Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συρία: Η Τουρκία έχει σοβαρό πρόβλημα. Θα επέμβει;


Σκέφτηκε κανείς τι θα συμβεί στο εσωτερικό της Τουρκίας αν ξεκινήσουν εκτεταμένες εμφύλιες συρράξεις σε Συρία και Ιράν;
Πόσο τελικά εξυπηρετεί την Τουρκία η απόφαση περί εσωτερικών συρράξεων (εμφυλίου) στο θέμα της Συρίας;
Πόσο ασφαλές θα ήταν αυτό για την Τουρκία που σαφώς αμφιταλαντεύεται ακόμη και σήμερα μεταξύ Ανατολής και Δύσης, ενώ μοιάζει σε κλοιό, έχοντας ανοιχτό όσο ποτέ το θέμα των Κούρδων, πολλούς από τους πρώην επικεφαλείς των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στη φυλακή, αλλά και κάποιους οικονομικούς δείκτες να δείχνουν «φούσκες»;

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν δίστασε στις αρχές Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους - εδώ - σε συνέντευξή του να προειδοποιήσει ότι ένας εμφύλιος στη Συρία θα αποτελέσει άμεσο κίνδυνο για τη χώρα του.

«Η κατάσταση που εξελίσσεται στη Συρία οδηγεί σε εμφύλιο πόλεμο, σε φυλετικό πόλεμο, πόλεμο των θρησκειών και πόλεμο κοινοτήτων. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Η Τουρκία πρέπει να διαδραματίσει έναν ρόλο. Ένας εμφύλιος πόλεμος που θα μπορούσε να λάβει χώρα στη Συρία θα μας έφερνε σε πολύ δύσκολη θέση... και θα αποτελούσε απειλή για μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε η Τουρκία βρίσκεται σε διπλωματικό τουλάχιστον αδιέξοδο. Ο νεο-οθωμανισμός και οι υποσχέσεις περί ..."μηδενικών προβλημάτων" πήγαν όπως όλα δείχνουν περίπατο.

Μέσα σε όλα, ένα σημερινό άρθρο/ανάλυση τoυ REUTERS που αναδημοσιεύουν τα τουρκικά μέσα - αυτά εδώ για εμάς δεν έχουν σημασία - συγκρίνει την εξωτερική πολιτική των Τούρκων την τελευταία διετία-τριετία, κοινώς με ένα "σκυλί που γαβγίζει μα δεν δαγκώνει" και το κυριότερο... το τεκμηριώνει!

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]