Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γερμανικό ινστιτούτο προτείνει χρεοκοπία της Ελλαδας εκτός ευρώ γιατί συμφέρει οικονομικά!

Ακριβότερη θα είναι για τη Γερμανία η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, σε περίπτωση χρεοκοπίας, εκτιμά το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών Ifo του Μονάχου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Frankfurter Neue Presse», το διακεκριμένο γερμανικό ινστιτούτο υπολογίζει στα 89 δισ. ευρώ τις απώλειες της Γερμανίας σε περίπτωση που η Ελλάδα κηρύξει στάση πληρωμών εντός Ευρωζώνης και στα 82 δισεκατομμύρια σε περίπτωση που η χώρα χρεοκοπήσει και τεθεί έκτος ευρώ.

Σε αυτά τα ποσά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα χρήματα που έχουν ήδη καταβληθεί από τα δύο πακέτα στήριξης, η αγορά ελληνικών ομολόγων από τις κεντρικές τράπεζες των χωρών της Ευρωζώνης, οι απαιτήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος επί των ελληνικών τραπεζών, αλλά όχι οι απώλειες των γερμανικών τραπεζών, των ασφαλιστικών εταιρειών και άλλων ιδιωτών πιστωτών.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Σιγά τα αυγά, σε λίγο δεν θα υπάρχει ΟΝΕ ίσως και ούτε ΕΕ.
    Πιστεύουμε ακράδαντα τα ανακοινωθέντα του....Ινστιτούτου...
    Πριν φύγουν επιτροχάδην ...άλλοι.....
    Αντε άμεσα να το εφαρμόσουμε........
    Μήπως και έτσι σωθούμε δηλαδή γατί άλλη λύση εδώ που φθάσαμε δεν βλέπω.
    Ελπίζω να βρέθηκε κάποιος εχέφρων και ήδη να έχει τυπωθεί Εθνικό νόμισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]