Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ελλιμενισμός ρωσικών πλοίων στη Λεμεσό


Η ρωσική φρεγάτα «Σμέτλιφ» κατέπλευσε χθες στο λιμάνι Λεμεσού για ανεφοδιασμό και ξεκούραση του πληρώματος και σήμερα το απόγευμα απέπλευσε, μετέδωσε απόψε η τηλεόραση του ΡΙΚ. Αύριο αναμένεται να καταπλεύσει δεύτερο σκάφος του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, επίσης για ανεφοδιασμό, το οποίο θα αποπλεύσει την Τρίτη.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ εκτιμάται ότι τα ρωσικά πλοία προέρχονται από την περιοχή της Συρίας.

Πρόκειται, άραγε, για κινήσεις τακτικής και επιλεγμένες τοποθετήσεις της Μόσχας που θέλει να είναι πολύ κοντά σε οποιαδήποτε κίνηση γίνει; Ή πρόκειται για την ανάπαυλα του πολεμιστή πριν την μάχη; Κάτι παρόμοιο γίνεται στην Ρόδο, με το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ, το οποίο πραγματοποιεί ανεφοδιασμό, αλλά σχεδόν όλοι οι ναύτες και αξιωματικοί έχουν βγει στο κοσμοπολίτικο νησί των Δωδεκανήσων, για να... διασκεδάσουν.

Αυτά συμβαίνουν ενώ η Κλίντον ζητά από την Κίνα να μην παρέμβει στην υπόθεση της Συρίας και ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπάκι Μουν θα συναντηθεί την Τρίτη με τον Πούτιν στην Μόσχα. Με δεδομένο, σχεδόν, το σενάριο επίθεσης κατά του Ιράν αμέσως μετά τις αμερικανικές εκλογές (Νοέμβριο), η επίθεση στην Συρία και η πλήρης εκκαθάριση ενός σημαντικού συμμάχου του Ιράν, απαιτεί το λιγότερο 3 μήνες. Άρα, βρισκόμαστε πιθανότατα μερικές εβδομάδες (ή ημέρες;) πριν την επίθεση της Δύσης στον Άσαντ. Και σε αυτή την περίπτωση, τον πρώτο λόγο θα έχει ο Πούτιν, αφού τα συμφέροντα της Μόσχας στην περιοχή προφανώς προσβάλλονται. Όμως, ο Πούτιν δεν είναι μία προσωπικότητα που θα ανεχθεί να χάσει χωρίς να προσπαθήσει να αντισταθεί ή να... κερδίσει.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]