Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τσίπρας: Χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι και απολύτως αποτυχημένοι οι τροϊκανοί


Επίκαιρη ερώτηση για τα νέα μέτρα που σχεδιάζονται μετά την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα κατέθεσε στην Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει μειωτικούς χαρακτηρισμούς για τα στελέχη της τρόικας λέγοντας ότι είναι «χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι και απολύτως αποτυχημένοι σε όλες τις προβλέψεις τους» που «επιμένουν στην καταστρεπτική μνημονιακή πολιτική και ζητούν επιτάχυνση του Μνημονίου».

Με αυτό τον τρόπο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δίνει τον τόνο για την μάχη που θα ξεκινήσει στη Βουλή με αφορμή τις απαιτήσεις της τρόικας για τη λήψη νέων μέτρων. Στην επίκαιρη ερώτησή του προς τον Πρωθυπουργό ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι «η επιστροφή της Τρόικα στην Αθήνα συνοδεύεται από νέες απαιτήσεις και νέους εκβιασμούς για λήψη επώδυνων μέτρων. Με τις ιδεολογικές εμμονές, οι εκπρόσωποι της Τρόικα, συνεχίζουν το ίδιο καταστροφικό «μονόδρομο» που έχει φέρει ένα βήμα πριν το κοινωνικό κραχ, όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά όλες τις χώρες του Νότου» και συμπληρώνει «η συνταγή τους, ακραία λιτότητα και εσωτερική υποτίμηση, οδηγεί σε μεγαλύτερη ύφεση, σε ποιο μεγάλα ποσοστά ανεργίας και φτώχειας».

Τα βέλη του κ. Τσίπρα στρέφονται και προς τους κκ Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη και στην ερώτησή του επισημαίνει ότι «σε αυτή την αντίληψη κινείται και η τρικομματική κυβέρνηση της χώρας, αφού αναγνωρίζει ως ιδιοκτησία της το Μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς του νόμους και σκοπεύει να προχωρήσει στην υλοποίηση τους και με το παραπάνω» για αυτό ρωτά τον πρωθυπουργό:

«Έχει συμφωνήσει σε νέες επώδυνες οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, επιδόματα και το ετήσιο πλαφόν 1500 ευρώ στις ιατροφαρμακευτική περίθαλψη; Μετά την ομολογία του κ. Ρουμελιώτη ότι το ΔΝΤ γνώριζε από την αρχή ότι το πρόγραμμα θα αποτύχει παταγωδώς εξακολουθεί να επιμένει στην πιστή εφαρμογή του εκ μέρους της χώρας; Γιατί δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλία σε συνεργασία με τις ηγεσίες των χωρών του ευρωπαικού Νότου, για μια έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, όπου θα τεθούν επί τάπητος όλα τα μεγάλα προβλήματα που αφορούν στην Ε.Ε;».


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]