Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αγγλοτραφείς ισλαμιστές στις ένοπλες ομάδες κατά του Άσαντ στη Συρία


RT News
31 Ιουλίου 2012
Απόδοση: Aς Μιλήσουμε Επιτέλους



Ο φωτορεπόρτερ Jeroen Oerlemans (φωτό), τον οποίο κρατούσε όμηρο για μια εβδομάδα μια ομάδα ένοπλων ανταρτών, δήλωσε αμέσως μετά την απελευθέρωσή του ότι εξτρεμιστές μουσουλμάνοι "με βρετανική προφορά" έχουν καταταγεί στις άτακτες στρατιωτικές δυνάμεις μισθοφόρων που επιδιώκουν να ανατρέψουν τον Bashar al-Assad. To Yπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας έχει αρχίσει εισαγγελική έρευνα για το θέμα.

Ο Oerlemans, γνωστός Ολλανδός φωτορεπόρτερ, και ο Βρετανός συνάδελφός του John Cantile, συνελήφθησαν από ομάδα ανταρτών καθώς επιχειρούσαν να περάσουν τα τουρκοσυριακά σύνορα την περασμένη εβδομάδα. Οι αντάρτες τους έδεσαν τα μάτια αμέσως, αλλά οι δημοσιογράφοι εκτιμούν ότι την ομάδα θα πρέπει να αποτελούσαν 30-100 μισθοφόροι αντάρτες.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα NRC Handelsblatt, ο Oerlemans αποκάλυψε ότι ένας από τους Αφρικανούς τζιχαντιστές της ομάδας σοκαρίστηκε μόλις τους αντίκρυσε και άρχισε να φωνάζει: "Δημοσιογράφοι είναι! Αν τους αφήσουμε, θα μάθουν πως σχεδιάζουμε διεθνή τζιχάντ εδώ πέρα"!

Ο Ολλανδός φωτορεπόρτερ τόνισε ότι κανένας από τους αντάρτες δεν ήταν Σύριος:
"Όταν ρωτήσαμε κάποιους από αυτούς αν είναι Σύριοι, μας είπαν ότι προέρχονταν από χώρες όπως το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και η Τσετσενία, και επικεφαλής της ομάδας τους ήταν ένας κάποιος εμίρης, χωρίς να μας πουν το όνομά του".

Περίπου το 40% αυτών των ένοπλων γνώριζε Αγγλικά. Κάποιοι μάλιστα μιλούσαν τη γλώσσα άπταιστα, με βρετανική προφορά του λεκτικού ιδιώματος του Birmingham και κάποιοι άλλοι του Λονδίνου (διάλεκτο Cockney).

Oι δύο φωτορεπόρτερ υποψιάστηκαν ότι θα τους ζητούσαν λύτρα για την απελευθέρωσή τους και δοκίμασαν να δραπετεύσουν. Η προσπάθειά τους, ωστόσο, ήταν άκαρπη. Οι ένοπλοι πυροβόλησαν τον Oerlemans δύο φορές στο πόδι και τραυμάτισαν τον Cantile στο μπράτσο. Ο τελευταίος δεν έχει ακόμη μιλήσει σε κανένα μέσο ενημέρωσης για την εμπειρία του.

Η ταλαιπωρία των δύο φωτορεπόρτερ πήρε τέλος όταν ειδοποιήθηκε ο Ελεύθερος "Συριακός" Στρατός, η κυρίως δύναμη που μάχεται εναντίον του καθεστώτος του Assad, και μετά από συνεννόηση με τους αντάρτες συμμάχους του, απαίτησε την παράδοση των δύο Ευρωπαίων στον στρατό των αντικαθεστωτικών.

"Μας γυρνούσαν από δω κι από κει, όπως κάνουν οι εγκληματικές συμμορίες", δήλωσε ο Oerlemans, "και πυροβολούσαν στον αέρα ξανά και ξανά καθώς φεύγαμε από εκεί που μας κρατούσαν".

Τελικά, ο Ελεύθερος "Συριακός" Στρατός άφησε τους δύο άνδρες ελεύθερους και σήμερα βρίσκονται στην Τουρκία, από όπου θα αναχωρήσει ο καθένας για τη χώρα του μιά από τις επόμενες μέρες.

Εάν επιβεβαιωθούν τα όσα αποκάλυψε ο Oerlemans, τότε θα προστεθούν ως πειστήριο στη λίστα με άλλα δημοσιεύματα, τα οποία επίσης επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι η Συρία έχει γίνει πόλος έλξης εξτρεμιστών ισλαμιστών, οι οποίοι βρίσκονται μέσα στη χώρα είτε ως μισθοφόροι είτε λόγω "ιδεολογίας".

"Μάθαμε επίσης ότι μόλις ανατραπεί o Assad, αυτοί οι ένοπλοι σκοπεύουν να επιβάλουν στη Συρία τη σαρία, τον ισλαμικό νόμο", υπογράμμισε ο Oerlemans.


Διαβάστε επίσης:



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Καθώς η Αραβική άνοιξη … έχει γίνει ένα κακόγουστο αστείο ! ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ . HEIL GAP
    http://attikanea.blogspot.gr/2012/07/blog-post_5635.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]