Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Μέρκελ χάνει τον άνθρωπό της


Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Εκτός εαυτού είναι το Βερολίνο με την ολοκλήρωση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών καθαίρεσης του προέδρου της Δημοκρατίας της Ρουμανίας Τραϊάν Μπασέσκου. Παρόλο που η απόφαση του ρουμανικού κοινοβουλίου θα ισχύσει μόνο αν ο κυρίαρχος λαός την εγκρίνει σε ειδικό δημοψήφισμα για το θέμα αυτό που θα λάβει χώρα στις 29 Ιουλίου, οι Γερμανοί απειλούν ήδη θεούς και δαίμονες. Κορυφαία στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης, αλλά και η ίδια η Γερμανίδα καγκελάριος απειλούν ευθέως με μπλοκάρισμα των διαδικασιών περαιτέρω ενσωμάτωσης της Ρουμανίας στην ολοκλήρωση της ΕΕ, αν οι Ρουμάνοι υπερψηφίσουν την καθαίρεση του Μπασέσκου!

Οι Γερμανοί απειλούν τους Ρουμάνους πρωτίστως με τη μη ένταξη της Ρουμανίας στη συνθήκη Σένγκεν, η οποία θα επέτρεπε στον ρουμανικό πληθυσμό την ελεύθερη, χωρίς ελέγχους, κίνηση σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

Η Ανγκελα Μέρκελ υποστήριξε τη Δευτέρα ακόμη και την επιβολή... κυρώσεων (!) εκ μέρους της ΕΕ κατά της Ρουμανίας, όπως προκύπτει από δηλώσεις του εκπροσώπου της, Στέφεν Ζάιμπερτ, μετά από τηλεφωνική συνομιλία της Γερμανίδας καγκελαρίου με τον έκπτωτο Ρουμάνο πρόεδρο.

Είχε προηγηθεί το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε με δηλητηριώδεις δηλώσεις: «Σοβαρές παραβιάσεις του γράμματος και του πνεύματος της ευρωπαϊκής κοινότητας αξιών θα προκαλούσαν ερωτήματα ως προς την καταλληλότητα της Ρουμανίας να κάνει τα τελευταία βήματα προς την πλήρη ολοκλήρωσή της με την Ευρωπαϊκή Ενωση» τόνισε απειλητικά. «Η γερμανική κυβέρνηση δεν θα αδιαφορήσει για πολιτικές εξελίξεις όπως αυτές στη Ρουμανία» πρόσθεσε.

Με γερμανική παρότρυνση, το Συμβούλιο της Ευρώπης αποφάσισε να συστήσει αμέσως μια επιτροπή, η οποία θα ερευνήσει τις διαδικασίες καθαίρεσης του τέως προέδρου Μπασέσκου.

Ο Γερμανός πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, αν και σοσιαλδημοκράτης ο ίδιος, όπως και ο Ρουμάνος πρωθυπουργός Βίκτορ Πόντα, άφησε με δηλώσεις του ανοιχτό το ενδεχόμενο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρουμανίας. «Αν κάποια έρευνα δείξει ασυμβατότητες με τα ευρωπαϊκά στάνταρ δικαίου, τότε θα προχωρήσουμε, όπως είμαστε υποχρεωμένοι, ανεξαρτήτως του πώς ονομάζεται ο αρχηγός της κυβέρνησης» υπογράμμισε.

Οσο για τον γερμανικό Τύπο, αυτός κυριολεκτικά αποχαλινώθηκε, όπως βεβαίως θα περίμενε κανείς.

«Μπροστά στα μάτια του κόσμου συρρικνώνεται στη Ρουμανία το κράτος δικαίου. Η χώρα ζει ένα πραξικόπημα μαφιόζικων (!) δυνάμεων. Δεν είναι κάποιοι συνταγματάρχες που κάνουν το πραξικόπημα, είναι η ίδια η κυβέρνηση» είναι π.χ. οι τίτλοι σχετικής ανάλυσης στο κυριακάτικο φύλλο της δεξιάς γερμανικής εφημερίδας «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε». Ιδια κατάσταση και τη Δευτέρα. Τεράστιο πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο στην εφημερίδα αυτή με τον χαρακτηριστικό τίτλο, αναφερόμενο στη ρουμανική κυβέρνηση... «Ετσι μιλούν οι πραξικοπηματίες»!

Ευνόητη είναι η απορία γιατί οι Γερμανοί κόπτονται τόσο πολύ για την αντικατάσταση ενός προέδρου της Ρουμανίας από την κυβέρνηση και το κοινοβούλιο της χώρας - μια απόφαση μάλιστα που πρέπει να εγκριθεί σε δημοψήφισμα από τον λαό της χώρας για να ισχύσει.

Η προφανής απάντηση είναι ότι ο Μπασέσκου είναι άνθρωπος που υπηρετεί πιστά τις γερμανικές υποδείξεις, άρα και τα γερμανικά συμφέροντα. Στη σημερινή Ευρώπη αφθονούν βεβαίως οι πειθήνιοι στο Βερολίνο πολιτικοί, οι οποίοι πολλαπλασιάζονται σαν τα μανιτάρια μετά τη βροχή, όπως δείχνει και η εμπειρία των Ελλήνων προσφάτως.

Το πρόβλημα του Βερολίνου δεν είναι ότι δεν θα βρει γερμανόδουλους Ρουμάνους πολιτικούς να συνεχίσουν το έργο του Μπασέσκου. Τη γερμανική κυβέρνηση την ενοχλεί όμως ο συμβολισμός της καθαίρεσης του Ρουμάνου προέδρου, ο οποίος είναι αυτός που έβαλε τη χώρα σε καθεστώς Μνημονίου της ΕΕ και του ΔΝΤ, εξουθενώνοντας οικονομικά τον ήδη σε άθλια κατάσταση ρουμανικό πληθυσμό. Αν κάθε πολιτικός που βάζει τη χώρα του σε καθεστώς Μνημονίου ανατρέπεται ή καθαιρείται, οι οιωνοί για τη συνέχιση αυτής της πολιτικής του Τέταρτου Ράιχ είναι πολύ κακοί...

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ - Θα κατασπαράξουν τον Μπασέσκου

ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ είναι οι πιθανότητες να επιβιώσει ο Ρουμάνος πρόεδρος Τραϊάν Μπασέσκου του δημοψηφίσματος που θα γίνει στις 29 Ιουλίου για να αποφανθεί ο λαός αν επικυρώνει ή όχι την καθαίρεσή του. Τα μέτρα εξοντωτικής λιτότητας που επέβαλε έχουν ξεσηκώσει τους Ρουμάνους εναντίον του. Ο λαός έχει ανατρέψει... τέσσερις (!) κυβερνήσεις - όργανα του Μπασέσκου, αλλά ο ίδιος την είχε γλιτώσει μέχρι τώρα. Αυτή τη φορά όμως οι ψηφοφόροι φαίνονται αποφασισμένοι να τον «κατασπαράξουν» με την ψήφο τους. Πολιτικά θεωρείται αδύνατον να συγκεντρώσει το «Οχι» το 50% συν μία ψήφο όσων προσέλθουν στις κάλπες. Παράλληλα, η κυβέρνηση ελέγχει όλους τους αρμούς εξουσίας, ώστε να είναι πολύ δύσκολη η νοθεία.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Ὰντε και στα δικὰ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα δικα μας ειναι παλαια ξυνα σταφυλια .

      Διαγραφή
    2. Δεν ὲχεις ὰδικο,τελικὰ.Αλλὰ,ἂν κὰποια στιγμὴ ξεφὺγει ο Ὲλληνας,θα κὰνει πολὺ ὰγριο πὰρτυ μὲχρι να ξαναηρεμὴσει.Ὲχουμε,ὰλλωστε,προ πολλοὺ χὰσει το μὲτρο,και θα βγοὺν πολλὰ απωθημὲνα ὼσπου να επαναρυθμιστοὺμε.

      Διαγραφή
    3. Πὰντως,η Ε.Ε διαρὲει ὸτι δεν θα διστὰσει ακὸμη και να αποβὰλλει την Ρουμανὶα ἂν δεν τηρὴσει τα Ευρωπαικὰ στανταρ ως κρὰτος δικαὶου...δηλαδὴ την εφαρμογὴ των Μνημονὶων της αποικιοποιὴσεως.
      Προφανὼς το παιχνὶδι εὶναι πολὺ πιὸ χοντρὸ απὸ μὶα απλη κερδοσκοπὶα,ὲστω παγκοσμὶων διαστὰσεων,εδὼ πρὸκειται για εγκαθὶδρυση οργουελλικὴς δικτατορὶας.Ὶσως ὸμως παρατραβὼντας το σκοινὶ,να κρεμαστεὶ στο τὲλος και η ὶδια η ευρωχοὺντα,να ξεμπερδεὺουμε.

      Διαγραφή
    4. Δικαια πιστευης οτι το "παιγνιδι" δεν εχει καμμια σχεση με την οικονομια .
      Εχουν τα μηχανακια τους και εχουν οσο θελουν και ακομη περισσοτερα .
      Τα Εθνη-κρατη πολεμουν .
      Αν πιστεψουμε προς στιγμη , αυτα που λενε για την χρεοκοπια , θα πολεμαμε φαντασματα και σκιες και θα νικαμε αεριδες !

      Οπως ακριβως συμβαινει στην Πατριδα .

      Θα ξεμπερδεψουμε με την ευρωχουντα , τους προλαβαν τα γεγονοτα .
      Δεν μπορεσε ο ΓΑΠ να προχωρηση το σχεδιο διαλυσεως της Πατριδος , παρα την 100% υποστηριξη και αμεριστη βοηθεια της ...αντιπολιτευσεως .

      Οπως βλεπεις , ο πλανητης τρεχοντας , ετοιμαζεται για μεγαλο πολεμο και ο τσιπρας (τον νεαρο απειρο , ανθελληνα και απατριδα) , διαλεξαν να ...ελεγχη την...κυβερνηση που...θα σωση το Εθνος ! και το ατακτο πληθος που τον "ακολουθη" .

      Τους προλαβαν τα γεγονοτα και αναγκαστηκαν οι αχυρανθρωποι σε ΟΛΑ τα Εθνη , να κατεβασουν τα παντελονια τους και να ξεφτιλιστουν .
      Αυτο ακριβως γινεται στα πολιτικα δρωμενα εντος , εκτος και επι τ'αυτα .
      Οτι λεει η καθε Μερκελ αλλα και οι υποτακτικοι της , που ...την εγκαταλειπουν , λενε και οι ντοπιοι ρουφιανοι , μεσα σε σκοτεινα δωματια . Χρειαζομαστε μια παγκοσμια κυβερνηση , γκαριζουν καθε φορα που ανοιγουν τον στομα τους .
      Το ακουει μονο αυτος που εχει βουλωση τα αυτια του στις σειρηνες .
      Καλη δυναμη .

      Διαγραφή
    5. Kαλὴ δὺναμη και σε εσὲνα,και σε ὸλους μας.
      Θα την χρειαστοὺμε.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]