Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρουμπινί: Ερχεται «μία τέλεια παγκόσμια καταιγίδα»...

Μία «τέλεια παγκόσμια καταιγίδα» προβλέπει για το 2013 ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος, Νουριέλ Ρουμπινί, καθώς οι οικονομίες του κόσμου επιβραδύνονται ή «τρέμουν» την πιθανότητα μίας ολοκληρωτικής παύσης, με τον γεωπολιτικό κίνδυνο να αυξάνεται και την κρίση στην ευρωζώνη να επιταχύνεται.

Ο Ρουμπινί, καθηγητής στο πανεπιιστήμιο της Νέας Υόρκης γνωστός με το προσωνύμιο «Δρ. Καταστροφή» λόγω της πρόβλεψής του για την κρίση του 2008. επεσήμανε πέντε παράγοντες που μπορούν να εκτροχιάσουν την παγκόσμια οικονομία.

Οι παράγοντες αυτοί είναι μία επιδεινούμενη κρίση χρέους στην Ευρώπη, αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών στις ΗΠΑ που μπορεί να ωθήσουν την μεγαλύτερη ύφεση, μία «ανώμαλη προσγείωση» της κινεζικής οικονομίας, περαιτέρω επιβράδυνση στις αναδυόμενες αγορές και μία στρατιωτική σύγκρουση με το Ιράν.

«Το επόμενο έτος είναι το χρονικό σημείο που το τενεκεδάκι θα γίνει τόσο μεγάλο για να το κλωτσήσεις... τότε θα έχουμε μία τέλεια παγκόσμια καταιγίδα», δήλωσε ο Ρουμπινί σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Reuters.

Η ζοφερή πρόβλεψη του Ρουμπινί για το 2013 δεν είναι κάτι καινούριο, ωστόσο αρχίζει να αποκτά μεγαλύτερη ισχύ καθώς οι επιβραδυνόμενες οικονομίες και η κρίση στην Ευρώπη οδηγεί σε αναταραχή της οικονομικές αγορές.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]