Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αφαιρούν από τα θρησκευτικά… Παναγία και Χριστό

Ούτε μία φορά δεν αναφέρεται το όνομα Θεοτόκος ή Παναγία ή Μητέρα του Θεού στα νέα προγράμματα σπουδών για τα Θρησκευτικά στο Γυμνάσιο.

Οι «σύγχρονοι» Θεολόγοι που τα συνέταξαν θεωρούν προφανώς αρκετή την αναφορά στο πρόσωπο της Θεοτόκου στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού σχολείου, όπου μεταξύ άλλων εξετάζουν τη θεματική ενότητα «Η Παναγία στο Κοράνι» (Δ΄ τάξη Δημοτικού).

Και στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών που το Υπουργείο ετοιμάζεται να εφαρμόσει από την επόμενη σχολική χρονιά η Θεοτόκος απουσιάζει!

Μέχρι σήμερα η Καινή Διαθήκη διδάσκεται στους μαθητές της Β΄ τάξης του Γυμνασίου.

Ξεκινώντας από τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και φτάνοντας μέχρι την Ανάληψη του Κυρίου μελετώνται όλα τα σημαντικά γεγονότα της Θείας Οικονομίας, η διδασκαλία, οι παραβολές και τα θαύματα του Χριστού με τη χρήση μεταφρασμένων περικοπών της Καινής Διαθήκης…

Το θρησκευτικό μάθημα στην τάξη αυτή δεν είναι μόνο εύληπτο για τους μαθητές αλλά και ουσιαστικό για την θεολογική τους συγκρότηση.

Με το νέο πρόγραμμα σπουδών η σε βάθος μελέτη της Καινής Διαθήκης παύει πλέον να υπάρχει. Διατηρείται μόνο μια μικρή αναφορά σε λίγα θαύματα και διδασκαλίες του Χριστού σε μια ενότητα για την οποία αφιερώνονται μόλις τέσσερα δίωρα.

Στην ίδια αυτή ενότητα εξετάζεται και «Ο Ιησούς Χριστός στο Κοράνι και στη λογοτεχνία του Ισλάμ», ενώ στις δραστηριότητες προτείνεται η επεξεργασία των απόψεων «ενός Εβραίου (π.χ. Μπούμπερ), ενός Ινδουϊστή (π.χ. Γκάντι) και ενός αγνωστικιστή (π.χ. Μαρσέλ Μαρσώ) για τον Ιησού».

Μάλλον κάποιους θα τους συνέφερε να αφανιστεί από το λεξιλόγιο της νέας γενιάς ο όρος «θρησκεία»…


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. • Τι κάνετε στα παιδιά μας ρε πολυπολιτισμικοί παγκοσμιοποιημένοι προδότες; Πάρτε μια γεύση από τα σχολικά βιβλία....
    http://koukfamily.blogspot.gr/2012/07/blog-post_7288.html

    • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Α - ΠΑΙΔΕΙΑΣ: ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ!
    http://newworldorder-wakeup.blogspot.gr/2012/07/blog-post_693.html

    • Θρησκευτικά - Ορθόδοξη Παιδεία ή Πανθρησκειακή προπαγάνδα; ΟΜΙΛΙΕΣ ΑΠΟ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ, 19-5-2012
    http://klassikoperiptosi.blogspot.gr/2012/05/blog-post_8096.html

    Και αυτά μόνο για τα βιβλία θρησκευτικών.
    Θέλετε κι άλλα,

    • ΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ...
    http://anti-ntp.blogspot.com/2012/07/blog-post_3553.html

    • Βιβλία της ιστορίας χωρίς τις ελληνικές αποικίες! –
    http://gianniotis.blogspot.gr/2012/07/blog-post_7126.html

    • ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΦΩΝΗΕΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ! ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ Β.ΠΟΛΥΔΩΡΑ
    http://attikanea.blogspot.gr/2012/07/blog-post_4782.html

    ……

    Μέχρι να οργανωθούμε για να ανατρέψουμε αυτό το άθλιο σκηνικό προδοσίας,

    α)γινόμαστε φρουροί του τι μαθαίνουν τα παιδιά στα σχολεία, οργανωνόμαστε και διαμαρτυρόμαστε, ως επιτροπές γονέων, αναλαμβάνουμε οι ίδιοι αν δεν υπάρχει άλλη λύση να διαπαιδαγωγήσουμε και όχι εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας σαν να είναι ζώα σε τσίρκο.

    β)Νέα ''κρυφά'' σχολειά, ανά γειτονιά ή ενορία.
    Στον παρακάτω σύνδεσμο, υπάρχουν τα παλιά αναγνωστικά, αν δεν τα έχουμε φυλάξει
    http://koukfamily.blogspot.com/2010/02/blog-post_21.html

    γ)Ἀντιδράστε στὴν μεθοδευμένη καταστροφὴ τῆς γλώσσης μας καὶ στὸν εὐτελισμὸ τῆς Παιδείας μας!
    Ἐνημερωθῆτε σχετικῶς καὶ ὑπογράψτε στὴν διεύθυνσι http://www.gopetition.com/online/26865.html

    Τι θα έκαναν αν οι γονείς, οργανωμένα και μαζικά (δεν θα πω καθολικά, γιατί έχουμε και τους θολοκουλτουριάρηδες που όλα τα βρίσκουν καλά και ωραία), μπροστά σε αυτή την καθολική αλλοίωση της Ελληνικής Παιδείας, τον Σεπτέμβριο, δεν έστελναν τα παιδιά σχολείο; Καταγγέλοντας βοερά βέβαια και το λόγο, αυτής της ενέργειας. Καταγγέλοντας εντός και εκτός Ελλάδος την μεθοδευμένη αποδόμηση της γλώσσας μας, της ιστορίας μας, του πολιτισμού μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]