Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κρίσιμες ημέρες, αλλά ημείς άδωμεν…

Μέρος τρίτο στην πράξη «τρόικα εναντίων κυβέρνησης» η σημερινή ημέρα και αφού προηγήθηκε ο τραγέλαφος της βουλής και των προγραμματικών δηλώσεων όπου τελικά ήταν προεκλογικές δηλώσεις. Με μια διαφορά: δεν ακούστηκε από κυβερνητικά χείλη η λέξη επαναδιαπραγμάτευση και παράλληλα περίσσευσε ο λαϊκισμός και η υποκρισία από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όλα καλά λοιπόν και βοηθούντος του μήνα του μέλιτος που έχει παραχωρηθεί στην κυβέρνηση (εκπνέει όμως) αλλά και του αφόρητου καύσωνα, κυριαρχεί μια υπόκωφη ηρεμία στην κοινωνία.

Για τα δούμε λοιπόν:

Σήμερα στις Βρυξέλλες επιβεβαιώνεται αυτό που διαπιστώθηκε σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, τις προηγούμενες ημέρες και αφορά την αμετακίνητη στάση των τροικανών. Οι οποίοι, ψυχροί και αμείλικτοι αρνούνται οποιαδήποτε παραχώρηση επιμένοντας στο να φέρουμε το πρόγραμμα εντός τροχιάς και μετά βλέπουμε… Το πώς επιβεβαιώνεται θα το μάθουμε σύντομα…

Στη βουλή, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν με σοβαρότητα. Με ευθύνη όλων, κυρίως όμως του ΣΥΡΙΖΑ που λειτούργησε ως τρομοκράτης της όποιας σκέψης να γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα. Το είπε ξεκάθαρα ο κ. Τσίπρας «μην τολμήσετε να αγοράσετε αυτά που παραχωρούνται από τις αποκρατικοποιήσεις, γιατί θα χάσετε τα λεφτά σας, αφού εμείς δεν θα αναγνωρίσουμε τίποτε». Για να λάβει φυσικά αποστομωτική απάντηση από τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, ο οποίος τόνισε στην δευτερολογία του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τρομοκρατεί όσους θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. «Αβανταδόροι του λόμπι της δραχμής έχετε γίνει κύριε Τσίπρα», τόνισε και πρόσθεσε: «Πείτε κύριε Τσίπρα στον κύριο Φωτόπουλο που επάξια εκπροσωπείτε ”Και αποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια που χάνεις».

Κατά τα άλλα, κανείς δεν … φτιάχτηκε από τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών κατά την διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων στην Βουλή. Οι κορώνες και οι λαϊκισμοί ήταν για το θεαθήναι και οι κόντρες προκατασκευασμένες. Αφού επί της ουσίας όλοι έχουν βρεί τον ρόλο τους και απλώς περιμένουν να δουν πόσο θα αντέξει η μεταξύ τους άτυπη συμφωνία ηια τη νέα μεταπολίτευση.

Δυστυχώς, όμως, επιβεβαιώθηκε η ατολμία της κυβέρνησης να τα αλλάξει όλα (συγχωρήστε μας για τις θύμισες που προκαλεί το… σύνθημα), αφού επιμένει να λειτουργεί ως… νοικοκύρης, τη στιγμή που καλείται να διαχειριστεί ένα χρεοκοπημένο νοικοκυριό, το οποίο δεν έχει ανάγκη από χρηστή διαχείριση αλλά από μικρές επαναστάσεις.

Ελπίζουμε τις επόμενες εβδομάδες να γίνει το θαύμα, γιατί τα λεφτά φτάνουν ως τον Αύγουστο ενώ η επόμενη δόση της βοήθειας θα δοθεί –αν δοθεί- αρχές Σεπτεμβρίου. Και αν οι κάποιες λίγες ημέρες που λείπουν είναι εύκολο να καλυφθούν, δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε τι θα γίνει αν οι εταίροι μας επιμένουν στην τωρινή τους διάθεση που είναι να συναρτούν την εκταμίευση της επόμενης δόσης με την πρόοδο του προγράμματος.

Ενός προγράμματος που ενώ κάποιοι επιμένουν ότι πρέπει να το ξαναδούμε, αυτό βρίσκεται μήνες τώρα εκτός στόχων.

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Το μὶσος κατα του Εθνικου νομισματος , αρα ανεξαρτησιας, και η τυφλη υποταγη στο κωλοχαρτο της ΕΕ , τα λεει ΟΛΑ .
    Οσοι δεν το εχουν δει ακομη , ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ .
    Ο τσιπρας ειναι η οχια και ο σαμαρας ο σκορπιος .
    Διαλεχτε το δηλητηριο σας .
    Αυτο εβγαλαν οι καλπες των αποικιοκρατων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άφού ακόμη δεν αντιδρά ο πολλάκις παραπλανηθείς Λαός, να μη περιμένουμε τίποτα....
    Σχεδόν όλα τα υπάρχοντα σήμερα κόμματα είναι τμήματα του ιδίου παιγνίου, από την Σκύλλα στη Χάρυβδη....
    Τι το χειρότερο θα πάθουμε δηλαδή από την κατάσταση που είμαστε σήμερα και νομοτελειακά θα πάμε αν κάτι δεν αλάξει....
    Μόνο εμείς ο Λαός, ενωμένοι όλοι μαζί μπορούμε να αλάξουμε κάτι.....από τους κυβερνήτες ...μας...ξεχάστε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]