Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι επιδιώξεις της συγκυβέρνησης και οι «κουτόφραγκοι»…

Απίστευτα προβλέψιμη η παρούσα συγκυβέρνηση. Την έχουν πάρει χαμπάρι τόσο οι «κουτόφραγκοι» στους οποίους παριστάνει την υποτελή και υπάκουη όσο και οι «ραγιάδες» τους οποίους εξαθλιώνει.

Βασικός στόχος της παρούσας συγκυβέρνησης (όπως και κάθε ανθρώπου ή ομάδας ανθρώπων που καταλαμβάνουν την εξουσία, είτε αυτός είναι ο Καντάφι, ο Μουμπάρακ, ο Άσαντ κ.λ.π., είτε μια…. δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση) είναι ένας και μοναδικός. Να παραμείνουν όσο το δυνατόν πιο πολύ χρόνο στην εξουσία και να απολαύσουν τη νομή της. Τα υπόλοιπα περί εθνικής ευθύνης, τα περί δύσκολου αγώνα που δίνουν κ.λ.π. είναι αέρας κοπανιστός και απευθύνονται σε αφελείς υπηκόους. Αν δεν θέλουν, κάλλιστα μπορούν να πάνε στα σπίτια τους. Κανείς δεν τους έχει εκεί με το ζόρι. Αλλά είπαμε η εξουσία είναι γλυκιά.

Η σκέψη λοιπόν της παρούσας συγκυβέρνησης είναι απλοϊκή.

Παριστάνει τον καλό και υπάκουο μαθητή, ότι δήθεν θα λάβει όλα τα μέτρα των 11,5 δις ευρώ για τα έτη 2013-2014 (τα οποία αν τολμήσει να λάβει στην πραγματικότητα θα φύγει νύχτα), με τον μοναδικό στόχο να επιτύχει να αποσπάσει από τους “κουτόφραγκους” διετή παράταση της εφαρμογής του σκληρού προγράμματος προσαρμογής. Αυτή είναι η βασική της επιδίωξη.

Γιατί θέλει να επιτύχει την διετή παράταση; 1) για να παρουσιάσει στους ιθαγενείς ως επιτυχία της, την υποσχεθείσα προεκλογικά επαναδιαπραγμάτευση, 2) για να πέσουν τα μέτρα πιο μαλακά στους πολίτες σε βάθος τετραετίας και επομένως να εξασφαλίσει την προσωρινή ανοχή της κοινωνίας και 3) γιατί έτσι θα μπορεί, με την απειλή ότι θα κινδυνεύσει το πρόγραμμα (αν γίνουν ενωρίτερα εκλογές ή ανατραπεί η συγκυβέρνηση), να επιδιώξει να εξαπατήσει πολιτικά τους εξαθλιωμένους «ραγιάδες» ώστε να καταφέρει να παραμείνει στην εξουσία μέχρι το τέλος της τετραετίας!!!! και ό,τι ήθελε προκύψει στα ευρωπαϊκά πράγματα στην πορεία. Είπαμε βασικός στόχος κάθε εξουσιαστή είναι η μακροημέρευση στην εξουσία.

Αυτό όμως θα έχει ως συνέπεια, το απόλυτα υπεύθυνο πολιτικό σύστημα να συνεχίσει το ίδιο αλώβητο (με τα πολιτικά του τζάκια, τους κουμπάρους, τα γυμναστήρια στη Βουλή, τα προνόμιά του, τη διαπλοκή του, τα κρατικοδίαιτα παράσιτά του και την εκλογική του πελατεία), να επιβιώνει σε βάρος ενός λαού που το ίδιο εξαθλίωσε.

Φιλόδοξο και απλοϊκό στη σύλληψή του σχέδιο.

Έτσι τουλάχιστον το οραματίζονται, αλλά τώρα πλέον έχουν γνώση και οι διάφοροι «φύλακες».



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]