Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η πολιτική του "δεν βαριέσαι" από την Κύπρο μέχρι τον Έβρο και την… Μύκονο


«Όταν μια χώρα δεν διεκδικεί θα χάσει και αυτά που δικαιωματικά της ανήκουν», μου έλεγε ένας παλαίμαχος πολιτικός, ο οποίος κατά το κοινώς λεγόμενο «γινόταν τούρμπο», κάθε φορά που άκουγε την μόνιμο επωδό της πολιτικής μας ηγεσίας πως «η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτα».

«Μια χώρα πρωτίστως διεκδικεί την αξιοπρέπειά της και αυτή είναι μια μόνιμη διεκδίκηση», είναι η συμβουλή του.

Γιατί τα θυμήθηκα όλα αυτά;

1.-Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ, κ. Ρόγκ έκανε μια απρέπεια κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, αλλά εμείς ..ικανοποιηθήκαμε με τη διευκρίνιση που παρείχε κάποιος εκπρόσωπός του στον κ. Καπράλο! Μη το κάνουμε θέμα, ο κ. Ρόγκ είναι φίλος μας! Και άμα αντιδράσει κανένας λίγο παραπάνω, είναι …ελληναράς!

2.-Μια νεαρή αθλήτρια παραμονές Ολυμπιακών κάνει ένα σαχλό και κακόγουστο αστείο στο προσωπικό της λογαριασμό του twitter και ξεσηκώθηκε σύμπας ο «καθωπρεπισμός» του politically correct για να την κατασπαράξει. Και το πέτυχε. Όσοι είχαν διαφορετική άποψη ήταν γραφικοί και …εγωκεντρικοί εθνικιστές!

3.-Την περασμένη εβδομάδα μια τουρκική φρεγάτα έφτασε στη Μύκονο και παραλίγο οι ναύτες της να έβγαιναν στη «στεριά για περιπολία». Εμείς παρακολουθούσαμε …διακριτικά τις κινήσεις της. Ε, έκανε τις γνωστές δηλώσεις ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και μέχρι εκεί!

4.-Οι σκοπιανοί οικειοποιούνται σύμβολά μας, εγείρουν απροκάλυπτα εδαφικές διεκδικήσεις σε βάρος μας, μας λοιδωρούν σκαιότατα και μας προκαλούν θρασύτατα, αλλά «έλα μωρέ τώρα που θα τα βάλουμε με ένα αδύναμο κρατίδιο». Εν τω μεταξύ η μισή υφήλιος τα έχει αναγνωρίσει με το όνομα της Μακεδονίας μας και εμείς κάνουμε ακόμα διαπραγματεύσεις!

5.-Το τουρκικό προξενείο στη Κομοτηνή λειτουργεί ως κράτος. Κάποιοι προωθούν ανοιχτά την «κοσσοβοποίηση» της Θράκης και εμείς κάνουμε πως δε βλέπουμε! Άσε που μερικοί πολιτικοί, τρέχουν ως ικέτες για μερικά ψηφαλάκια!

6.-Τρία χρόνια τώρα από τότε που ανέλαβε την εξουσία ο ολετήρας Παπανδρέου η πατρίδα μας έγινε γίνει αντικείμενο παγκόσμιου χλευασμού. Μας είπαν «τεμπέληδες», «διεφθαρμένους», «άχρηστους», «απροσάρμοστους», «ζητιάνους» και ότι μπορεί να βάλει ο νούς; Και εμείς τι κάναμε; Την παραδοσιακή τακτική του ραγιαδισμού «σφάξε με αγά μου ν΄αγιάσω»!

7. -Σχεδόν τρία χρόνια τώρα, περιμένουμε από κάτι γραφειοκράτες της συμφοράς, που απέτυχαν σ’ ότι πρότειναν και το μόνο που κατάφεραν ήταν με τις …φαεινές τους ιδέες να διαλύσουν τη χώρα, να μας σώσουν! Σιγά να μη μας σώσουν! Ήταν τόσο δύσκολο να φωνάξουμε 5-6 ανθρώπους, διεθνώς αναγνωρισμένους και με τη συνδρομή Ελλήνων ειδικών να καταρτίσουν ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα εξόδου της χώρας από την κρίση; Και έχουμε συμφιλιωθεί με μια αργόσυρτη διαδικασία η οποία ευτελίζει τη χώρα;

Μήπως ήρθε καιρός να μπεί ένα τέλος σ’ όλα αυτά;

Κώστας Ροδινός

(ΥΓ: Όπως θα έλεγε και ο Μητσοτάκης, “σε δέκα χρόνια δεν θα θυμάται κανείς τίποτα και η Μύκονος θα έχει γίνει το αγαπημένο θέρετρο των Πασάδων” – FX)



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. "Ήταν τόσο δύσκολο να φωνάξουμε 5-6 ανθρώπους, διεθνώς αναγνωρισμένους..."
    Όταν γίνει ο συνωστισμός, σημασία δεν θα έχει αν δε κατάλαβες ή αν πούλαγες τρέλα. Σημασία θα έχει να μην βρεθείς στο διάβα τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τη λύση πες μας Κώστα μου, τη λύση!
    Μη σφίγγεσαι: πες το ελεύθερα...
    Είναι μάταιο, αφέσου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]