Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν υπάρχουν ανώδυνες λύσεις για την λαθρο-μετανάστευση


Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Σπανίως υπάρχουν λύσεις άχρωμες και ανώδυνες. Εκ πείρας τίποτε δεν έχω καταφέρει στα δύσκολα, χωρίς να φτύσω αίμα. Εν γένει αυτό ισχύει σχεδόν για όλους μας και πολύ περισσότερο για την Πατρίδα και την ηγεσία της. Όταν φυσικά θέλει να αγωνιστεί για να λύσει τα δύσκολα.

Οι άνθρωποι, όπως όλα τα πλάσματα, είναι όντα που τους αρέσει η συνήθεια κι η ευκολία. Βολεύονται. Στις απάτητες κορυφές και στους μακρινούς ορίζοντες τους οδηγούν συνήθως η Ανάγκη και η αληθινή Ηγεσία. Αν αφήνονταν όλα στο ανώνυμο πλήθος, ακόμη θα μουγκρίζαμε στις σπηλιές κι όταν μάταια θα ψάχναμε θηράματα στους λειμώνες των κυνηγών, θα τρώγαμε που και που ο ένας τον άλλο.

Οι εξαιρετικές συνθήκες, οι κίνδυνοι, οι αδήριτες ανάγκες και οι ανήσυχοι και τολμηροί μπροστάρηδες, παίρνουν το ανθρώπινο κοπάδι και το σπρώχνουν μπροστά και πιο ψηλά.

Τετριμμένο να πω πως τέτοιο ζόρικο κάβο έχουμε δεκαετίες ν’ αντικρίσουμε. Είναι από αυτούς τους θανάσιμους κινδύνους, τις εξαιρετικές περιστάσεις, που επιβάλλουν σκέψη, λύσεις, πράξεις «έξω από το κουτί».

Ο Φώτης, ο Μπίστης και τ’ άλλα παιδιά, θέλουν να διαφυλάξουν την αριστερή παρθενία τους, το «προοδευτικό» τους πρόσημο, εμποδίζοντας μια δραστική πολιτική καταπολέμησης της λαθρομετανάστευσης. Το ότι η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας, απαιτεί πολύ πιο σκληρές πολιτικές από αυτές που ευαγγελίζεται η πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών κομμάτων είναι όμως κάτι, που δεν θα μπορούν να το αγνοούν για πολύ. Κανείς μας.

Ας σκεφτούμε, ας μιλήσουμε ψύχραιμα. Τι ισχύει στον υπόλοιπο Νότο; Άραγε οι Ισπανοί και οι Ιταλοί είναι λιγότερο ανθρωπιστές και δημοκράτες από εμάς; Στην Ισπανία, για να νοικιάσει σπίτι ο μετανάστης, πάει μαζί με τον ιδιοκτήτη – εκμισθωτή στην Αστυνομία και πρέπει να έχει άδεια παραμονής. Άμεσες και δραστικές οι ποινικές και διοικητικές συνέπειες για όποιον από τους δυο κάνει παράνομες κουτοπονηριές. Στους Ισπανούς δεν αρέσει να περιφέρονται ορδές παρανόμων, να μην ξέρουν ποιοι είναι και που μένουν.

Στην Ιταλία η αστυνομία καταστρέφει επί τόπου τα λαθραία που πουλάνε οι μαύροι απλωμένα στις λινάτσες κι όταν πριν δυο – τρία χρόνια το Μιλάνο γέμισε διαρρήκτες, πορτοφολάδες και επαίτες συγκεκριμένης βαλκανικής εθνικότητας, ο μπούνγκα – μπούνγκα βαψομαλιάς, δεν αστειεύτηκε. Κοινοτικοί – ξεκοινοτικοί, τους μάζεψε σωρηδόν και τους απέλασε χωρίς πολλές κουβέντες.

Στην πολιτική ζωή έχουμε διάφορες ψωραλέες ιερές αγελάδες. Τις επέβαλε η ωχρά σπειροχαίτη του δημόσιου λόγου, η «πολιτική ορθότητα». Άμα είσαι επίδοξος «φονιάς» του Παπαρρηγόπουλου και υποστηρίζεις τα «τέρατα» της Ρεπούση και του μπαρμπα Θωμά για την Ιστορία και την εθνική ταυτότητα, άμα διαρρηγνύεις τα σινιέ ιμάτια σου για το δικαίωμα του Αμπντουλχαλήμ να κόβει ελεύθερα τσάρκες στα σύνορα, να απλώνει τις λινάτσες του με τα λαθραία στα Προπύλαια, κάτω από το βανδαλισμένο άγαλμα του Ρήγα και των άλλων παλιοεθνικιστών, σαν τον Κοραή, τότε είσαι σένιος, αριστερός και μοδάτος.

Έφτασε τόσο βαθιά, ως το μεδούλι, αυτή η γάγγραινα της «πολιτικής ορθότητας», που πήραμε διαζύγιο από την λογική. Θα πείτε, «μα γιατί έχεις τόση εμμονή με την λαθρομετανάστευση και την εγκληματικότητα»; Μα γιατί πλήττουν τους πολλούς, τους φτωχούς. Δεν είναι εμμονή, είναι κοινή λογική. Γιατί είναι από τα πράγματα που καμία Τρόϊκα και κανένα Μνημόνιο δεν μας εμποδίζει να κάνουμε. Κι ακούραστα θα επαναλαμβάνω, πως οι πολιτικές καταπολέμησης τους, είναι από τα πράγματα που θα αλλάξουν δραστικά την ζωή των πολιτών προς το καλύτερο, χωρίς να τους δώσεις ένα ευρώ.

Μεγάλο ζήτημα τίθεται με τους εργαζόμενους που θα προσληφθούν στα μεγάλα έργα, στους αυτοκινητόδρομους, στο Ελληνικό, στις μαρίνες, σε όλα αυτά που η κυβέρνηση είναι καταδικασμένη να τα ξεκινήσει…χτες! Οι έφοδοι της Επιθεώρησης Εργασίας και της Αστυνομίας πρέπει να είναι συνεχείς. Θα είναι εθνικό έγκλημα να ανοιχτούν σταδιακά εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, να εργοδοτηθούν μαζικά και παράνομα λαθρομετανάστες και να μένουν άνεργοι Έλληνες πολίτες και νόμιμοι μετανάστες. Αν αφεθούμε στον πατριωτισμό και την νομιμοφροσύνη των εργολάβων, τότε την κάτσαμε την βάρκα! Η απληστία θα τα πάρει όλα αμπάριζα και τα εργοτάξια θα γεμίσουν από τα «αδέρφια» μας από την Λαχώρη και την Τόρα Μπόρα, που θα δουλεύουν ανασφάλιστοι για δέκα ευρώ κι ένα σουβλάκι χωρίς πίττα και χωρίς..σουβλάκι. Η εκκίνηση των μεγάλων έργων δεν πρέπει να αποτελέσει παράγοντα γιγάντωσης της μαύρης εργασίας. Δουλειά λοιπόν στους Έλληνες και στους νόμιμους μετανάστες, σε αυτούς που σέβονται την χώρα και τους νόμους της, με δρακόντειους ελέγχους και αυστηρή εφαρμογή της κειμένης νομοθεσίας. Αλλιώς η κοινωνία δεν θα καταλάβει τίποτα, καμία ανάταση, μόνο υπερκέρδη για λίγους και ρατσισμός απέναντι στους Έλληνες πολίτες και τους νόμιμους μετανάστες.

Κι όποιος τολμάει ας βγει να πει ότι αυτό είναι «κακό», ας πάρει ευθέως θέση πλάι στους δουλέμπορους, στους εργοδότες που θέλουν αδήλωτους κι ανασφάλιστους εργαζόμενους. Και να μας εξηγήσει μετά πόσο «προοδευτικό» είναι αυτό…

Δημοσιεύεται στην εφημ. "Δημοκρατία"



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Τα πολλα λογια ειναι φτωχεια , διοτι λες πολλα , οταν δεν ξερεις , η , ξερεις και δεν το λες (;) .
    Η Πατριδα ειναι το ΣΠΙΤΙ μου . Και οποιοσδηποτε ερχεται με το ετσι θελω και σφαζει και βιαζει τους ΟΙΚΙΟΥΣ μου , ειναι ΝΟΜΟΣ ΙΕΡΟΣ να τον ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ και να τον ΠΕΤΑΞΩ εξω .
    Με ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ Θ Ε Λ Ω ΕΓΩ και οχι ο καθε μασκαρας λαχανοκεφαλος .
    Ολα τα υπολοιπα που ακουγονται ειναι ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ .
    Ειναι φανερο πλεον σε αυτους που μπορουν ακομη να σκεπτονται , οτι ειναι εποικοι και ΟΧΙ οικονομικοι μεταναστες . Ερχονται κατα χιλιαδες καθημερνα για να ΜΕΙΝΟΥΝ ( τους λενε) στα ΠΑΤΡΙΚΑ των Ελληνων .
    Και πισω απο το θεατρο των δηδεν πολιτικων δρωμενων , ΚΑΘΕ μερα η κατοχικη βουλη-κυβερνηση υπογραφουν Αντι- Εθνικους νομους=παρανομους .
    Η θα τους διωξουμε εμεις ΟΛΟΥΣ , η , θα μας διωξουν .
    Αυτη ειναι η Αληθεια για τους λαθρεποικους .

    Καθεις εφ'ω εταχθη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]