Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συρία: Ο πόλεμος προπαγάνδας συνεχίζεται, ενώ ετοιμάζονται ΗΠΑ και Ισραήλ


Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν συνομιλίες με ισραηλινούς ομολόγους τους για το ενδεχόμενο ισραηλινής επίθεσης κατά του συριακού οπλοστασίου, τη στιγμή που το καθεστώς της Δαμασκού δείχνει ότι παραπαίει, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των New York Times.

Σύμφωνα με πληροφορίες αξιωματούχων που επικαλείται η εφημερίδα, το Πεντάγωνο δεν διάκειται θετικά απέναντι στην ανάληψη στρατιωτικής δράσης, διότι αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ να συσπειρώσει υποστηρικτές κατά μίας ξένης επέμβασης.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Μπαράκ Ομπάμα, ο Τόμας Ντόνιλον, επισκέφθηκε το Ισραήλ το προηγούμενο σαββατοκύριακο για να συζητήσει την συριακή κρίση, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Οι πληροφορίες αυτές δημοσιεύονται μία ημέρα μετά την θεαματική επίθεση αυτοκτονίας στη Δαμασκό που έπληξε πρόσωπα του στενού κύκλου του καθεστώτος Ασαντ.
Το Ισραήλ και η Συρία επισήμως βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση εδώ και δεκαετίες, ωστόσο η κατάσταση στα ισχυρά οχυρωμένα σύνορα των δύο χωρών έχει παραμείνει ως επί το πλείστον ήρεμη από το 1973.

Ο πόλεμος της προπαγάνδας κλιμακώνεται, όπως έγινε και στη Λιβύη

“Ο πρόεδρος της Συρίας χάνει τον έλεγχο της Συρίας και η διεθνής κοινότητα πρέπει να βοηθήσει στο πολιτική αλλαγή”,είναι η θέση του Λευκού Οίκου για τα όσα συμβαίνουν στη Συρία.

Πληροφορίες που μετέδωσε το BBC, αναφέρουν ότι 50 άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων της Συρίας αυτομόλησαν στην Ιορδανία,κάτι που ο αντιπρόεδρος της Συρίας αρνήθηκε στο Al Jazeera.

Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν πληροφορίες για μάχες στα προάστια της Δαμασκού μετά τη δολοφονία του υπουργού Άμυνας της Συρίας.

“Εξαφανίστηκε” το ρωσικό πλοίο που μεταφέρει ελικόπτερα στη Συρία!

Το ρωσικό πλοίο ξηρού φορτίου Alaed - με τα ελικόπτερα Mi-25 και μέσα αντιαεροπορικής άμυνας για τη Συρία- έγινε απρόσιτο σε εντοπισμό!
Με άνωθεν εντολή το πλήρωμα του σκάφους έκλεισε τον πομπό για το σύστημα ελέγχου ΑΙS, με το οποίο παρακολουθείται ζωντανά η κίνηση των πλοίων στον παγκόσμιο ηλεκτρονικό χάρτη.

Το πλοίο διέκοψε τη λειτουργία του συστήματος AIS χθές το απόγευμα ( 17 Ιουλίου στις . 18:00 ώρα Ελλάδας) στην αποβάθρα του λιμανιού Μπαλτίισκ και έκτοτε δεν εμφανίστηκε ούτε μία φορά στον ηλεκτρονικό χάρτη, αναβοντας φωτιές σε ολόκληρη την κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών της Δύσης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας Femco, στην οποία ανήκει το Alaed, το πλοίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Μπαλτίισκ. «Η διαδρομή του πλοίου δεν άλλαξε. Κατευθύνεται στην Αγία Πετρούπολη, όπου θα φθάσει είτε στις 19 Ιουλίου το βράδυ, είτε στις 20 Ιουλίου το πρωί. Όλα εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες», είπε ο εκπρόσωπος της Femco.Από εκεί και πέρα όμως κανείς δεν ξέρει πώς και πότε θα κινηθεί το φορτίο προς Συρία με δεδομένη την απόφαση της Μόσχας να παραδόσει το υλικό καθώς όπως λέει είναι επισκευασμένα υλικά και όχι καινούργια.

Υπενθυμίζεται ότι το ρωσικό φορτηγό πλοίο Alaed, τον Ιούνιο αναγκάστηκε να κάνει μεταβολή ανοιχτά της Σκωτίας γιατί εμποδίστηκε από το βρετανικό Ναυτικό και εν συνεχεία η βρετανική ασφαλιστικής εταιρεία Standard Club -υπό την πίεση του Λονδίνου- ανακοίνωσε τη διακοπή του συμβολαίου της, κατηγορώντας ότι μεταφέρει όπλα στη Συρία-κάτι που απαγορεύεται.

Ο εξαγωγικός κρατικός φορέας της Ρωσίας για τα όπλα Rosoboronexport επισήμως δήλωσε ότι δεν πρόκειται για καινούρια ελικόπτερα, αλλά για επισκευασμένα Mil Mi-25 που πρέπει να επιστραφούν στη Συρία μετά την επισκευή τους και ότι αυτή τη στιγμή συνεχίζουν να βρίσκονται στο πλοίο Alaed. .Το πλοίο αναχώρησε την Παρασκευή από το λιμάνι του Μούρμανσκ (λιμάνι στο ακραίο βορειοδυτικό μέρος της Ρωσίας) για το Μπαλτίισκ.
Το πιό σημαντικό ωστόσο είναι ότι -όπως έγραψε ήδη το On Alert - oτι το Ρωσικό Ναυτικό ανακοίνωσε ότι η αρμάδα πλοίων που πλέει στη Μεσόγειο Θάλασσα θα εγγυηθεί, αν χρειαστεί, την ασφάλεια του πλοίο Alaed, το οποίο μεταφέρει τα επισκευασμένα ελικόπτερα Mi-25 για τη Συρία.

Το Ρωσικό Ναυτικό αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες της πιθανής επιχείρησης, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι ακόμη και υπό την πλέον δυσμενή εξέλιξη των πραγμάτων, το πλοίο με τη ρωσική σημαία θα έχει αποτελεσματική προστασία από τα πλοία του Ρωσικού Στόλου.




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η Ελληνική Κυβέρνηση να προστατέψει την ελληνική μειονότητα στη Συρία
    http://anti-ntp.blogspot.com/2012/07/blog-post_5130.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]