Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Huffington Post: ''Η μέρα που η Ελλάδα διέσωσε την Ευρώπη''


Το άρθρο της Montserrat Domínguez με τίτλο ''Η μέρα που η Ελλάδα διέσωσε την Ευρώπη'' κάνει λόγο για το εκλογικό αποτέλεσμα της χώρας, γεγονός που αποδεικνύει πως η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων και πως από αυτή εξαρτάται, εν μέρει, η τύχη όλης της Ευρωζώνης στην περίπτωση των επιδράσεων-ντόμινο.

Αναφορικά με τη λήξη των εκλογών και το αποτέλεσμα της κάλπης η αρθρογράφος της Huffington Post αναφέρει χαρακτηριστικά "Οι Έλληνες απενεργοποίησαν τον πυρηνικό διακόπτη που απειλούσε να ανατινάξει την Ευρώπη στα ύψη, συμπαρασύροντας τη νομισματική ένωση και το πιο φιλόδοξο δημοκρατικό έργο της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας έδωσε μία προσωρινή ανακούφιση στους Ευρωπαίους εταίρους μας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο πόλεμος κερδήθηκε . Η απειλή παραμένει και η επίλυση των προβλημάτων που μαστίζουν τον ελληνικό χώρο πρέπει να είναι πρωταρχικός στόχος, καθώς η μάχη συνεχίζεται.

Επιπλέον το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών, αν θεωρηθεί αναπόσπαστο κομμάτι των όσων συνέβησαν στην Ελλάδα, έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην πολιτική της Άνγκελας Μέρκελ. "Είμαστε διατεθειμένοι να προχωρήσουμε μπροστά, αλλά η στρατηγική λιτότητας που σπρώχνει στην άβυσσο, πρέπει να επανεξεταστεί".

Η Ελλάδα επηρεάζει όλη την Ευρώπη

Για την Ισπανία το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών θεωρήθηκε αρκετά καλό, καθώς μία πιθανή έξοδος της χώρας από το ευρώ θα συμπαρέσυρε και την ίδια, με τις πιέσεις των αγορών να χτυπούν κόκκινο.

Η Γερμανία μέσω του Υπουργού Εξωτερικών, Guido Westerwelle, έσπευσε να επιβεβαιώσει ότι η συζήτηση για την ευελιξία των όρων του μνημονίου αποτελεί πιθανότητα, εφόσον η Ελλάδα εκπληρώσει τις συμφωνημένες υποχρεώσεις της.

Η ανακοίνωση του Mario Draghi, της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, σχετικά με την ένεση ρευστότητας στις τράπεζες που έχουν ανάγκη, δείχνει πως το χάος των τελευταίων εβδομάδων θα αντικατασταθεί από μία πιο ήρεμη ατμόσφαιρα.

Όλα τα βλέμματα στρέφονται τώρα στη σύνοδο των G-20, η βοήθεια και η υποστήριξη της οποίας είναι πιο απαραίτητη από ποτέ. Επιβεβλημένη η ανάγκη ενός σχεδίου διάσωσης που θα φέρει τέλος στη διάθεση της συλλογικής υστερίας, η οποία έχει αρχίσει να εξαπλώνεται σε όλη τη γηραιά ήπειρο.

"Η Ευρώπη είχε πάντα μία δραματική ευαισθησία, πιθανό απότοκο των ελληνικών ριζών της. Ας εμπιστευτούμε ότι για ακόμη μία φορά η τραγωδία θα μας δώσει την απαραίτητη ώθηση να βγούμε από το μαρασμό" αναφέρει κλείνοντας η Domínguez.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]