Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιός είναι ο ρόλος της Αλ Κάιντα στη Συρία


Η τρομοκρατική ισλαμική οργάνωση ‘Αλ Κάιντα’ δραστηριοποιείται στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και ειδικότερα στη Συρία και το Ιράκ για να δημιουργήσει ισλαμικά κράτη, όπως αυτό του Ιράν, με σκοπό να κηρύξουν πόλεμο κατά του Ισραήλ.

Τα παραπάνω αναφέρει το τουρκικό κανάλι CNN Türk επικαλούμενο δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας ‘New York Times’ που αναφέρεται στη 16μηνη εξέγερση που υποστηρίζεται από την Αλ Κάιντα, στη Συρία.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η αντιπολίτευση της Συρίας αρνείται σταθερά ότι υποστηρίζεται από την Αλ Κάιντα .

Ο χειρότερος εφιάλτης για τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι η πιθανότητα να συνδέεται η αντιπολίτευση του συριακού καθεστώτος με την Αλ Κάιντα, την οποία αντιπολίτευση υποστηρίζει η ίδια.

Για την αλήθεια αυτών των εικασιών η Αμερική έχει ενισχύσει τις δραστηριότητες των μυστικών υπηρεσιών της στην περιοχή.

Η εφημερίδα, πάντως, ‘New York Times’ αναφέρει ότι έχει δημοσιευθεί ανακοίνωση από την τρομοκρατική οργάνωση για τη ‘δημιουργία ισλαμικών κρατών σε Συρία και Ιράκ’ και επικαλείται δηλώσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης στο Κιρκούκ και συγκεκριμένα του μέλους της, Αμπού Θουχά.

Ο αναφερόμενος δήλωσε ότι στόχος της οργάνωσης είναι στράτευση όλων των μουσουλμάνων για τη δημιουργία ισλαμικών κρατών σε Ιράκ και Συρία με σκοπό να ‘κηρύξουν τον πόλεμο μαζί με το Ιράν κατά του Ισραήλ για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης’.

Επιπρόσθετα, έχει αναρτηθεί σχετικό βίντεο με τις εκκλήσεις αυτές στην ιστοσελίδα του YouTube, όπου ο Θουχά εμπρός από τις σημαίες της Αλ Κάιντα καλεί του μουσουλμάνους να προβούν σε τζιχάντ και να γίνουν μάρτυρες στο όνομα του Αλλάχ.

Το βίντεο έχει αναρτηθεί στις 19 Ιουλίου 2012 και παρουσιάζει οπαδούς της Αλ Κάιντα στα σύνορα «Bab el Hava» με την Τουρκία, όπου ανυψώσαν τη σημαία της Οργάνωσης.

Στις επιθέσεις, μάλιστα, που έγιναν στη Δαμασκό συμμετείχε και η οργάνωση «El Nusra Cephesi» που είναι της Αλ Κάιντα, η οποία συνέδραμε με την επαναστατική ομάδα ‘Liwa al Islam’ στις επιθέσεις κατά της Δαμασκού.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]