Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όταν απαντάνε Έλληνες, τότε όλοι σκύβουν τα κεφάλια


Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε, όταν μία παρέα Σκοπιανών πολιτικών και υπαλλήλων της Ελληνικής Διπλωματικής Αποστολής στα Σκόπια, πίνανε τον καφέ τους σε μία γνωστή καφετέρια της πρωτεύουσας της ΠΓΔΜ.

Ηταν η εποχή της εθνοτικής κρίσης των Σκοπίων, με υψηλή ένταση στην κυβέρνηση του τότε πρωθυπουργού Λιούπτσο Γκερογκίεφσκι (VMRO). Και ένας καφές, με Έλληνες, ήταν ό,τι καλύτερο για τους πιεσμένους Σκοπιανούς, οι οποίοι θέλησαν παρά τα όσα περνούσαν, να "πειράξουν" τους Έλληνες διπλωματικούς υπαλλήλους, λέγοντάς τους πως, "κι εσείς θα έχετε σε λίγο το ίδιο πρόβλημα, αφού έχετε Αλβανούς...".

Επειδή όμως όλα τα φρούτα δεν είναι ίδια, κι επειδή κάποιοι -έστω και διπλωματικοί υπάλληλοι- ξέρουν να απαντάνε, σε αντίθεση με αρμόδιους πολιτικούς (υπουργούς κ.α.), ο Σκοπιανός που θέλησε να "πετάξει την μπάλα" στους Έλληνες, βρέθηκε μπροστά σε μία πολύ δύσκολη στιγμή, αφού πήρε την απάντηση που του ταίριαζε από διπλωματικό υπάλληλο του Ελληνικού Γραφείου Συνδέσμου (Ελληνική Αποστολή στα Σκόπια):

- Ξέρεις φίλε μου, θα σου απαντήσω με ένα δικό σας ανέκδοτο. Κάποτε ήταν ένας μεγάλος βασιλιάς, που όταν ανέλαβε την βασιλεία του δεχόταν δώρα από εκπροσώπους κρατών.
Όταν πήγε ο Σέρβος, του πρόσφερε τα γνωστά δαμάσκηνα της Σερβίας.
Ο βασιλιάς όταν τα είδε, θύμωσε και διέταξε να του τα βάλουν στον κ@λο.
Ο Σέρβος πόνεσε, έκλαψε, αλλά μεγάλος βασιλιάς ήταν αυτός, σιώπησε και αποχώρησε.
Μετά τον Σέρβο σειρά είχε ο δικός σας (Σκοπιανός) εκπρόσωπος, ο οποίος προόσφερε στον βασιλιά τα γνωστά μήλα της Ρέσνας (πόλη Ρέσεν, κοντά στο Μοναστήρι).
Ο βασιλιάς θύμωσε και με το νέο δώρο και διέταξε να βάλουν τα μήλα στον κ@λο του Σκοπιανού.
Ο Σκοπιανός, προς έκπληξη όλων, αντί να δείχνει ότι πονάει, γελούσε ακατάπαυστα. Ο Βασιλιάς, παρεξενεύτηκε και τον ρώτησε:
- Καλά, ο Σέρβος που του βάλαμε τα δαμάσκηνα, πόνεσε, φώναζε και έκλαιγε. Κι εσύ γελας;
Και απάντησε ο Σκοπιανός:
- Γελάω βασιλιά μου, επειδή σκέφτομαι πως μετά από εμένα έρχεται ο Βούλγαρος και σου φέρνει κολοκύθια!!!

Έτσι κάνεις κι εσύ αγαπητέ μου, είπε ο Έλληνας διπλωματικός υπάλληλος στον Σκοπιανό πολιτικό. Ενώ έχετε τεράστιο πρόβλημα, εσύ θέλεις να φαντάζεσαι πρόβλημα στην Ελλάδα...

Ο Σκοπιανός κατέβασε το κεφάλι του και αποχώρησε από την παρέα. Ο Έλληνας του θύμισε πως είναι διαφορετικό να το παίζεις έξυπνος, από το να είσαι πραγματικά.

Παρατήρηση: Ο συγκεκριμένος Σκοπιανός σήμερα είναι υπουργός στην κυβέρνηση Γκρουέφσκι. Για να ξέρουμε ποιοί μας "πιέζουν" για το όνομα των Σκοπίων και απέναντι σε ποιούς κάποιοι δικοί μας είναι έτοιμοι να υποχωρήσουν.
Η ιστορία είναι πέρα για πέρα αληθινή. Δεν δημοσιεύουμε το όνομα του Σκοπιανού υπουργού, για να μην χάσει τη θέση του...

Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Αυτο δεν το καταλαβα.Εσενα τι σε Νοιαζει αν χασει την θεση του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απαντησε Κων/νε .
      Τι σε νοιαζει αν χασει την θεση του ;

      Διαγραφή
    2. Εμένα προσωπικά, καθόλου δεν με νοιάζει. Όμως, είναι δυνατόν να δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα σε αυτόν τον Έλληνα που έδωσε την απάντηση που έπρεπε στον Σκοπιανό πολιτικό.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]