Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συρία: Ανησυχούν τώρα οι ΗΠΑ για τους αντικαθεστωτικούς;


Οι ΗΠΑ φαίνεται πως έχουν συναίσθηση του τι θα ακολουθούσε σε περίπτωση που οι αντικαθεστωτικοί προχωρήσουν στην πλήρη διάλυση του μηχανισμού ασφαλείας του σημερινού καθεστώτος στη Συρία. Μιλάμε για κατάσταση πλήρους αναρχίας η οποία θα συνοδεύεται από βία μεταξύ των θρησκευτικών κοινοτήτων της χώρας.
Όπως έγινε γνωστό, η κυβέρνηση Ομπάμα προχώρησε σε προειδοποίηση των αντικαθεστωτικών να μη διαλύσουν την υπάρχουσα υποδομή και να μην προβούν σε αντίποινα, σε περίπτωση κατάρρευσης του καθεστώτος και/ή ενδεχόμενης φυσικής απώλειας του Μπασάρ Αλ Άσαντ, καθώς αυτό θα βύθιζε τη χώρα στο χάος.

Αυτό αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Washington Post. Επί της ουσίας, οι Αμερικανοί τάσσονται κατά της πλήρους διάλυσης του μπααθικού συστήματος της χώρας, προφανώς έχοντας αφομοιώσει τα διδάγματα από τα λάθη που διέπραξαν στο Ιράκ. Οι υπάρχοντες θεσμοί είναι χρήσιμοι για την επόμενη ημέρα της Συρίας υποστηρίζουν οι ΗΠΑ, αν και είναι πολύ αμφίβολο το αν είναι σε θέση να ελέγξουν την κατάσταση με όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Ναι νοιάστηκε ο Ομπάμα, λες και δεν είναι αυτος και οι σύμμαχοί του που έχουν αιματοκυλίσει το σύμπαν όλα αυτά τα χρόνια.

    Διαβάστε κι αυτό,
    Ανάλυση της κατάστασης στη Συρία. Μέρος A’, Alain Chouet, πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της γαλλικής ασφάλειας.
    h..p://infognomonpolitics.blogspot.gr/2012/07/a_30.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ομπάμα νοιάζεται μην γίνει το μπαμ πριν τις αμερικανικές εκλογές. Και φυσικά νοιάστηκε και θέλει να παγώσει την κατάσταση, η οποία έχει αρχίσει να κυλάει πολύ περίεργα και αρνητικά για τις ΗΠΑ και την υπόλοιπη λυκοπαρέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αναγκάστηκε να το κάνει μετά την αποκάλυψη της "μπαρούφας" ότι οι "εξεγερμένοι", των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, έλεγχαν τη Δαμασκό και το Χαλέπι. Στην πραγματικότητα αποδεκατίστηκαν από το Συριακό στρατό και αρκετοί συνελλήφθησαν. Όσο για τις εκλογές, μια επιτυχής έκβαση στη διάλυση της Συρίας θα του έδινε ψήφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]