Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αμερικανικό πολεμικό πλοίο άνοιξε πυρ κατά ύποπτου σκάφους στον Κόλπο


Η ομάδα ασφαλείας που επιβαίνει σε ένα αμερικανικό πλοίου ανεφοδιασμού άνοιξε πυρ σήμερα κατά ενός μηχανοκίνητου σκάφους ανοικτά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όταν αυτό αγνόησε τα προειδοποιητικά σήματα, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό από την πλευρά του Αμερικανικού 5ου Στόλου, που επιχειρεί στα ύδατα του Κόλπου, εάν υπήρξαν θύματα, ή τραυματισμοί, όμως αμερικανικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι υπήρξε ένας νεκρός και τρεις τραυματίες από την πλευρά του μηχανοκίνητου σκάφους, το οποίο αμέσως μετά απομακρύνθηκε με ταχύτητα.

Οι φρουροί ασφαλείας του δεξαμενόπλοιου ανεφοδιασμού USNS Rappahannock άνοιξαν πυρ με βαρύ πολυβόλο εναντίον πολιτικού σκάφους «αφότου αυτό αγνόησε τις προειδοποιήσεις του και συνέχιζε να προσεγγίζει με μεγάλη ταχύτητα» το αμερικανικό πλοίο, τονίζει στην ανακοίνωσή του ο 5ος Στόλος.

Το επεισόδιο συνέβη κοντά στο Τζέμπελ Άλι, μία πόλη στα ΗΑΕ μεταξύ του Αμπού Ντάμπι και του Ντουμπάι.

Ο αμερικανικός στόλος έχει ενισχύσει την παρουσία του κατά τους τελευταίους μήνες στον Κόλπο, προκειμένου να αντιμετωπίσει μία πιθανή κρίση με το Ιράν, του οποίου οι Φρουροί της Επανάστασης διαθέτουν μία εντυπωσιακή δύναμη από μικρά, ευέλικτα και ταχύτατα, σκάφη που διαθέτουν εκτοξευτήρες πυραύλων.

Το Πεντάγωνο έχει διατάξει να διεξαχθεί έρευνα για τη φύση και τις συνθήκες του επεισοδίου.

Ένας νεκρός από τα αμερικανικά πυρά

Τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε αμερικανικό πλοίο ανεφοδιασμού άνοιξε πυρ σήμερα κατά ενός μηχανοκίνητου σκάφους ανοικτά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αφότου αυτό αγνόησε τα προειδοποιητικά σήματα, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, από τα πυρά υπήρξαν και τραυματίες, ο αριθμός των οποίων όμως δεν προσδιορίστηκε.

Σύμφωνα με Πολεμικό Ναυτικό το μικρό πλοίο αγνόησε τις προειδοποιήσεις των Αμερικανών και προσέγγισε το αμερικανικό πλοίο.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]