Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Tρία αμερικανικά αεροπλανοφόρα πλέουν κοντά στη Μέση Ανατολή


To αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ» στη Ρόδο τον Ιούλιο

Καθώς η κρίση στη Συρία κλιμακώνεται μετά και από την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού από την αεράμυνα της Δαμασκού, οι ΗΠΑ ενισχύουν με ισχυρότατες δυνάμεις τη στρατιωτική τους παρουσία στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και του Περσικού Κόλπου. Μάλιστα, ένα από τα τρία αεροπλανοφόρα που κατευθύνονται στην περιοχή, το «USS Dwight D. Eisenhower», μαζί με τα συνοδευτικά πολεμικά πλοία που το ακολουθούν, θα προσεγγίσει για ελλιμενισμό τη Ρόδο και αναψυχή του προσωπικού το διάστημα 13 - 16 Ιούλη, όπως επιβεβαιώνουν ελληνικές στρατιωτικές πηγές.

Σύμφωνα με τις δημόσιες αμερικανικές ανακοινώσεις, οι δυνάμεις που θα προσεγγίσουν στην Ανατολική Μεσόγειο και τον Περσικό Κόλπο μέχρι τα μέσα του ερχόμενου μήνα είναι: Το αεροπλανοφόρο «USS Abraham Lincoln CSG» με την CVW 2 μοίρα μαχητικών αεροσκαφών που εντάσσεται στην περιοχή ελέγχου του 5ου αμερικανικού στόλου, η οποία εκτείνεται από τα στενά του Σουέζ, την Ερυθρά Θάλασσα, τα στενά του Ορμούζ, τον Κόλπο του Ομάν και τον Περσικό Κόλπο.

Στην περιοχή ευθύνης του 5ου στόλου κατευθύνεται και το αεροπλανοφόρο «USS Enterprise CSG» με την CVW 1 μοίρα μαχητικών αεροσκαφών. Το αεροπλανοφόρο «USS Dwight D. Eisenhower», το οποίο θα προσεγγίσει τη Ρόδο, σύμφωνα με τις αμερικανικές ανακοινώσεις κατευθύνεται για να ενταχθεί στην περιοχή ευθύνης του 5ου και του 6ου αμερικανικού στόλου, ο οποίος δραστηριοποιείται στη Μεσόγειο.

Εκτός από τα τρία αεροπλανοφόρα, στην περιοχή κατευθύνεται και το «USS Iwo Jima ARG», στο οποίο επιβαίνει η αμφίβια μονάδα 24th MEU.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]