαιδαγωγησης του Γενους θα γινει ελαφροτερο .

    ΜΑΛΛΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΝ Η ΜΗ ΚΑΛΩΣ ΖΗΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]