Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τσίπρας: Δημαγώγησαν με το μνημόνιο και κάηκαν


Νέα σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι οι τρεις πολιτικές δυνάμεις που τη στηρίζουν «μετέτρεψαν τη λαϊκή εντολή της 17ης Ιουνίου για επαναδιαπραγμάτευση και απαγκίστρωση από το Μνημόνιο στη πιο συνεπή, ιδεολογικά και προγραμματικά, πολιτική εφαρμογής του».

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ακόμη ότι «οι τρεις πολιτικές δυνάμεις της μνημονιακής συγκυβέρνησης αθροίζουν και τυπικά από χθες μια συγκυριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, έχουν όμως χάσει την όποια κοινωνική στήριξη ή ανοχή απέσπασαν με τον επαμφοτερίζοντα προεκλογικό πολιτικό λόγο τους».

«Δημαγώγησαν με το Μνημόνιο και κάηκαν. Εκβίασαν με τη δραχμή και θα την πληρώσουν. Πρόδωσαν τη λαϊκή εντολή και θα απολογηθούν. Και όσο, με το Μνημόνιο, κονιορτοποιούν το βιοτικό επίπεδο, τον τρόπο ζωής και την κοινωνική αναφορά των μεσαίων στρωμάτων τόσο πιο γρήγορα τα στρώματα αυτά θα ενστερνιστούν το αίτημα για την άμεση ανατροπή των πολιτικών του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε μάλιστα ότι «όσο πιο βαθειά σπρώχνει το Μνημόνιο αυτά τα στρώματα στην ανασφάλεια της επιβίωσης τόσο πιο γρήγορα θα εμπιστευτούν την ασφάλεια της ελπίδας που γεννά το πρόγραμμα εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ».

Ερωτηθείς σχετικά με τις «προειδοποιήσεις» του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Δεν απειλούμε κανένα, λέμε το αυτονόητο όμως, ότι η δημόσια περιουσία δεν είναι τσιφλίκι κανενός και δεν μπορεί μια συγκυριακή και οριακή πλειοψηφία να αποφασίζει για το μέλλον των επόμενων γενεών».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]